Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MAJA Z ARCHETON -u, pod Warszawą

Recommended Posts

Nie wiem czy moge tu napisac :oops: czy zrobisz jeszcze swoje komentarze ale zaryzykuje...

Mysle nad budowa tego domku i chetnie popatrze na kolejne etapy budowy :)

Wklejej fotki jak mozesz jak najczesciej i jak najwiecej-we mnie masz juz wierna ogladaczke :lol:

A poza tym-projekt super i dzialeczka tez w ladnym miejscu :)

Pozdrawiam serdecznie

Witam,

Dziękuje za pierwsze komentarze!

dżempel

Zaczynamy lada dzień. Zapraszam do dziennika. Link w podpisie.

Działka ma 900 m2, niestety mało ustawna (21 m głębokości), ale w koncu udało sie znaleźć odpowiadający projekt. Dzięki temu dom stawiamy z prawego boku, a druga strona zostaje na ogród (od południa)

Asia777

Chciałem, aby w jednym wątku był cały dziennik, galeria, i komentarze. Łatwo sie wtedy przegląda, ale jako że administracja zaleca utworzenie osobnych wątków w różnych działach, dziennik jest osobno, galeria osobno.

Jeśli ktoś ma pytania bądź chce coś napisać, to gdzie by tego nie zrobił, na pewno sie nie pogniewam. Rozumiem, ze jak sie cos czyta, to czasem chce sie o coś spytać i nie ma sensu skakanie po postach w tym celu.

Ciesze sie ze chcesz budować Maje. Zdjęć będzie dużo - obiecuje !!Ja szukałem galerii tego domu i ciężko znaleźć. Dlatego tytuł to nazwa projektu, aby łatwo można go było znaleźć.

Asia777

Zmiany robiliśmy:

Parter:

1. Wejscie do pom. gosp. mamy nie z wiatrołapu, tylko dalej, tam gdzie w projekcie jest szafa.

Dzieki temu bedzie miejsce na ubrania zaraz przy wejściu. A drzwi do pom. gosp. bedą zamiast projektowanej szafy.

2. Zabudujemy drzwi z kuchni do przedpokoju. To da dodatkową, wysoką ścianę na szafki stojące i wiszące.

3. Zlikwidujemy ściankę pomiędzy kuchnią a pokojem. Tam będzie barek (widać to na rysunku powyżej), oraz optycznie powiększy sie przestrzeń. Salon połączy sie z kuchnią. To powinno dać wrażenie dużej, otartej przestrzeni, a jednocześnie kuchnia będzie wygodna.

4. Zamiast projektowanych drzwi balkonowych na tył domu w salonie, będzie okno. Pokój jest mało ustawny, dzięki zmianie zyskamy przestrzeń pod oknem. Poza tym wyjście na taras jest od południa. Drugiego nam nie potrzeba.

Poddasze

1. Likwidacja drzwi na balkon (zostanie po 1 drzwi w pokojach, a nie po 2.

2. Większy balkon, wysunięty o dodatkowy metr. Bedzie miał 2,5 m. głębokości. Zostanie podparty słupkami drewnianymi. Da nam to dość duży taras na dole, oraz duży balkon na górze.

3. Zmiana ustawień w łazience.

- Po prawej od wejścia umywalka (obecnie koło okna - nie da sie zawiesić lustra)

- WC tak jak jest

- Wanna narożna tam gdzie są umywalki

- Za wanna scianka z luksfer, na szerokość wanny

- Za ścianką pralnia

Poza tym likwidacja wystającego daszka z tyłu. Do niczego nie potrzebny, a poza tym z tym daszkiem dom by nam si nie zmieścił (teraz jest co do centymetra)

Wydatki zapisuje w dzienniku. link w podpisie !!

jadwiga_w

Dziękuje za miłe słowo. Zapraszam do odwiedzin galerii!

Sliczna dzialka , jak i calawidac okolica.

Zycze dobrej pogody na budowie

Podziwiam organizacje.

Nawet aranzacje juz sa.

U mnie stoi juz dom ,a jeszcze nawet nie wiem gdzie ,co i jak

Dzięki.

Aranżacje robi Archeton, przydatna sprawa przy wybieraniu projektu. Widać ile faktycznie jest przestrzeni i co się zmieści a co nie.

Będzie jeszcze kilka zmian, ale faktycznie już prawie że meble mamy poustawiane....

Tylko domu brak ;-)

• 3 years później...
  • 1 year później...