qazio 10.08.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 płyta gazowa do zabudowy: wielkie HELP - mam dylemat na całego,jakiej firmy kupić i na co zwrócić uwagę przy wyborze płyty gazowej 4 palnikowej: nie wiem czy ruszty żeliwne czy emaliowane mogą być, czy ma być jak największych rozmiarów bo wtedy bedzie dużo miejsca na garki i nie bedą wadzić o siebie w razie użytkowanie 3,4 palników no i czy powinna mieć wglębienia pod rusztami żeby jak coś wykipi z garka zostało na płycie a nie wyleciało na blat i podłogę jak to może być przy całkiem płaskiej płycie,no i oczywiście kurki żeby się nie topiły nie mogą być blisko palników a no i garnkiem czy patelnią też nie powinno się ich przykrywać i tu wacham się przy: Siemens ER 15153EU - 779zł - duży rozmiar, ruszty emaliowane, ale chyba całkiem płaska płyta; Bosch PCD 655 DEU - 725zł - nie za duży rozmiar, ruszty emaliowane, ale płyta ma wgłębienia; Electrolux EHG 6435 X - 728zł - rozmiar całkiem dobry, ruszty żeliwne, tylko nie mogę się dopatrzyć z płytą czy zatrzyma ewentualne wycieki na płycie czy nie. Także duży APEL jak ktoś miał styczniść z tymi płytami gazowymi pomóżcie wybrać coś z tego albo wedle tych kryterów zaproponujcie coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts