waldi8321 25.09.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Mam 0Rh+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siouxiee 03.10.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 A Rh+, oddana dla innych ponad 20 razy, kiedys w Polsce, dzis w Wielkiej Brytanii. Na wyspie wyglada to nieco inaczej, krew jest pobierana poza szpitalami cyklicznie w roznych miejscowosciach (swietlice, kluby, koscioly), w zamian otrzymuje sie slodycze oraz napoje do konsumpcji na miejscu bezposrednio po oddaniu krwi, zamiast czekolad na wynos (ku niezadowoleniu mojej malzonki-czekoladoholiczki ). Duzy nacisk kladzie sie tutaj na promocje akcji oddawania krwi - po uplywie 2 miesiecy otrzymuje poczta zaproszenie na kolejna akcje w mojej miejscowosci + terminarz na wypadek, gdybym chcial wybrac sie do innej pobliskiej miejscowosci w innym terminie. Dodatkowo po pierwszym oddaniu otrzymuje sie czerwona karte krwiodawcy (wielkosci karty bankowej), po piatym niebieska,po 10-tym brazowa itd - moze i to kogos zmobilizuje do systematycznosci w oddaaniu krwi. Do tego dochodza akcje reklamowewmediach O ile wiem - krwiodawcy nie przysluguje jednak dzien wolny od pracy Taka ciekawostka.... Acha - zglosilem w Polsce rowniez chec gotowosci do oddania szpiku kostnego; niestety odpowiedz wplynela do mnie po roku oczekiwania, juz po moim wyjezdzie z kraju i sprawa zostala zawieszona. A mowi sie o tylu oczekujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 07.10.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 AB RH+ mój mąż bardzo chciał być dawcą szpiku ( ma też nietypową grupę krwi) i wiecie co mu powiedzieli- chętnie, ale nie, bo ma pan tatuaż ..... i kupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.10.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 AB RH+ mój mąż bardzo chciał być dawcą szpiku ( ma też nietypową grupę krwi) i wiecie co mu powiedzieli- chętnie, ale nie, bo ma pan tatuaż ..... i kupa głupota urzędników, też mam i jestem zarejestrowana jako dawca. Owszem , po 6 miesiacach od tatuowania, trzeba wykonać badania na wzw i hiv, jeśli są ujemne, można się zgłaszać (w moim punkcie krwiodawstwa wykonano te badania bez problemu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 07.10.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 to jeszcze dodam, że mąż sam na własną rękę zrobił te badania, by im udowodnić, że jest zdrowy- robił na HIV nawet dwa razy, to samo na WZW to okaz zdrowia, idealny na dawcę krwi i szpiku ale papierkowo ważniejsze...... [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.10.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 dziwne Niech się zgłosi w innym punkcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 14.10.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Grupa 0 + Sh'eenaz + luk_ _25, Tarnów + Nefer, Wawa + akacja, Łódź - baba_budowniczy, Lublin - zielonooka, Wawa + KiZ, Śląsk + Mufka, Warmia i Mazury - aneta 1235, Sochaczew - basiah2 + markus_gdynia + niktspecjalny - ohh - JoShi, Dębe Wielkie + kofi, Warmia - zielony_listek, Wawa + Marek30022, Marki k. Wawy + mibeti, okolice Łodzi + anna kasińska + tola, Podlasie - Barbossa + _bogus_ - daisy-stokrotka, Poznań - Teska, okolice Szczecina - ninjacorps, okol. Teresina pod Wawą + dandi3, Podlasie - iwo_kot, mazowieckie - ambroma, Warszawa + Afrodyta + daggulka - śląsk cieszyński + daszaA - pomorskie + jacekh - Lublin Grupa A - A2 DPS, lubuskie + michall.m - YreQ, Legnica + A1 tuuska1, okolice Krakowa +JANINKI-AMORKI82 + A1 Krzysztofik, Olsztyn + A1 Ew-ka + ruskowa + A1 frosch, Śląsk + A1 elutek, Kalisz - LuiLin, Wawa Nowodwory + muriel - oorbus + A2 waldibmw, Krzeczów + aga1401, Irlandia + bascom + kiwuśka; pod Krakowem - oxa, wawa Grupa B + tomek1950, Mazury + mąż Zeljki, okolice Wawy + retrofood, Galicja + andk + mowaleria, Wielkopolska + adi_ + malka , Zagłębie + MRS.CONSTR. - ania klepka, Wrocław - Fenix999, Górny Śląsk - mada_lena, Łódź + małgosia0023, Łódź + aneta-we, Siedlce + adi_ Grupa AB + A1B anna99, Aleksandrów Łódzki + A1B Mirek_Lewandowski, Koluszki - ANIAILIS, Dolny Śląsk + A2B Majka, Żbik + monia77w1 - wiolasz, Rzeszów - A2B krzymi -AB Irma mazowieckie + aneoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwomalinka 27.10.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Ja niestety mam 0 Rh - , ale na szczęście moje dzieci 0 Rh+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 27.10.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Ja mam 0RH+ Wygląda na to ze grupę AB ma więcej jak jeden procent populacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 05.11.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Ja mam BRh- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Runner72 05.11.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Moja grupa to BRh+, oddaje krew co 2 miesiące od początku roku. Nie czuje różnicy w samopoczuciu. Myśląc o tym, ze tak pomaga innym chętnie wsiadam w autko i jadę do Sz-na oddać 450ml. Czekolady oddaję znajomym zjadam tylko tą gorzką. Zapisałem się też do bazy szpiku w poltransplantu. Pozdrawiam wszystkich Honorowych Dawców Krwi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 05.11.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Grupa 0 + Sh'eenaz + luk_ _25, Tarnów + Nefer, Wawa + akacja, Łódź - baba_budowniczy, Lublin - zielonooka, Wawa + KiZ, Śląsk + Mufka, Warmia i Mazury - aneta 1235, Sochaczew - basiah2 + markus_gdynia + niktspecjalny - ohh - JoShi, Dębe Wielkie + kofi, Warmia - zielony_listek, Wawa + Marek30022, Marki k. Wawy + mibeti, okolice Łodzi + anna kasińska + tola, Podlasie - Barbossa + _bogus_ - daisy-stokrotka, Poznań - Teska, okolice Szczecina - ninjacorps, okol. Teresina pod Wawą + dandi3, Podlasie - iwo_kot, mazowieckie - ambroma, Warszawa + Afrodyta + daggulka - śląsk cieszyński + daszaA - pomorskie + jacekh - Lublin Grupa A - A2 DPS, lubuskie + michall.m - YreQ, Legnica + A1 tuuska1, okolice Krakowa +JANINKI-AMORKI82 + A1 Krzysztofik, Olsztyn + A1 Ew-ka + ruskowa + A1 frosch, Śląsk + A1 elutek, Kalisz - LuiLin, Wawa Nowodwory + muriel - oorbus + A2 waldibmw, Krzeczów + aga1401, Irlandia + bascom + kiwuśka; pod Krakowem - oxa, wawa Grupa B + tomek1950, Mazury + mąż Zeljki, okolice Wawy + retrofood, Galicja + andk + mowaleria, Wielkopolska + adi_ + malka , Zagłębie + MRS.CONSTR. - ania klepka, Wrocław - Fenix999, Górny Śląsk - mada_lena, Łódź + małgosia0023, Łódź + aneta-we, Siedlce + adi_ Grupa AB + A1B anna99, Aleksandrów Łódzki + A1B Mirek_Lewandowski, Koluszki - ANIAILIS, Dolny Śląsk + A2B Majka, Żbik + monia77w1 - wiolasz, Rzeszów - matka dyrektorka Sanok - A2B krzymi -AB Irma mazowieckie + aneoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deborah83 11.11.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Ja mam A1RH- i w razie potrzeby chętnie oddam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 19.11.2009 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Ja mam A1RH- i w razie potrzeby chętnie oddam. Potrzeba to cały czas jest, hop do stacji krwiodawstwa i oddawaj, na pewno są potrzebujacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarcia 25.11.2009 01:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Witam przeglądałam internet w poszukiwaniu informacji dotyczących krwi ponieważ od jakiegoś czasu rozważam czy nie spróbować oddać troszkę i czytając ten temat jestem w szoku. Mam grupę 0 Rh - (bardzo rzadką), i mój chłopak również tak że ja w razie czego nie mam problemu z dawcą ale wracając do wątku. Czytając ten temat doznałam szoku że tak dużo uczestników tej dyskusji posiada 0 rh- trzeba by klub założyć czy coś jakieś stowarzyszenie Aż się zarejestrowałam żeby odpowiedzieć hehe Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 25.11.2009 03:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Mam 0 Rh+ . Krew zdaje od 20 lat . Już prawie 20 litrów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 25.11.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Mam grupę 0 Rh - (bardzo rzadką), i mój chłopak również tak że ja w razie czego nie mam problemu z dawcą ale wracając do wątku. Czytając ten temat doznałam szoku że tak dużo uczestników tej dyskusji posiada 0 rh- trzeba by klub założyć czy coś jakieś stowarzyszenie Statystyka mówi, że osoby z krwią 0 Rh- stanowią 6-7 % populacji. Też zauważyłam na forum duże zagęszczenie, zwłaszcza w Warszawie Podobno grupa 0 to najstarsza grupa, jej posiadacze są określani jako pierwotni mysliwi. To może dlatego ten pociąg do budowania szałasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_lilek_ 25.11.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Nigdy wcześniej nie potrzebowałam znać swojej grupy krwi, więc dość długo żyłam w nieświadomości co do posiadanej grupy. W końcu przy okazji ostatnich badań stwierdziłam, że czas ją poznać Mam O Rh+, czyli również idealny dawca. Tylko to nijak nie zgadza się z teorią łowcy/myśliwego w moim przypadku, bo ja najchętniej to warzywka, nabiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 25.11.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Mam O Rh+, czyli również idealny dawca. Tylko to nijak nie zgadza się z teorią łowcy/myśliwego w moim przypadku, bo ja najchętniej to warzywka, nabiał. Mężczyźni szli na polowanie, a kobiety zostawały w wiosce o korzonkach i brukselce. No i kozy doiły. Ot i cała tajemnica Skoro jesteś idealnym dawcą, to może warto zrobic z tego pozytek Najtrudniej jest zacząć, potem człowiek się już uzależnia od czekolady, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 25.11.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 B RH (-) czyli też nie najbardziej popularna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts