Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

deskowanie dachu - cena

Jacek1204

Recommended Posts

• 3 years później...
  • 11 months później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 year później...
Witam, podbijam temat

powiecie jak teraz wyglądają ceny za deskowanie bo mam dach 450m2 i powiedzieli mi deskowanie 20zl papa 20zl sama robocizna. Wydaje mi się dużo za dużo

U mnie cena robocizny 27zł /m, w tym montaż i kształtowanie okapników, deskowanie płytą osb-18mm,nie papowanie, a foliowanie i ocieplenie jednej wystawki, kontrłaty. Moja powierzchnia dachu 365 m2

• 4 weeks później...
  • 3 months później...
  • 1 month później...
15-20 zł za metr. Ale to też nie zawsze i nie wszędzie. Ja wynajmowałem firmę, która zajmuje się pracami wysokościowymi co oznacza, że usługa była nieco droższa, ale za to panowie wykonali mi kilka prac konserwacyjnych. http://ropeserwis.pl/oferta/prace-wysokosciowe/

Byłem zadowolony z usługi, nawet bardzo.

Tak wiec firmy zajmujące sie pracami wysokościowymi to niejako alternatywa dla dekarzy.

Z tym że, nie każda firma wysokościowa świadczy usługi w tej dziedzinie. Prostym przykładem są jednostki, które owszem, pracują na dachach, ale wykonują tylko określona ilość zadań. Jest to ciężki temat przede wszystkim dla tych, którzy, szukają oszczędności w danej usłudze.

• 2 months później...
Jednym ze sposobów wyceniania pracy jest przeliczenie tejże na roboczogodziny i odpowiedź na pytanie czy wynagrodzenie za godzinę jest OK na dzisiejsze warunki? Warto więc zapytać ile osób ile czasu planuje wykonywać tą pracę. 3 lata temu deskowanie z papą kosztowało 10 zł/m2. Cenę materiału można sprawdzić w składzie budowlanym. Dlatego warto poznać osobno cenę materiału i robocizny i wówczas porównywać.