TomekS 16.07.2003 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Pytanie jak w poscie - zaczynam w przyszłym tygodniu układanie płytek (FLIZÓW - po krakowsku) na posadzce z ogrzewaniem podłogowym - czy należy wcześniej "przyzwyczajać" posadzkę i wstępnie ją podgrzewać - (włączyć piec) czy nie, dopiero po klejeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysio 16.07.2003 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Jesli o ogrzewanie podloza to nie wiem - wydaje mi sie, ze nie ma to sensu. Na pewno musisz miec odpowiedni klej i plytka musi przylegac do kleju w min 75%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docieplenia 18.07.2003 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Jesli o ogrzewanie podloza to nie wiem - wydaje mi sie, ze nie ma to sensu. Na pewno musisz miec odpowiedni klej i plytka musi przylegac do kleju w min 75%. odpowiedni czytaj - klej elastyczny przeznaczony do płytek na ogrzewanie podłogowe - musi byc odpowiednio elastyczny np. Atlas Plus, Ceresit CM17 nigdy nie slyszalem aby trzeba bylo cos takiego robic z podlaga przez - za to napewno powinna dobrze wyschnac przed klejeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.07.2003 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2003 co do kleju ARDEX XG7 PLUS ARDEX.PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 20.07.2003 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2003 Mnie mówiono, ze dobrze jest (ale nie konieczne) wygrzanie podłóg przed kładzeniem płytek, ponieważ moga wystąpić drobne, niegroźne pęknięcia w jastrychu związane z temperaturą. Jak to określił instalator - po wygrzaniu jastrych własciwie się ułoży. Czy miał rację - nie mam pojecia. Uważam jednak, że wygrzac nie zaszkodzi jeżeli jest taka możliwosć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareko 20.07.2003 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2003 tylko nie grzej zanim nie minie co najmniej 30 dni od wylania bo beton musi sobie sam zwiazac bez niczyjej pomocy a jak podgrzejesz podloge to przyspieszy schnieci wylewki co jest dla niej zabujcze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts