jag_24 10.08.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 witam serdecznie. Chciałabym odswieżyć stare kuchenne meble z płyty 6-letnie. Słyszałam, że jednym ze sposobów jest polakierowanie takich mebli. Nie wiem jedynie jakim lakierem, może znacie jakąś konkretną firmę i jakie sa etapy prac? czy wpierw trzeba zabejcować?? serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 10.08.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Chciałabym odswieżyć stare kuchenne meble z płyty 6-letnie. Zamiast pisać ilu letnie, napisz co to za płyta; surowa, laminowana, lakierowana ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olorobal 10.08.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 My fronty okleiliśmy tapetą samoprzylepną a resztę pomalowaliśmy olejną... Ale przydałoby sie więcej info co by fachowcy mogli się wypowiedzieć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 10.08.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Jag, wiecej informacji jaki to materiałi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 13.08.2007 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 hmmm...hmmm zdaje mi sie że to płyta MDF , na moje oko płyta wiórowa z okleiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NCa 17.08.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Niedawno odnawiałam stare meble. Do pomalowania polecam farbę akrylową, zapach olejnej farby długo pozostaje. Farba akrylowa szybko schnie i ładnie pokrywa powierzchnię. Ja użyłam farby dekoral brąz mahoń. A fronty obkleiłam okleiną, ale to ciężka praca i nie należy się spodziewać ideału (łatwiej pomalować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HARY 21.08.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Jeżeli odświeżyć bo np. kolor trochę zbladł, to można polakierować. Jeżeli zmiana koloru to najpierw: myjemy, odtłuszczamy, szlifujemy lekko papierem ściernym, usuwamy pył i dopiero wtedy malujemy. Jeśli chodzi o farbę to faktycznie najlepiej akrylowa nakładana za pomocą wałeczka welurowego (jest trochę droższy od zwykłego ale nie zostawia drobnych pęcherzyków powietrza). Moim zdaniem najlepsza farba do tych celów ma na puszce namalowaną papugę (niestety nie pamiętam nazwy). Ostatnio korzystałam z innych i to już nie było to, gorsze krycie, dłuższe odstępy pomiędzy kolejną warstwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 21.08.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Jeśli papuga to chyba Glasurit. Droga, ale bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HARY 22.08.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 O tak, tak. To ta farba. Droga ale bardzo wydajna, wystarczą dwie warstwy a dodatkowo dobrze trzyma się malowanej powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts