Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką macie grupę krwi?

Sheenaz

Recommended Posts

O żesz... :o :evil: To ja już wolę od małpy, chociaż jestem Rh - ! :evil:

Tomek - ja się z Tobą za to policzę u Gagaty! :lol:

Pre... datorko, wybacz, niedoczytałem. Może jednak zrób ponowne badanie na czynnik Rh raz jeszcze. Musieli się pomylić. :D :wink:

• Odpowiedzi 273
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Babo ciesz się. :D

I udawaj, że to nie ty.

Tych z Rh- jest naprawdę niewiele, więc zginiesz w tłumie. :D

Pozdrawiam

hahahaha, tylko mnie utwierdzasz, że powinnam się uważać za kogoś lepszego niż Ty...

I właśnie to jest w niektórych z wypowiadających się tu krwiodawców wkur...ce. To przekonanie o własnej wielkości. Zamiast po prostu robić dobre rzeczy po cichu i konsekwentnie, niektórzy najwyraźniej uważają, że im się hołdy należą.

• 3 weeks później...
  • 10 months później...

B Rh + oddaje od dnia otrzymania dowodu osobistego :lol: - z przerwami na dziecko (pracowanie nad potomkiem, ciąża, karmienie) i po tatuażu.

I mimo "dziwnych" moim zdaniem obiekcji, Tomka J , nie obawiam się HIV (do ginekologa chadzam na badania, do stomatologa także - tam większe prawdopodobieństwo otrzymania suvenira niz w stacji krwiodawstwa), przeciw żółtaczce sie zaszczepilam i zawsze kontroluje sterylność (czy sprzęt do pobrań jest przy mnie otwierany i wyjmowany ze sterylnych opakowań, czy pielęgniarka/pielęgniarz zakłada nowe rękawiczki - nigdy nie musialam interweniować (w przeciwieństwie do pobrań laboratoryjnych w przychodni - także od dziecka).

I i nfo dla Tomka J - nie czuję się przez to lepsza od "niedawców" - mam coś czym bez szkody dla siebie moge się podzielić, więc robię to i nie ma tu nad czym dyskutować?

Acha - u nas ciągle dają czekolady (ostatnio 8 sztuk), kawę i konserwę turystyczną - czekolady nie lubię -mięso jadam sporadycznie - nie pijam kawy "fusiatej" - nie robie tego dla profitów :wink: :D

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Zastanawiam się nad oddaniem szpiku, tylko nigdzie nie doczytałam o konsekwencjach zdrowotnych dla dawcy.

Jakich konsekwencjach ?? 2 dni w łóżku i "mini dziurka" w talerzu biodrowym.

Dziewczyno - prawdopodobieństwo, że bedziesz mogła byc dawcą jest mniejsze niż szansa wygrania 6 w totka :D Co nie zmienia faktu, że warto zgłosić się choc na wstępne badania :D

• 2 weeks później...
B Rh - tak jak Agata Mróz. Kiedyś byłam honorowym dawcą krwi, od lat nie oddawałam.

Ja też mam BRh- (podobno to bardzo rzadka grupa) i też odlat nie oddaje . Dlaczego ? Bo lokalni gieniusze zlikwidowali jedyną stację krwiodawstwa w mieście . Że niby ludzi było za mało . To bardzo ciekawe bo nigdy nie oddawałem tam sam , zawsze mały tłumek był , ale co ja tam wiem . Miasto woli zadowalać się autobusem raz na miesiąć który zazwyczaj przyjeżdza w niepasujących mi porach dnia . I dlatego jak w każde wakacje słyszę od miłej pani z telewizji że brakuje krwi to mam ochote kopnąc w telewizor . Z chęcią bym oddał ale jak dla mnie jakieś minimum przyzwoitości (czyli stały ciepły punkt w którym moiżna się rozdziać i w spokoju oddać te krew) musi być .

• 2 weeks później...
B Rh - tak jak Agata Mróz. Kiedyś byłam honorowym dawcą krwi, od lat nie oddawałam.

Ja też mam BRh- (podobno to bardzo rzadka grupa)

Dopisuję się - mam B RH "-"

Oddawałam krew jeszcze kilka lat temu, ale od jakichś 3 lat żyły mi się pochowały :cry: Teraz nawet do zwykłego badania pobierają mi z nadgarstka, a to bardzo nieprzyjemne jest :cry: