ZBYSZEK_SK 10.02.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Witajcie mam pytanie czy jeśli firma podjeła się kompleksowego pokrycia dachu wraz z oknami i wszystkimi pierdołami a w trakcie stwierdzili ze coś im nie wychodzi i musieli dokupić płyt OSB aby wyrównać swoją robote a potem stwierdzili , że musze zapłacić za te płyty. Czy ja powinnam płacić za nie bo moja wewnętrzna intuicja szepce mi , że nie bo to ich sprawa co zrobią i jak zrobią ma być dobrze.Ania Jesli masz w umowie że mają wykonać kompleksowo dach ze swojego materiału to masz prawo to egzekwować. Ale mogą ci zrobić psikusa który wyjdzie dopiero za np. 2lata (po gwarancji). Widziałem jak kiedyś w komin wmurowali budowlańcy cięty kapelusz. Kominiarz nie mógł nic wykryc a cug był słaby. Albo zamurowanie surowego jajka w murze. Moim zdaniem idź na kompromis i dogadaj się polubownie, czasem o jakieś nieduże pieniądze nie warto się szarpać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.02.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Należy konsekwentnie egzekwować ustalenia umowy! Podeprzeć się opinią kierownika budowy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klincia 10.02.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klincia 11.02.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Po przemyśleniu tego przez noc tak sobie wymyśliłam , że nic mi już nie zrobią z tego rodzaju akcji bo ja mam wszystko już zrobione i kominy i dach tylko wykonawca dachu chce dodatkową opłate z te płyty OSB i jakieś dodatkowe obróbki blacharskie komina bo komin ciekł. Tylko moim zdaniem to ich sprawa co dodatkowo wsadzili pod dachówkę bo nie zabardzo potrafili wyprofilować "wole oczko" więc dodatkowo wsadzili płyty OSB. Tylko napisze , że dach miał pełne deskowanie wchodząc na dach nic mi nie powiedzieli , że coś jest nie tak. Poprostu złej baletnicy przeszkadza rąbek przy ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 11.02.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Przysłowie mówi tak: "Widziały gały co brały". Skoro dach miał pełne deskowanie to do czego płyta OSB? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klincia 12.02.2008 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 No własnie tak też myślałam ale chcieli mi wcisnąć kit.Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgierdowyy 16.12.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 no wlasnie, krzywo ? czy prosto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts