Dociekliwy 05.03.2002 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2002 Kolejny raz odwołuję się do cennych doświadczeń FORUMowiczów. Gdzie najlepiej zainstalować kocioł dwufunkcyjny. Oczywiście pytam pod kątem długości instalacji (doprowadzenie ciepłej wody do kuchni - możliwość największych strat ciepła i wody) oraz pod kątem irytującego szumu wymuszonego obiegu powietrza. Reasumując - lepiej np. w kuchni czy gdzieś w łazience na piętrze.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.03.2002 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2002 Ja mam w pomieszczeniu gospodarczym, a przez ściany mam łazienkę i kuchnię, drugą łazienkę powyżej. Doprowadznia w miarę krótkie, a i piony kanalizacyjne nie szpecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 06.03.2002 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2002 Ja mam w projekcie na parterze w wc. Jest to centralne miejsce domu, czyli najkrótsze doprowadzenie do wszystkich odbiorników tak na parterze jak i poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dociekliwy 06.03.2002 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2002 Dziękuję za informacje. Rzeczywiście najlepszym miejscem jest chyba łazienka na parterze - blisko i w miarę cicho. No właśnie - czy ktoś (użytkownik) może się podzielić doświadczeniem. Czy praca wentylatora jest rzeczywiście uciążliwa, może gorsze 'efekty' są podczas startu kotła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.03.2002 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2002 Ja mam kociol w lazience. Niestety to nie wyglada tak rozowo.Przy starcie kotla napewno go bedziesz dobrze slyszal.Musisz dac mu duzo powietrza bo bedzie niedopalal gazu, a jesli duzo powietrza to musisz sie przyzwyczaic, ze bedziesz mial w tej lazience po prostu zimniej. I to jest drugi minus. Teraz bym go zainstalowal w piwnicy pod lazienka, ale teraz jestem madrzejszy. Autor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dociekliwy 22.03.2002 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2002 A co z kotłem z zamkniętą komorą spalania.Jak to jest z tym 'startem' kotła. Oglądałem kocioł 2-funkcyjny z z.k.spalania (Włoski - nie pamiętam firmy, niedrogi) i jedyna 'uciążliwość' polegała na ledwo słyszalnym szumie pracy pompki do cyrkulacji C.O - a gdy było to wyłączone to wspomniany start objawiał się jedynie włączeniem wentylatora od obiegu powietrza-spalin (tuż przed zapłonem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buber 22.03.2002 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2002 myślę że z szumem pracującej pompki w łazience da się spokojnie żyć. Chyba że ktoś lubi spać w łazience . Myślę że zamknięta komora to jest dobre rozwiązanie aby nie bylo zimno w łazience w momencie pracy pieca. Oczywiście taki piec więcej kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts