Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Krzywo ulozona dachowka?

Recommended Posts

Witajcie mam pytanie czy jeśli firma podjeła się kompleksowego pokrycia dachu wraz z oknami i wszystkimi pierdołami a w trakcie stwierdzili ze coś im nie wychodzi i musieli dokupić płyt OSB aby wyrównać swoją robote a potem stwierdzili , że musze zapłacić za te płyty. Czy ja powinnam płacić za nie bo moja wewnętrzna intuicja szepce mi , że nie bo to ich sprawa co zrobią i jak zrobią ma być dobrze.Ania :evil:

Jesli masz w umowie że mają wykonać kompleksowo dach ze swojego materiału to masz prawo to egzekwować.

Ale mogą ci zrobić psikusa który wyjdzie dopiero za np. 2lata (po gwarancji).

Widziałem jak kiedyś w komin wmurowali budowlańcy cięty kapelusz.

Kominiarz nie mógł nic wykryc a cug był słaby.

Albo zamurowanie surowego jajka w murze.

Moim zdaniem idź na kompromis i dogadaj się polubownie, czasem o jakieś nieduże pieniądze nie warto się szarpać.

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po przemyśleniu tego przez noc tak sobie wymyśliłam , że nic mi już nie zrobią z tego rodzaju akcji bo ja mam wszystko już zrobione i kominy i dach tylko wykonawca dachu chce dodatkową opłate z te płyty OSB i jakieś dodatkowe obróbki blacharskie komina bo komin ciekł. Tylko moim zdaniem to ich sprawa co dodatkowo wsadzili pod dachówkę bo nie zabardzo potrafili wyprofilować "wole oczko" więc dodatkowo wsadzili płyty OSB. Tylko napisze , że dach miał pełne deskowanie wchodząc na dach nic mi nie powiedzieli , że coś jest nie tak. Poprostu złej baletnicy przeszkadza rąbek przy ...... :evil:

• 4 years później...