zott36 09.08.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Którą pralkę mi polecicie ? bosch czy siemens bosch WAE 24461PL http:// http://www.electrohome.pl/go/_info/?id=2112&partner_id=&code=b5fd12fd77e2b6142d2e8de9565fc2d3 siemens WM 12E461PL http:// http://www.electrohome.pl/2173_WM_12E461PL_-_Pralka_ładowana_od_frontu._Wsad_7_kg._Szerokość:_60_cm.html nie mogę się zdecydowac , mam wrażenie , że to jedno i to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 09.08.2007 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Pomóżcie proszę , muszę zdecydowac do jutra . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojaxdotka 10.08.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Nie wczytywałam się dokładnie, a tak na szybko wybrałabym Siemensa, bo jest cichszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia28 10.08.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Użytkowniczka boscha (od ponad 7lat) poleca tę firmę. 0 awarii, 0 problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 11.08.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Z tego co wyczytałam to tylko bosch z nich dwóch ma opóźnienie startu -a wiem z doświadczenia że ta fankcja się przydaje (ja np włączam pranie na noc a rano przed pracą wieszam na balkonie -nie czekam 2 godziny aż program przeleci). A reszta funkcji w zasadzie podobna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 11.08.2007 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Dziękuję za opinie , ale jednak muszę kupic pralkę ładowaną od góry ,okazało się , że nie zmieściłby mi się brodzik. Proszę pomóżcie jeszcze raz bosch http:// http://www.euro.com.pl/pralki/bosch-wot-26350by.bhtml siemens http://www.euro.com.pl/pralki/siemens-wp12t350by.bhtml Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 11.08.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 A czemu wybierasz tylko między boschem a siemensem? ja od 3 lat mam Elektroluxa i nie wymieniłabym na nic innego (też ładowana od góry). Nie mam z nią najmniejszych problemów -pan w sklepie powiedział, że ma ocynkowane blachy-jak samochód -czyli nie rdzewieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 11.08.2007 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Ponieważ sprzęt AGD tych firm jest w rodzinie i wśród znajomych sprawdzony , wszyscy chwalą i polecają. Jesli chodzi o elektroluxa -rozważe skoro polecasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 11.08.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 też polecam electroluxa, z wsadem od góry, uzytkuje 4 lata zadnych zastrzezeń .... dodatkowo przekonały mnie: - specjalne zawiasy od wsadu które zabezpieczają pokrywę przed gwałtownym otwarciem, wywarzona pokrywa nie pozwala na przytrzaśnięcie palców przy wyjmowaniu lub wkładaniu bielizny do bębna, - zbiornik jest z Carboranu, to specjalny rodzaj tworzywa który gwarantuje dłuższą i bezawaryjną pracę urządzenia oraz mniejsze straty energii cieplnej, a tym samym mniejsze zużycie energii, - system Active Balance Control, który stale kontroluje równomierne obciążenie bębna co znacznie zmniejsza poziom hałasu podczas wirowania, nawet jeśli ubrania nie są w bębnie rozłożone właściwie, pralka z systemem ABC automatycznie wyeliminuje wibracje, co skutecznie wyciszy pracę urządzenia w czasie wirowania, - pozycjonowanie bebna itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 12.08.2007 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 A czy bosch i siemens nie mają zbiornika(bębna?) z carbonaru ? i tych specjalnych zawiasów w pralkach ładowanych od góry . Bo szczerze powiedziawszy nigdzie nie mogę tego wyczytac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 12.08.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 A czy bosch i siemens nie mają zbiornika(bębna?) z carbonaru ? i tych specjalnych zawiasów w pralkach ładowanych od góry . Bo szczerze powiedziawszy nigdzie nie mogę tego wyczytac. Nie wiem czy mają. Przejdź się do sklepu i popróbuj otwieranie. Ja w sklepie otwierałam whirlpoola, aristona i kilka innych -elektrolux otwiera się po naciśnięciu niebieskiego przycisku -powoli i płynnie -nie wali w paluchy No i z tym system pozycjonowania bębna też się sprawdza -ale może te inne też już to mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 12.08.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 dokładnie, wiele pralek na rynku wali po paluszkach poprostu trzeba iść i doświadczalnie wszystkiego popróbować w sklepie czekamy na relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 14.08.2007 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 dokładnie, wiele pralek na rynku wali po paluszkach poprostu trzeba iść i doświadczalnie wszystkiego popróbować w sklepie czekamy na relacje Byłam w kilku Euro AGD i testowałam na sucho pralki. Faktycznie bosch i siemens nie maja spowalniacza tak jak electrolux(bardzo przydatna rzecz). Jedna rzecz mnie w nim(electrolux) denerwuje a czego nie ma w boschu i siemensie . Jak zapinam bęben to on obraca się i ciężko mi go "zapiąc " natomiast w boschu i siemensie stoi nieruchomo. Ale wczoraj naszła mnie myśl aby kupic normalna pralke ładowana od przodu i dokupic sobie suszarkę elektryczną i postawic jedno na drugie , kosztem niestety brodzika (zamiast 90 byłby 80) lub ładowana od góry , brodzik 90 , ale bez suszarki Mój Mąż mnie błaga ,żebym sie wreszcie zdecydowała , bo góra prania rośnie . Kobitki co robi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojaxdotka 14.08.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Jetem zwolenniczka pralki ładowanej od przodu. Miałam ładowana od góry i po prostu ładowane od przodu są wygodniejsze dla mnie. Suszarkę kiedyś bardzo chciałam, teraz nie - rozwieszam pranie, ale za to praktycznie nie prasuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 14.08.2007 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Jetem zwolenniczka pralki ładowanej od przodu. Miałam ładowana od góry i po prostu ładowane od przodu są wygodniejsze dla mnie. Suszarkę kiedyś bardzo chciałam, teraz nie - rozwieszam pranie, ale za to praktycznie nie prasuję Tojaxdotka , dlaczego nie chcesz już suszarki czyżbyś się na niej zawiodła? . Jedni odradzają inni polecają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojaxdotka 14.08.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Nie na szczęście jej nie kupiłam Największe "parcie" na suszarkę miałam w zamierzchłych czasach,kiedy starsze dziecko było małe a w użyciu głównie tetrowe pieluchy. A powodem, dla którego nie chcę jej teraz jest moja zdecydowana niechęć do prasowania Z suszarki wyjmuje się, jak sobie wyobrażam rzeczy suche i pomięte. Zachodziłaby konieczność ich prasowania, przynajmniej niektórych .A tak wyjmuję wilgotne, strzepnę nieco, rozwieszę i tyle... Nie muszę prasować A nieco z innej beczki Dziękuję za opinie , ale jednak muszę kupic pralkę ładowaną od góry ,okazało się , że nie zmieściłby mi się brodzik. Może wrzuć plan łazienki na forum? Może coś jeszcze można wykombinować? Chyba, że łazienka już skończona ? A i najbardziej w ładowanej od góry wkurzał mnie ten obracający się bęben w trakcie zamyk./otwier. i to, że nie zawsze po skończeniu prania otwarcie bębna było na dobrej pozycji i trzeba było tym bębnem z zawartością kręcić, żeby dostać się do niego Ale to było ze 12 lat temu, może teraz już nie ma tego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 15.08.2007 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Nie na szczęście jej nie kupiłam Największe "parcie" na suszarkę miałam w zamierzchłych czasach,kiedy starsze dziecko było małe a w użyciu głównie tetrowe pieluchy. A powodem, dla którego nie chcę jej teraz jest moja zdecydowana niechęć do prasowania Z suszarki wyjmuje się, jak sobie wyobrażam rzeczy suche i pomięte. Zachodziłaby konieczność ich prasowania, przynajmniej niektórych .A tak wyjmuję wilgotne, strzepnę nieco, rozwieszę i tyle... Nie muszę prasować A nieco z innej beczki Dziękuję za opinie , ale jednak muszę kupic pralkę ładowaną od góry ,okazało się , że nie zmieściłby mi się brodzik. Może wrzuć plan łazienki na forum? Może coś jeszcze można wykombinować? Chyba, że łazienka już skończona ? A i najbardziej w ładowanej od góry wkurzał mnie ten obracający się bęben w trakcie zamyk./otwier. i to, że nie zawsze po skończeniu prania otwarcie bębna było na dobrej pozycji i trzeba było tym bębnem z zawartością kręcić, żeby dostać się do niego Ale to było ze 12 lat temu, może teraz już nie ma tego problemu Kupiłam , nareszcie ,(siemensa) lol: ładowanego od przodu , do pralki ładowanej od góry nie mogłam się przekonac , ale może dlatego , ze całe zycie miałam ładowane od przodu . Za dużo rzeczy denerwowało mnie w tej ładowanej od góry Dzięki za pomoc . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 15.08.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 cóz pozostaje tylko pogratulować wyboru i życzyć, aby praleczka słuzyła na lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 17.08.2007 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 cóz pozostaje tylko pogratulować wyboru i życzyć, aby praleczka słuzyła na lata Dziękuję motyczko , mam nadzieję, że tak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 18.08.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Mamy pralkę Bosha od 7 lat. Po przeprowadzce kupimy taką samą.A co do suszarki - używałam przez prawie rok. Prądu zużywa bardzo dużo, kurczy ubrania. Plus był tylko taki, że spodnie "chudły" razem ze mną , ale moje skarpetki pasowałyby na moją córeczkę gdyby je przymierzyła. A więc nigdy więcej szuszarki. Marzę o suszeniu na powietrzu, a w zimie rozstawię jednak suszarkę pokojową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts