Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką macie grupę krwi?

Sheenaz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 273
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A2B - Oddawalem w wojsku za urlop(jedyny urlop ,,za krew,, nie mogli ci za--brac) takie mialem,, dzikie ,, czasy. Moge teraz oddawac ale nikt nie chce.

Jak to nie chce? Byłeś w stacji krwiodawstwa i powiedzieli Ci, że nikt nie chce?

Bo ja ciągle słyszę w radio, w telewizji, w prasie - że krew jest potrzebna.

To, że nie znamy nazwiska konkretnej potrzebującej osoby nie oznacza, że krew nie jest potrzebna!

Pozdrawiam

zielony_listek

ja mam podobna sytuacje - tzn rodzice obydwoje + (0+ i B+) a ja : minuuus :wink: (0-)

najprawdopodobniej ktores z dziadkow mialo - i "przeskoczylo " na mnie :)

pomylka wykluczona bo juz 2 x sprawdzalam

Aj, aj - to nie tak!!!!!

Rh, czyli czynnik rezus [taka śliczna wąskonosa małpka] wyróżnia tych co pochodzą od małpy! [Rh+]

Wszyscy pozostali [Rh-] pochodzą bezwzględnie od UFO!

:p :lol: :p :lol: :p :lol: :D :p :lol: :D :p :lol: :D

Gość elutek

ja mam podobna sytuacje - tzn rodzice obydwoje + (0+ i B+) a ja : minuuus :wink: (0-)

Aj, aj - to nie tak!!!!!

Rh, czyli czynnik rezus [taka śliczna wąskonosa małpka] wyróżnia tych co pochodzą od małpy! [Rh+]

Wszyscy pozostali [Rh-] pochodzą bezwzględnie od UFO! :p :lol: :p :lol: :p :lol: :D :p :lol: :D :p :lol: :D

no i tu się wszystko wyjaśniło, to dlatego jest zielona :lol: :wink:

Aj, aj - to nie tak!!!!!

Wszyscy pozostali [Rh-] pochodzą bezwzględnie od UFO! :p :lol: :p :lol: :p :lol: :D :p :lol: :D :p :lol: :D

no i tu się wszystko wyjaśniło, to dlatego jest zielona :lol: :wink:

No tak :lol: i czemu czasem czuje sie "wyobcowana" :wink:

Właśnie. Mógłbyś dać spokój. Mało Ci swarów i wzajemnego obrażania w innych wątkach i w sądach z firmami? Przyjemność Ci sprawia kłócenie się z ludźmi? Dziwne to, naprawdę. Masz swoje zdanie, my swoje, i skoro Ty nie masz zamiaru zmieniać zapatrywań, my także nie, to dalsza dyskusja jest tylko jałowym biciem piany i kłótnią dla kłótni. Bez sensu.

W tym, że oboje rodzice z grupą RH+ mają dziecko z Rh- nie ma nic dziwnego. Duża część ludzi jest heterozygotycznych, tzn są tak naprawdę +/- (mają oba tzw allele). Minus jest wtedy, kiedy ojciec i matka przekażą swojego "minusa" dziecku (człowiek z Rh- ma dwa minusy ;))

U nas jest taka sytuacja, że mąż ma Rh+ (ale jest heterozygotyczny, jego mama ma grupę Rh-), ja jestem Rh-. Trójka naszych dzieci ma Rh-, jedno Rh+.

Czyli u nas wyszło klasyczne 25%, co łatwo wyliczyć 8) :lol: Co prawda na odwyrtkę, ale jest ;) Bo zwykle to ten minus/minus występuje rzadziej...

Witam pozostałych z kosmosu 8) nie od małpy. Papa G. miał rację.

Przypominam, co Leszek M. powiedział do Romana G.:

"Pan to pewnie już chciałby pochodzić od jakiejś małpy, ale żadna teraz się nie chce do Pana przyznać"

Czy to znaczy, że Rh- pochodzą od Macieja. Giertycha? :o