yonagold 10.08.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Witam mam działkę rolną 956m2 w mieście, jest przeznaczona pod zabudowę,(są tam media) na sąsiednich działkach też budują się ludzie. Gdy chcę ją zbyć muszę zapytać ANR czy chcę korzystać z prawa pierwokupu. Jeśli skorzysta to może mi narzucić własną cenę??? Czy muszę sie obawiać, że zechcą kupić mój grunt czy może raczej takie działki ich nie interesują??? Dzięki za informację Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre77 10.08.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Działka o takich wymiarach raczej ich nie interesuje To tylko formalność, ale zapytać musisz moi rodzice sprzedawali większy areał i to na wsi...agencja z prawa pierwokupu nie skorzystała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gep1719502025 10.08.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Uzupełniając Agencja nie może zmienić ceny ustalonej między Tobą a kupującym. Cena ta jest zapisana w warunkowej umowie sprzedaży którą spisujecie z kupującym u notariusza. Problem ma raczej kupujący, szczególnie jeżeli transakcja jest dokonywana za pośrednictwem agencji nieruchomości. Ta ostatnia może (i najczęściej tak robi) chcieć w chwili podpisania umowy warunkowej zapłaty części swojego wynagrodzenia. Jeżeli ANR zechce kupić Twoją działkę to kupujący straci pieniądze które zapłacił agencji nieruchomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts