Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Jaśmin Inve-Story

Recommended Posts

• Odpowiedzi 241
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

aguleczka

Cudne wnętrza :) .Szczególnie podoba mi sie klimacik łazienki,piękna wanna. Kafelki znam, bo mam tą sama serię w dolnej łazieneczce ,ale bez dekoru pt. zeberka. U Ciebie ślicznie to wszystko sie zgrało. To podświetlenie jest bajeranckie. Powiem Ci ze ja tez mam taka półkę z kwiatkiem i z kamieniami, ale po krótszej stronie wanny. Wrzuciłam tam już 2 reklamówki kamieni i dalej mam wrażenie jest za mało-mój kafelkarz chyba przesadził z głębokością tej półeczki.

Co masz w salonie na podłodze, bo na zdjęciu tego tak dobrze nie widać :) .

Pokoik zielony tez jest cudowny. Nie wspomnę o sypialni-bardzo ładnie wygląda ta podświetlona tapeta. Ja tez od kilku miesięcy sie bije z myślami o zrobieniu sypialni w trzech zdecydowanych kolorach: jaśmin,czerwony ,czarny.Oczywiście podstawowym kolorem jaśmin a pozostałe to tylko małe fragmenciki. Lecz po zakupie mebli w kolorze szary dąb chyba będę musiała zmienić swoje plany.

pozdrawiam

lucyna

moja półeczka na kamienie nie jest głęboka aczkolwiek z 30 kg kamienia tam weszło :) pokaż jak to u Ciebie wygląda?

co do salonu to tam akurat brudna podłoga na fotkach jest ale to gres polerowany taki w brązach :)

aguleczka

Gresik ładny-układany na minimalna fugę :-)

Zdjęcie mojej póki zrobię dzisiaj popołudniu. Odnośnie czerwonej sypialni, zgadzam sie, ze temperamentna jest na pewno.

http://images24.fotosik.pl/314/5dfaecd633d627c1.jpg

zobacz czy ta nie jest mniamniuśna? :D

Od roku mieszkam w fiołkowej sypialni i już mi się ten kolor trochę przejadł, muszę zmienić a jest ku temu okazja bo pojawiły się wreszcie meble

Aguleczko jakbyś zmniejszyła fotkę z gresem -będę dozgonnie wdzięczna

Hej Lucynko :)

Biureczko świetne!!!!

Też musimy się rozglądnąć za jakimś biurkiem, bo na razie to mamy prowizorkę ze starej maszyny do szycia i kawałka gresu, zdobytego z odpadków w ceramedzie :lol:

Bardzo podoba mi się Twoja łazienka na poddaszu - CUDO!!!!

Pewnie nie możesz doczekać się wiosny, żeby zacząć działać w ogródku :lol:

Pozdrawiam i szybkiej wiosny nam wszystkim życzę, chociaż to co się dzieje dzisiaj za oknem nie napawa mnie zbytnio optymizmem :roll:

kasia

kasia w

Ciesze się ze Ci się podoba nasza łazienka. Powiem Ci szczerze nie potrafię jej sfotografować żeby wyszła korzystnie na zdjęciu, kafelki w rzeczywistości są jaśniutko beżowe a na fotach wychodzą sporo ciemniejsze i w odcieniach żółtych :) . Chyba jestem jakiś antytalent fotograficzny :lol: .

Biurko się już wprasza do naszego gabinetu-wszystkie papióry leżą na podłodze, omijam to pomieszczenie szerokim łukiem.

A propos wiosny to sie jej boje ,jak śniegi zejdą i odkryje się mój bałagan. Czeka mnie całe mnóstwo pracy łącznie z tym ze jesteśmy zmuszeni wykopać studnię. Mamy działkę ze spadem i zbiera nam się woda z drenażu domu w najniższym punkcie działki. Nadmiar wody zniszczył nam juz 20 letni krzak bukszpanu,dwie 10 letnie thuje i takowego tez iglaka który był prowadzony w formie bonsai. Szkoda mi tych roślinek a nadmiar wody nie mamy gdzie puścic. Musi być studnia -będę miała darmowa wodę do podlewania ogrodu :)

pozdrawiam śnieżnie :D

lucynko skasowałam ta fotke bo juz nie chciało mi się otwierać programików do zmniejszania fotek :) sypialnia ciekawy pomysł:) myśle o takim tynku w garażu i sama sobie go zrobię tylko czekam aż panowie skończą mi fugować kuchnię i malowac salun i przedpokoje jednym słowem cały parter :) wtedy ja wchodze na kombinacje :) jak skończymy malowanie to cos wkleję jak to wygląda na gotowo oczywiście bez mebelków :)

szukam pomysłu na okna w wykuszu co by tam zawiesić czy załozyć znalazłam takie coś a dokładnie to taki sam projekt domku jak mój co o takim labrekinie myślicie

http://img390.imageshack.us/img390/7879/zdjecie47ec0d0df22cbgh1.jpg

http://img390.imageshack.us/img390/zdjecie47ec0d0df22cbgh1.jpg/1/w501.png

aguleczka

Firanki nie są złe, ale wydaje mi sie ze to nie do końca jest twój styl. One sa trochę romantyczne i cukierkowe, chyba nie do końca by u Ciebie pasowały.

Pomyśl może o ładnych roletach rzymskich-są proste, funkcjonalne i eleganckie.

Podsyłam ci kilka zestawów jasnych krzesełek z ciemnymi stołami.Może Ci sie to przyda :)

http://images39.fotosik.pl/49/d78b5ab20cad4869.jpg

http://images27.fotosik.pl/312/e5d5a9abb401e1b8med.jpg

http://images47.fotosik.pl/49/152d8fef446a2f28.jpg

Lucyna

te ostanie super :) zastanawiałam się nad rzymskimi roletami ale znowu za dnia jak są odsłoniete to wszystko będzie mi widac co mam w domku firanki jak założę to znowu będzie tak normalnie a ja bym chciała zachowac jakis taki styl bardziej prosty i nowoczesny wystarczy że są podświetlane ścianki ,sufity no i chciała bym by było przestronnie choć domek do wielkich nie należy :) najlepsze rozwiązanie to było z roletami zewnetrznymi ale panowie mi odradzili a może tłumaczyli jak to wygląda albo puszka z zewnątrz albo wewnątrz bo trzeba do mechanizmów się dostac więc ani tak ani tak mi nie pasowało i zrezygnowałam teraz chciałm rolety w kasetkach raz że Pan zastrzelił mnie ceną dwa że okaząło się że jednak się nie da bo mam okna platinum oknoplastu i sa całe półokrągłe i kiszka nic nie może byc w tym domu takie jak ja chcę :)

aguleczka

Jest wyjście -zrobić rolety rzymskie z cieniutkiego materiału -organza, tiul,woal itp.

Wtedy nie będziesz ich podnosić bo nie będziesz miała potrzeby, bo będą przepuszczały światło. Zobacz zdjęcie poniżej-roleta cieniutka jak mgiełka -idealna do nowoczesnego wnętrza :)

http://images41.fotosik.pl/49/dd9c35438ad9ae78.jpg

Ja nie jestem w stanie funkcjonować bez firanek, okno jest zimne a w domu echo. Zakupiłam sobie na allegro woal w metrażu, taśmę do gęstego marszczenia (3:1) i sama uszyłam firanki do wszystkich okien w tym samy stylu. Do tego zakupiłam sobie magnesy do upinania i załatwiłam sprawę prosto i tanio. Magnesy się fajnie sprawdzają w upinaniu firan na sto tysięcy sposobów:)

Innym wyjściem są firany tzw. makarony. Idealne do wnętrz nowoczesnych

makaroniki czyli spagetti mam w górze bardzo fajne tylko jeszcze ich nie prałam zobaczę jak fajnie po praniu sie rozpączą :p a magnesy nie widziałam czegos takiego a napewno by mi się to przydało zamiast klamerek musze się za tym rozglądnąc :) własnie wróciłam z budowy panowie mnie zaskoczyli że jutro już chcą skończyć coś w to nie dowierzam ale obaczymy jak dobrze pójdzie to w sobote może nowe fotki porobię :) i czekam na drzwi :) jak już dzrwi będa to zrobi się tak domowo :) nastepny etap to chyba meble do kuchni ale ciagle nie wiem dokładnie jaki sprzęt jakie szafki :(

Wklejam obiecane zdjęcie

http://images28.fotosik.pl/315/21acffc612d89905.jpg.

Mam w pokojach dzieci te makarony i nie ma z nimi podczas prania żadnych problemów-pewnie przy zakupie firan dostałaś taki specjalny worek służący do prania :) . W worku są bezpieczne-nie plączą się.

Przesyłam Ci linka do magnesów:

http://allegro.pl/item522717237_klipsy_magnetyczne_do_upinania_firan_i_zaslon.html

czekam na kolejne foty z placu budowy :)

Aguleczka

Do prania nie wiązałam firanek-one mają taka śliska strukturę, ze jak nimi trochę trzepniesz to się rozplątują. Nie obawiaj się :) .

Odnośnie mojej półki z kwiatkiem -to jest to forma przejściowa póki co. Agawa tam stoi tylko gościnnie przez zimę, bo na wiosnę śmiga już na ogród :) .

Docelowo staną tam inne kwiatki-wilgociolubne-może papirusy. Jeśli chodzi o kamienie, to są to kamienie idealnie białe, które w Polsce nie występują. Przytargałam je z wakacji. Ale mam już pomysła jak podnieść ich poziom- po porostu podsypie pod nie coś innego.

masz juz świeże fotki?

lucy