Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zastanwiam się nad kupnem lodówki side by side , chciałem aby stała w ciągu szafek i tu spec od mebli mówi ze się nie da , bo się nie otworzą drzwi :o

okazuje się ze miał racje , aby otworzyć drzwi należy zostawić przerwe z jednej lub drugiej srony lub wyciągnać ją do przodu kilka centymetrów przed zabudowe .

Czy może wiecie ile centymetrów luzu nazelu zostawić aby drzwi otwierały się zwobodnie nie obijając się o sąsiednie szafki lub sciany ? Sprzedawca mówi 3 cm , w instrukcji czytałem 5 cm . Może ktoś rozważał taką opcje jak ja i wybrnał z tego w inny sposób ?

A opcje nie kupować tego typu ludówki została obalona przez moją małżonkę/

https://forum.murator.pl/topic/84532-side-by-side-gt-pytanie-tychniczne-do-u%C5%BCytkownik%C3%B3w/

z ta glębokoscią jest różnie

są rzeczywiście lodówki głebokie na 80 cm - i wtedy one po prostu wystają przed zabudowę i nie ma problemu z otwarciem

ostatnio oglądałam taką głęboką chyba na 68 cm (głębokość lodówki 60 cm plus ok 8 cm drzwi z systemem otwierania) i własnie te 8 cm wystaje poza ciag szafek

są tez lodówki samsunga o całkowitej głębokości 60 cm i tam rzeczywiście trzeba zostawić miejsce na otwarcie drzwi po bokach

ja tu nie widze problemu

szfki maja glebokosc z blatem 60cm i dochodza na styk do lodowki u mnie

a przeciez te lodowki maja po 80cm glebokosci wiec drzwi otwieraja sie 135' jak nalezy

a czy to ładnie wygląda taka wystająca lodówka ?