Lucyna1 12.01.2009 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 mayland Tak krzesła kupowałam poprzez allegro. Ciesze się ze masz takie same-jak dla mnie są niezwykle wygodne. Powiem Ci ze ciutke sie bałam, bo to nie mały wydatek. Urzekł mnie profesjonalizm tej firmy-przed zamówieniem dostałam próbki ze skórami,okres oczekiwania był krótszy niż przewidywali,krzesła przyjechały super zabezpieczone,nie miało prawa się nic stać ani z drewnem ani z tapicerką . Niestety nie mam innych mebli tego producenta,póki co . Byc może kiedyś sobie kupie jakąś kanapę,ale to niedaleka przyszłość. pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 12.01.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Cześć Lucynka, Fajnie się ogląda prawie swój domek , dopiero teraz zauważyłem że macie jakieś większe okno na górze. Napisz jak tam w mrozy się żyje? Myślicie nadal o dobudowaniu wiatrołapu? Właśnie wróciłem na początek wpisów, to było w październiku 2007 jak ten czas zleciał. Wy sobie już mieszkacie a my mamy coś w rodzaju domu. Pomysł na czerwony był trafiony w 10. Podoba mi się. pozdrawiam, Krzysztof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 12.01.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 kolorki w domku jak najbardziej w moim stylu wszystko jest ok sliczne krzesła w jadalni rewelacja o takich myślę ale kremowych , jedynie to ten czerwony kolorek mi tu nie pasuje albo brakuje mi jeszcze czegos czerwonego jak patrzę na te fotki wzorki wyszły Ci super mnie niestety sie nie udały dobrze że na podłodze próbowalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 12.01.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 mayland Tak krzesła kupowałam poprzez allegro. Ciesze się ze masz takie same-jak dla mnie są niezwykle wygodne. Powiem Ci ze ciutke sie bałam, bo to nie mały wydatek. Urzekł mnie profesjonalizm tej firmy-przed zamówieniem dostałam próbki ze skórami,okres oczekiwania był krótszy niż przewidywali,krzesła przyjechały super zabezpieczone,nie miało prawa się nic stać ani z drewnem ani z tapicerką . Niestety nie mam innych mebli tego producenta,póki co . Byc może kiedyś sobie kupie jakąś kanapę,ale to niedaleka przyszłość. pozdrówka czy zachowałaś namiary na ta firme od krzesełek ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 12.01.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 pomysł na schodach z obrazem bomba tak patrze na ten salon i chyba juz wiem zamiast tego narożnika brązowego chyba widziała bym tam czerwony z takiego obicia jak krzesełka tak tak chyba tego mi tam tylko brakuje widzę że masz żaluzje na okienkach zadowolona jesteś z nich ? to bardzo drogie cudeńko na jedno takie cuś okienko jak masz w jadalni gościu powiedział mi 280 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 13.01.2009 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Foczki Kochani-mieszkamy pierwszą zimę na swoim. Grzejemy głownie gazem , dogrzewamy popołudniami kominkiem. Za gaz na miesiąc płacimy ok 300 zł. Teraz nastały mroźne dni-myślę ze rachunek przyjdzie większy . Mieszkając w bloku mieliśmy wyższą temperaturę w pomieszczeniach. Teraz staramy się utrzymać 18-19 stopni-jak jest cieplej to się czujemy nienaturalnie . Przez noc temperatura spada o 1,5 stopnia. Na początku myśleliśmy ze to zbyt duży spadek, ale jak przeczytałam na forum, to mieścimy sie w normie Brak wiatrołapu w takie mroźne dni jest dokuczliwy-z każdym otwarciem drzwi wpada przeszywający chłód, który oblatuje cały salon. Szukam inspiracji na jakieś drzwi oddzielające przedsionek od reszty domu. Wiem na pewno ze musi to być szkło, ponieważ nie chce tracić światła dziennego które wpada mi do domu poprzez luksfery i szybki w drzwiach .Innym pomysłem jest dobudowanie szklanego przedsionka, ale tego pomysłu sie bardziej boję. Okno na górze, to okno z naszej sypialni ma 160 albo 180 cm (teraz nie pamiętam-sprawdzę). Juz teraz wiem ze pociągnęła bym strop znad garażu ciut w lewo i wtedy zyskałabym fajne zadaszenie wejścia i balkonik na górze . Jak się zaczęło mieszkać to widać niedociągnięcia w projekcie. Podobnie źle na mnie działa lewa elewacja budynku (z tej strony gdzie jest wykusz). Ściana wygląda jak mur chiński-nie ma żadnego okna-jak to się stało ze ja tego wcześniej nie widziałam . Też już myślę nad dołożeniem z tej strony jakiegoś okna-póki jeszcze dom jest nie otynkowany, bo potem to już "będzie po ptokach". Jestem pełna podziwu dla ludzi którzy wybudują dom , zamieszkają i nic nie poprawiają . Ja cały czas chodzę i próbuje coś udoskonalić-byc może dlatego ze nie miałam czasu na zastanowienie sie nad detalami skoro budowa trwała tylko 7 miesięcy. Mimo wszystko mieszka sie superowo, cieszy każda duperela zakupiona do domu. życze wam powodzenia i trafnych wyborów przy wykańczaniu domu papapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.01.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Krzesła kupowałam z firmy Bodhi Line z Bystrzycy Kłodzkiej. Teraz zamówimy u nich prawdopodobnie kanapy do salonu. Zbieram kaskę Ich strona: http://www.bodhiline.pl/ oraz aukcje na Allegro: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7713740 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 13.01.2009 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 aguleczka Witaj w moich komentarzach. Z czerwonych krzesełek jestem BARDZO zadowolona. Sa świetnej jakości i bardzo wygodne (namiary na firmę mam). Tez brałam pod uwagę kolor kremowy, ale bałam sie, ze wnętrze zrobi mi sie monochromatyczne, brakowało mi takiego mocnego elementu. Jednak kolor czerwony to potworna ilość energii. Do tego czerwone zasłony, poduszki i świece i koniec z mocnymi akcentami . Myślałam o czerwonej kanapie, ale nasz salonik nie jest dużych rozmiarów i nadmierna ilość czerwieni mogła by sie okazać zbyt męcząca. Narożnik raczej będzie w kremie. Ale to dopiero nastąpi jak będzie zrobiony podjazd, brama ogród itd itp . Narazie musimy sie cieszyć tym co mamy. Roletki plisse to świetny wynalazek- mam je tylko w wykuszu ale chyba jeszcze zrobię w oknach kuchennych. Warto w nie zainwestować. Wyglądają estetycznie i spełniają swoją funkcję-polecam w ciemno. Jaki miałaś problem z szablonami? Dlaczemu ci nie wyszły? Może Ci mogę jakoś pomóc? Pytaj ja czegoś nie wiesz-chętnie odpowiem. trzymaj sie cieplutko lucy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 13.01.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Podobnie źle na mnie działa lewa elewacja budynku (z tej strony gdzie jest wykusz). Ściana wygląda jak mur chiński-nie ma żadnego okna-jak to się stało ze ja tego wcześniej nie widziałam . Też już myślę nad dołożeniem z tej strony jakiegoś okna-póki jeszcze dom jest nie otynkowany, bo potem to już "będzie po ptokach". Myślmy to potraktowali na plus tego projektu, również te dwa małe okna garażowe po drugiej stronie. A to z tego względu że na lewo i prawo wybudują się kiedyś sąsiedzi i będziemy sobie w okna zaglądać. Po prawej masz już dołożone okno kuchenne, po lewej będzie gorzej, może w tym pokoju na dole? Salon juz ma pełno okien więc nie potrzeba. Ja jeszcze myślałem od łazienki zrobić bo mamy ją do samej ściany - ale wyszłoby za nisko i raczej nieciekawie. Można też tak: http://www.nowosci.com.pl/look/galeria/obrazek.php/img/4064 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 13.01.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Dziękuje za namiary zapisze sobie i pooglądam zawsze się bałam zakupów w sieci dlatego z polecenia pewniej salon duży nie duzy wystarczający mój też nie jest duzy czasem myślę że domek mógłby być większy ale jak rachunki przychdzą za ogrzewanie a ja tam nie mieszkam jeszcze to wtedy myślę dobrze że nie większy więc ma to wady i zalety umnie dużo okien balkonowych więc pokoje czasem przez nie trochę nieustawne ale za to jasne i balkoników u mnie dużo , wracając do salonu to umnie podobne kolorki panują beż jasny z dekorala i cynamonowy deser dulux sufity białae i kamień colorado stegu i tak zastanawiam się własnie nad kolorystyką krzeseł stołu krem napewno ale stół wenge czy brązy tak jak u Ciebie tylko że znowu lampy kupiłam wenge i tak zawsze sobie namieszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 13.01.2009 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Myślmy to potraktowali na plus tego projektu, również te dwa małe okna garażowe po drugiej stronie. A to z tego względu że na lewo i prawo wybudują się kiedyś sąsiedzi i będziemy sobie w okna zaglądać. Po prawej masz już dołożone okno kuchenne, po lewej będzie gorzej, może w tym pokoju na dole? Salon juz ma pełno okien więc nie potrzeba. Ja jeszcze myślałem od łazienki zrobić bo mamy ją do samej ściany - ale wyszłoby za nisko i raczej nieciekawie. U Was jest inna sytuacja. Ta ściana zwana przeze mnie murem chińskim jest ścianą najcieplejszą, bo to południowy zachód. Brakuje mi tego światła w salonie- muszę tam cos wymyślić, żeby sie doświetlić. Okna mogą być jak najbardziej ,bo sąsiedzi akurat z tej strony nie maja okien w swoim domu;tak ze odpada zaglądanie sobie w okna .Moje okno balkonowe wychodzi na północ -więc nawet w upalne dni z tego okna bije chłodem. lucy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 13.01.2009 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 aguleczka wracając do salonu to umnie podobne kolorki panują beż jasny z dekorala i cynamonowy deser dulux sufity białae i kamień colorado stegu i tak zastanawiam się własnie nad kolorystyką krzeseł stołu krem napewno ale stół wenge czy brązy tak jak u Ciebie tylko że znowu lampy kupiłam wenge i tak zawsze sobie namieszam Myślę ze krzesła kremowe do tej kolorystyki będą pasowały jak najbardziej. Jeśli chodzi o stół w pokoju chciałam z jasnego drewna-dość trudno było kupić w takim kolorze, wśród wszechobecnego wenge. Moda na kolor wenge niebawem przeminie, więc należy się nad tym zastanowić. U mnie wzięły górę względy praktyczne i wizualne. Przez salon przechodzą schody bukowe i nie chciałam już wprowadzać kolejnego koloru drewna. Poza tym na jasnej powierzchni nie widać kurzu. Mam koleżanki które uległy modzie na ciemny brąz i klną bo wiecznie ganiają ze szmatą i wycierają kurz. A z kolei jak sie ma ładny stół to sie go nie chowa pod obrusem . Może dasz rady jeszcze wymienić ciemna lampę na jasną, a jak nie to masz pewnie sporo innych pokoi do których potrzebujesz ładne lampy . A tak poza tym to pokaż zdjęcia swoich wnętrz-daj nacieszyć oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.01.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Biurko rewelacja! A ta drukarka pod spodem to super rozwiazanie, mialam tak w poprzednich meblach w mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 13.01.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 mam w podobnym miejscu drukarkę, a raczej miałem bo po zakupie nowej okazało się że jest o 2 cm za szeroka i stoi bokiem Ale biurko z szufladami obowiązkowe !!! Teraz na to wpadłem patrząc na swoje, pełno gratów a szuflady żadnej. To jest rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 13.01.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 łazienka na poddaszu http://img240.imageshack.us/img240/2614/dsc04960um4.jpg http://img240.imageshack.us/img240/dsc04960um4.jpg/1/w800.png urywek salonu oczywiście nie skończone malowanie http://img240.imageshack.us/img240/2799/pulpit104kb0.jpg http://img240.imageshack.us/img240/pulpit104kb0.jpg/1/w450.png ścianka w sypialni na środku ma być tv http://img80.imageshack.us/img80/6210/sylwester2009033yt2.jpg http://img80.imageshack.us/img80/sylwester2009033yt2.jpg/1/w800.png zielony pokoik brakuje szklanych pólek jeszcze nie zamontowane http://img80.imageshack.us/img80/3317/sylwester2009055ye4.jpg http://img80.imageshack.us/img80/sylwester2009055ye4.jpg/1/w450.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.01.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 U mnie zawsze przy biurku musi byc duzo szuflad, sa duzo wygodniejsze niz zwykla szafka. A tak pozatym to witam wszystkich, dziennik czytam od dawna ale sie nie ujawnialam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 13.01.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Witaj Lucynko , długo sie nie odzywałaś , a tu prosze znów pełna energii i zapału do nowych przedwzięzięć . Wystrój salonu śliczny , te krzesła i dodatki faktycznie dodały uroku. Lucynka mam pytanie gdzie zamawiałaś drzwi wew. , o ile pamietam ,to ktos Ci robił. Może masz namiary , no i czy wogóle jestes nadal z nich zadowolona. Chodzi mi o jakośc , bo kolor , to ja bym jednak chciała troche ciemniejszy , chociaż Twoje bardzo mi sie podobają .ale muszę iść na ugodę z rodzinką. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 13.01.2009 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 maryna Witaj kobieto budująca-drzwi nasze zamawiałam w firmie DEWRO. Polecam Ci ich bo drzwi sa bardzo dobrej jakości. Maja spora gamę kolorków do wyboru-na pewno cos znajdziecie dla siebie .Czekaliśmy na nie 3 miesiące- dlatego weź to pod uwagę przy planowaniu wykończenia. Lucyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 14.01.2009 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 magpie101 Fajnie ,ze wyszłaś z ukrycia . Zabieraj częściej głoś w dyskusjach nie tylko i biurku .Zapraszam!! Odnośnie biurek i szuflad. Dla mnie szuflada to bardzo praktyczna rzecz-za jednym pociągnięciem widać całą jej zawartość, nie trzeba sie schylać na kolanach. W garderobie stolarz zrobił mi szuflady z pełnym wysuwem-jestem bardzo z nich zadowolona. Wczoraj zebrał miarę na meble do sypialni i tez kazałam mu dać takie same prowadnice pozdrówka lucyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 14.01.2009 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 aguleczka Cudne wnętrza .Szczególnie podoba mi sie klimacik łazienki,piękna wanna. Kafelki znam, bo mam tą sama serię w dolnej łazieneczce ,ale bez dekoru pt. zeberka. U Ciebie ślicznie to wszystko sie zgrało. To podświetlenie jest bajeranckie. Powiem Ci ze ja tez mam taka półkę z kwiatkiem i z kamieniami, ale po krótszej stronie wanny. Wrzuciłam tam już 2 reklamówki kamieni i dalej mam wrażenie jest za mało-mój kafelkarz chyba przesadził z głębokością tej półeczki. Co masz w salonie na podłodze, bo na zdjęciu tego tak dobrze nie widać . Pokoik zielony tez jest cudowny. Nie wspomnę o sypialni-bardzo ładnie wygląda ta podświetlona tapeta. Ja tez od kilku miesięcy sie bije z myślami o zrobieniu sypialni w trzech zdecydowanych kolorach: jaśmin,czerwony ,czarny.Oczywiście podstawowym kolorem jaśmin a pozostałe to tylko małe fragmenciki. Lecz po zakupie mebli w kolorze szary dąb chyba będę musiała zmienić swoje plany. pozdrawiam lucyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts