Gość Jarek S. 16.07.2003 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Witam wszystkich, Mojej zonie spodobał się parkiet z dębu czerwonego. Mam w związku z tym pytanie czy macie jakieś doświadczenie z takim parkietem. Czy nie jest za miękkie. Pozdrawiam, Jarek S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gosc 16.02.2004 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Mnie tez sie spodobalal, ale na calym forum nie ma takich informacji. Nikt chyba go nie polozyl. Pisalam o tym juz w innym dziale ale powtorze. Widzialam na wystawie ladny kawalek lekko rozowy i a na innej wystawie ten sam gatunek wygladal inaczej. Mial mocne przebarwienia czerwone i wygladal jak zalany krwia. Z tad moja watpliwosc. Nie wiem jak taka podloga wyglada w calosci. Jesli dobrze, prosze o info. Trwardosc jest podobno taka sama jak zwyklego debu. Podobno w pierwszym gatunku dopuszczalne sa czarne male seki? Czyzby jescze piegi? A jednak caly czas o nim mysle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bachac 17.02.2004 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 U nas taki będzie najprawdopodobniej już w kwietniu. Podoba mi się o wiele bardziej niż "zwykły" dąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 17.02.2004 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 My też rozważamy czerwony dąb do pokoju dziennego. Niestety, nie widziałam go jescze nigdzie na większej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gosc 17.02.2004 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Ten parkiet chyba ma odcien podobny do buku ale trudno mi stwierdzic bo wszystkie wystawy ogladalam niestety wieczorem w swietle zarowek. Jutro mam dzien wolny i polatam jeszcze raz, moze uda mi sie cos zobaczyc.Moze ktos zna tanich producentow z okolic Warszawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek 02.03.2004 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Wlasnie zakupilam taki parkiet. Jest super Widzialam w duzym pokoju, w willi. Ekstra!Polecam kupic w najlepszym gatunku i duze listwy. jest delikatnie rozowy, cieply odcien. Idealnie pasuje do mebli z czeresni itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2004 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 ostatnio polozylismy 60 m2 debu czerwonego jest ok, aczkolwiek bardzo trudno jest o jednolity odcien drzewa prawie wszystkie deby czerwone ktore widzialem to gama kolorow od rozowego do typowego deby, ale to mi sie wlasnie podoba. nie jest tak malowniczy jak jesion.jednolity jest chyba ze kupisz klase select ale to koszty ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Jutrzenka 17.03.2004 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Zerknijcie na posta z 14 marca o 7.32 pm. w tym samym dziale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 22.06.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 odgrzebałam stary wtek, i do nowych forumowiczów - stare pytanie - kto ma ? jak się sprawdza ? może jakieś zdjęcia ? i najważniejsze, czy znacie w okolocach Wrocławia producenta, który ma dąb czerwony, ale podoba mi się taki w odcieniu słomkowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamieniczka 22.06.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Mam taki parkiet w mieszkaniu. Mieszkamy 3 lata. Trochę się rysuje, ale nie wiem czy to wina drewna czy lakieru ... Kolor klasyczny przyjemny, ale w nowym mamy na dole merbau a na pietrze jesion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tytusdj 29.08.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Mam taki parkiet w mieszkaniu. Mieszkamy 3 lata. Trochę się rysuje, ale nie wiem czy to wina drewna czy lakieru ... Kolor klasyczny przyjemny, ale w nowym mamy na dole merbau a na pietrze jesion. dąb czerwony rośnie szybciej więc jest bardziej miękki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.08.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Ja mam dąb czerwony w I gatunku.Kolor jest ładny. Trochę zdjęć jest tuhttp://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=35113&postdays=0&postorder=asc&start=0Podłogę uzytkujemy dośc intesywnie od prawie czterech lat- pies,kot, chodzenie w butach. Porysowań specjalnie nie dostrzegam ale mam do kitu jakis lakier wodny , ktory miejscami się przetarł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts