Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

system termoizolacji na krokwiach

Recommended Posts

No własnie dlatego pytam, bo dostałam jakąś ulotkę, a podoba mi się to, że kładzie się na krokwiach i od wewnątrz domku widać te krokwie. Nie wiem jak ma się to cenowo - jeżeli ktoś wie, to niech się podzieli informacją.

Dystrybutor na Polskę jakiś jest - mam namiary z tej ulotki jakby ktoś chciał.

Ponoć jest to stosowane np w Niemczech. Ale chciałabym się dowiedzieć czy ktoś to w Polsce u siebie stosował i jak to się sprawdza.

m.

Witam magero. Budujemy w Białym. To miło. Wszedłem na stronę producenta i pooglądałem sobie to coś. Płyty oczywiście z pianki + warstwy bitumiczne + płyta OSB. (niestety opis tylko po niemiecku ja preferuje angielski). Zauważ że kompletny system to jeszcze izolacja chyba bitumiczna + coś w rodzaju podbitki-deskowania na krokwiach, ponieważ od wewnątrz miałabyś piankę. Ciekawe jak to wychodzi cenowo. Coś mało maja referencji na stronie. Myślę że to nowość i ciężko będzie znaleźć kogoś kto to ma zwłaszcza w Polsce.

Witam magero. Budujemy w Białym. To miło. Wszedłem na stronę producenta i pooglądałem sobie to coś. Płyty oczywiście z pianki + warstwy bitumiczne + płyta OSB. (niestety opis tylko po niemiecku ja preferuje angielski). Zauważ że kompletny system to jeszcze izolacja chyba bitumiczna + coś w rodzaju podbitki-deskowania na krokwiach, ponieważ od wewnątrz miałabyś piankę. Ciekawe jak to wychodzi cenowo. Coś mało maja referencji na stronie. Myślę że to nowość i ciężko będzie znaleźć kogoś kto to ma zwłaszcza w Polsce.

Tak też myślałam, że w Polsce będzie ciężko znaleźć kogoś, kto już by to robil. A z chęcią bym obejrzała, albo chociaż bliższych info się dowiedziała. A, że jeszcze nie zaczęliśmy budowy (mam nadzieję, że w tym roku się uda), to może jeszcze coś wyszperam do tego czasu.

m.

A w którym rejonie Białego macie się zamiar budować? Ja już czekam na tynkarzy mają zacząć niedługo. COś mi się wydaje że myślisz o zielonym dachu. Ja mam taka blachodachówkę i myślę nad kolorem elewacji.

A w którym rejonie Białego macie się zamiar budować? Ja już czekam na tynkarzy mają zacząć niedługo. COś mi się wydaje że myślisz o zielonym dachu. Ja mam taka blachodachówkę i myślę nad kolorem elewacji.

Zamierzamy się budować w Gminie Dobrzyniewo Duże (kierunek na Ełk) w miejscowości Zalesie. Tak więc nie w samym Białymstoku. Na końcu wsi, pod laskiem.

m.