Sheenaz 11.08.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 I czy bylibyście w stanie sie nią podzielić Wątek - nie ukrywam - napisany pod wpływem przemysleń wątku dotyczącego krwi 0rh - Ja mam 0 rh + - czyli tzw. uniwersalną. Nigdy nie oddawałam honorowo krwi, ale myśle ze byłabym w stanie gdybym przeczytała o konkretnym przypadku człowieka który potrzebowałby pomocy.Bez takiego kopa - raczej sama z siebie honorowym krwiodawcą nie będę. A Wy? pozdrowienia sh'eenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 11.08.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 0 RH+ Jeżeli będzie potrzebujący to zawsze zleje troszke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.08.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 oddaję swoją do dyspozycji - jeśli mogę komuś pomóc dajcie znać.Moja również dość elastyczna : 0 RH+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 11.08.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Moja całkiem niezła, dość rzadka: B Rh +Oddawałem 2 razy, . Nic strasznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 11.08.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Ja też mam 0 Rh+. Oddaję od lat. Rzeczywiście, nic strasznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 11.08.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 W razie potrzeby - oddam. Chyba mam niezbyt popularną (ponoć tylko 4% populacji): A1B Rh+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.08.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Mieszkam na wsi, nie ma u nas punktu krwiodawstwa. Gdyby był, oddałabym. Mam dość rzadką grupę, identyczną jak miał papież Jan Paweł II: A2 Rh - . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.08.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 mam 0 Rh- nie oddaje bo sama mam za malomoj maz ma B Rh + oddaje regularnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 11.08.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Ja mam A Rh+Nie oddawałam, bo sama anemiczna jestem...ale w razie czego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.08.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 0 Rh-Jeszcze nigdy nie oddawałam krwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 11.08.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Rh 0 - Nigdy nie oddawalam krwi, bardzo sie tego "boje". Chyba mam cos w rodzaju fobi na widok krwi i na mysl o kłuciu strzykawkach itp Tak dla "anonimowego ogólu" pewnie sie nigdy bym nie zdecydowala ale dla konkretnej osoby (niekoniecznie z rodziny) myślę że bym sie zmobilizowala i krew oddała. Np. wiem że na tym forum są osoby dla których - gdyby potrzebowały krwi - oddałabym. (mdlejąc pewnie co 5 sek i histeryzujac w trakcie - ale trudno ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 11.08.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 B Rh + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 11.08.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 B Rh+ Trochę już jej utoczyłem - mam nadzieję że się przydała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 11.08.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 A1B Rh+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 11.08.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Ja mam A Rh- , a mój mąż B Rh - , córka prócz piwnych oczu po ojcu odziedziczyła też grupę krwi.Sama nie oddawałam, mąż honorowo, regularnie oddawał na studiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 11.08.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Zero erha plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.08.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Rh 0 - Nigdy nie oddawalam krwi, bardzo sie tego "boje". Chyba mam cos w rodzaju fobi na widok krwi i na mysl o kłuciu strzykawkach itp Tak dla "anonimowego ogólu" pewnie sie nigdy bym nie zdecydowala ale dla konkretnej osoby (niekoniecznie z rodziny) myślę że bym sie zmobilizowala i krew oddała. Np. wiem że na tym forum są osoby dla których - gdyby potrzebowały krwi - oddałabym. (mdlejąc pewnie co 5 sek i histeryzujac w trakcie - ale trudno ) My to mamy tak, ze dac krew mozemy kazdej grupie, ale tylko od swojej mozemy przyjac...czyli 0 Rh- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 11.08.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Mam A1 RH+, oddawałam krew, choć w punkcie krwodawstwa ostrzegano mnie abym tego nie robiła. Mam bardzo niskie cisnienie, niedowagę itp. Po upływie około tygodnia czułam sie bardzo źle, zawroty głowy ,mroczki przed oczami, ogólna słabość , no i kilka razy zemdlałam zupełnie bez powodu-teraz krwi nie oddaje- ale gdyby ktoś o to poprosił lub była taka potrzeba napewno bym sie nie wahała bez względu na konsekwencje jakie przyszłoby mi ponieść- dla mnie to chwilowa niewygoda- dla innych to życie ( tak przynajmniej to rozumiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 11.08.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 My to mamy tak, ze dac krew mozemy kazdej grupie, ale tylko od swojej mozemy przyjac...czyli 0 Rh- Wiem ze "zerowki" sa uniwersalnymi dawcami (a np. "abetki"- unowersalnymi "biorcami" )- natomiast chyba trzeba brac pod uwage te + i - ? np. 0 rh- chyba nie moze oddac krwi "plusowi"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 11.08.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 My to mamy tak, ze dac krew mozemy kazdej grupie, ale tylko od swojej mozemy przyjac...czyli 0 Rh- Wiem ze "zerowki" sa uniwersalnymi dawcami (a np. "abetki"- unowersalnymi "biorcami" )- natomiast chyba trzeba brac pod uwage te + i - ? np. 0 rh- chyba nie moze oddac krwi "plusowi"? Minus moze plusowi, nie dziala to odwrotnie. Mam 0rh+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts