Wowka 18.07.2003 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 ................. Co to jest 5% czy 10% kiedy gdzie indziej na rynny dostaję 18%, a np. na wełnę rockwoola nawet 41%??? ........... 41% - Taka wysokość rabatu wprost rzuca na kolana Niemniej ciekawe od jakiej ceny sprzedawca dał Tobie ten rabat. Czy od ceny fabrycznej czy też od "swojej ceny". Spotkałem się już z przypadkiem, że facet dawał rabat na grzejniki 20 % ale o mniej więcej 10% podwyższył w swoim składzie ich cenę w stosunku do sugerowanej ceny producenta. Jednoczesnie nigdzie nie wystawił w hurtowni katalogu tego produktu na którym by był cennik producenta. Z tego co wiem magia tak wysokiego rabatu zadziałała i zdobywał naiwnych a jednoczesnie zadowolonych klientów. Jeśli Twój rabat na Rockwoola (i towar jest pełnowartościowy) wyniósł rzeczywiście 41% od ceny fabrycznej to serdecznie gratuluje i jednoczesnie przyznaję, że zazdroszczę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 18.07.2003 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Rabaty jakie oferują są śmieszne - kupuję w PSB tylko drobiazgi na jakie nikt mi nie da rabatu. Co to jest 5% czy 10% kiedy gdzie indziej na rynny dostaję 18%, a np. na wełnę rockwoola nawet 41%??? Budowanie z PSB jest dobre dla bogatych a zapracowanych ludzi, dla których czas jest cenniejszy niż pieniądz. Dałam do wyceny mój projekt i na wstępie zaoferowali mi rabaty od 15 do 25%. Zobaczymy co będzie w momencie ostatecznej negocjacji ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 18.07.2003 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Wowka, po półtora roku budowy na takie numery nikt by mnie nie nabrał . Rabat oczywiście od ceny katalogowej producenta, i to szczerze mówiąc bez specjalnego nacisku z mojej strony. Zawsze szukam dobrej ceny w kilku hurtowniach, bo hurtownie mają różne kanały zaopatrzenia i nie ma tak, że ktoś ma na wszystko dobre ceny. Ci po prostu mieli dobry układ z rockwoolem. Do psb zraziłem się na samym początku, obiecali mi 10% na strop po czym próbowali się wykręcić 5%, więc im podziękowałem. Istatnio próbowałem ich zapytać o tynk knaufa, to mnie ceną prawie zabili (po negocjacjach było drożej niż u innych na starcie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 18.07.2003 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Z wielkimi rabatami jest dokładnie jak WOWKA mówi zalezy od jakiej ceny wyjsciowej hurtownik sprzedawca rozpoczyna ... a wielkei plakaty typu RABAT 38 % działaja na ludzi jak lep na muchy... Odnośnie natomiast PSB na porotherm , cement pape itd dawali mi małe rabaty wiec ich olałem i kupiłem wszytsko w hurtowniach sieci VOX, natomiast dachówke, rynny , wyłaz dachowy, klinkier, kupiłem w PSB najkorzystniejszą oferte przedstawili ... by kupic korzystnie nalezy pojezdzić po hurtowniach to wiele nie kosztuje a zaosczedzić naprawdę można troche grosza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redek 21.07.2003 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Wszedlem do akcji PSB w jednej z duzych hurtowni w Krakowie i jestem zadowolony, choc nie wszystko u nich kupuje. Ceny z upustami mam najczesciej ciut nizsze niz gdzie indziej, czasem sporo nizsze a wyjatkowo wyzsze, wtedy po prostu robie zakupy gdzie indziej. Karte dostalem po miesiacu. Chwale sobie pomoc opiekuna i bezproblemowe zwroty. Bez obciachu zawracam im glowe duperelami, bo skoro i tak wiekszosc materialu u nich biore (skonczylem stan surowy otwarty, wiec zostawilem im ok. 40 tys.). Dzieki czlonkostwu dostalem wyjatkowo dobra cene na beton w zaprzyjaznionej z nimi betoniarni (moze udaloby sie wynegocjowac taka cene bez PSB, ale ja jestem cienki w negocjacjach cenowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts