tomek1950 30.10.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 O żesz... To ja już wolę od małpy, chociaż jestem Rh - ! Tomek - ja się z Tobą za to policzę u Gagaty! Pre... datorko, wybacz, niedoczytałem. Może jednak zrób ponowne badanie na czynnik Rh raz jeszcze. Musieli się pomylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Wszyscy??? Zdolna bestyja Trochę niepodobna mu wyszłam, ale to pewnie dla niepoznaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 30.10.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Babo ciesz się. I udawaj, że to nie ty. Tych z Rh- jest naprawdę niewiele, więc zginiesz w tłumie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nipiesniwydra 31.10.2007 02:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Wczoraj sprawdzalem i wyszlo mi C2H5OH . Jakby ktos potrzebowal to prosze na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 31.10.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 hahahaha, tylko mnie utwierdzasz, że powinnam się uważać za kogoś lepszego niż Ty... I właśnie to jest w niektórych z wypowiadających się tu krwiodawców wkur...ce. To przekonanie o własnej wielkości. Zamiast po prostu robić dobre rzeczy po cichu i konsekwentnie, niektórzy najwyraźniej uważają, że im się hołdy należą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis 06.11.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 mają daleko do rck Ja mam blisko, ale cóż z tego, że działa raz w tygodniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 24.11.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Pare razy oddawale m A2rh+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.10.2008 01:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 B Rh + oddaje od dnia otrzymania dowodu osobistego - z przerwami na dziecko (pracowanie nad potomkiem, ciąża, karmienie) i po tatuażu. I mimo "dziwnych" moim zdaniem obiekcji, Tomka J , nie obawiam się HIV (do ginekologa chadzam na badania, do stomatologa także - tam większe prawdopodobieństwo otrzymania suvenira niz w stacji krwiodawstwa), przeciw żółtaczce sie zaszczepilam i zawsze kontroluje sterylność (czy sprzęt do pobrań jest przy mnie otwierany i wyjmowany ze sterylnych opakowań, czy pielęgniarka/pielęgniarz zakłada nowe rękawiczki - nigdy nie musialam interweniować (w przeciwieństwie do pobrań laboratoryjnych w przychodni - także od dziecka). I i nfo dla Tomka J - nie czuję się przez to lepsza od "niedawców" - mam coś czym bez szkody dla siebie moge się podzielić, więc robię to i nie ma tu nad czym dyskutować? Acha - u nas ciągle dają czekolady (ostatnio 8 sztuk), kawę i konserwę turystyczną - czekolady nie lubię -mięso jadam sporadycznie - nie pijam kawy "fusiatej" - nie robie tego dla profitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.10.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Mam 0 Rh+. Oddać nie mogę, bo jestem po WZW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 22.10.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 ARH+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 24.10.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 0 rh+, ale niestety dawca byc nie moge bo mam imunologiczna chorobe Hashimoto a to wedlug lekarza mnie wyklucza.Tak samo do szpiku tez nie moge byc dawca a szkoda bo chcialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 04.11.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 B Rh + Oddalam pierwszy raz dwa miesiace temu.Przez caly czas pytano mnie ,czy wszystko w porzadku?W pewnym momencie sama zaczelam czekac na cos ,co ma sie stac.Na szczescie to tylko nerwy.Wkrotce znowu oddam troche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 04.11.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 B Rh - tak jak Agata Mróz. Kiedyś byłam honorowym dawcą krwi, od lat nie oddawałam.Zastanawiam się nad oddaniem szpiku, tylko nigdzie nie doczytałam o konsekwencjach zdrowotnych dla dawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.11.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Zastanawiam się nad oddaniem szpiku, tylko nigdzie nie doczytałam o konsekwencjach zdrowotnych dla dawcy. Jakich konsekwencjach ?? 2 dni w łóżku i "mini dziurka" w talerzu biodrowym. Dziewczyno - prawdopodobieństwo, że bedziesz mogła byc dawcą jest mniejsze niż szansa wygrania 6 w totka Co nie zmienia faktu, że warto zgłosić się choc na wstępne badania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 06.11.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 ja prostuje swoja wypowiedz mam jednak 0 rh- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 07.11.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 0Rh+ zawsze do usług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bascom 16.11.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 A Rh+moja druga polowa A Rh- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 16.11.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 B Rh - tak jak Agata Mróz. Kiedyś byłam honorowym dawcą krwi, od lat nie oddawałam. Ja też mam BRh- (podobno to bardzo rzadka grupa) i też odlat nie oddaje . Dlaczego ? Bo lokalni gieniusze zlikwidowali jedyną stację krwiodawstwa w mieście . Że niby ludzi było za mało . To bardzo ciekawe bo nigdy nie oddawałem tam sam , zawsze mały tłumek był , ale co ja tam wiem . Miasto woli zadowalać się autobusem raz na miesiąć który zazwyczaj przyjeżdza w niepasujących mi porach dnia . I dlatego jak w każde wakacje słyszę od miłej pani z telewizji że brakuje krwi to mam ochote kopnąc w telewizor . Z chęcią bym oddał ale jak dla mnie jakieś minimum przyzwoitości (czyli stały ciepły punkt w którym moiżna się rozdziać i w spokoju oddać te krew) musi być . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwo_kot 01.12.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 W razie potrzeby służę 0 Rh - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada_lena 07.12.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 B Rh - tak jak Agata Mróz. Kiedyś byłam honorowym dawcą krwi, od lat nie oddawałam. Ja też mam BRh- (podobno to bardzo rzadka grupa) Dopisuję się - mam B RH "-" Oddawałam krew jeszcze kilka lat temu, ale od jakichś 3 lat żyły mi się pochowały Teraz nawet do zwykłego badania pobierają mi z nadgarstka, a to bardzo nieprzyjemne jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts