guciooo 12.08.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Witam. Jutro ma wpaść do mnie hydraulik i spec od kafelek.Muszę im przedstawić plan rozmieszczenia wszystkiego w łazience. Co sądzicie o takiej łazience ? http://vexnet.pl/_smieci/l1.gif http://vexnet.pl/_smieci/l2.gif Zastanawiam się czy nie usunąć pralki z łazienki do innego małego pomieszczenia gdzie też bez problemu mogłaby stać.Wcześniej chciałem w miejsce pralki wstawić prysznic i kupic wanne narożną, niedawnoprzeczytałem, że lustro z lampami musi być w odległości 60cm od niegowięc prysznic tam odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Allanah 12.08.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 dla mnie niedopuszczalne jest takie zamurowanie wanny w kącie w stosunkowo dużej łazience. Można obrócić pralkę o 90 st. ściankę naprzeciwko drzwi (tą szer na 48 cm) przedłużyć o kolejne 60 cm, stworzy się wnęka na pralkę, a w kącie naprzeciwko drzwi ustawić kabinę. Jeżeli dopuszczasz przesunięcie wc to na ściance naprzeciwko drzwi mozna powiesić umywalkę, pralka we wnęce, prysznic w miejscu wc, wannę obrócić o 90 st i ustawić na scianie z drzwiami, wc pomiędzy prysznicem i wanną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 12.08.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Oj tez bym zmienila, nie podoba mi sie zamurowana wanna, prysznic postawilabym tam gdzie pralka stoi a pralke na sciane gdzie jest kaloryfer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guciooo 12.08.2007 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Tez później pomyślałem, że z tą wanną to zły pomysł. Byłby utrudniony dostęp do baterii nad wanną i cień z tej ścianki do wanny. Moj nowy projekt bez pralki: http://vexnet.pl/_smieci/l3.gif Tutaj ścianka jest przy drzwiach, dzięki temu nikt nie będzie widział przez matową szybkę co się mniej więcej dzieje w łazience. Wanna nie jest obmurowana, będzie miała światło z lampy na środku łazienki. Pralke wstawiłbym do innego pomieszczenia obok łazienki. Zamiast pralki dałbym jakieś mebelki łazienkowe lub roślinke Co o tym sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 12.08.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Jest lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 12.08.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 zacielo mi sie forum i wyslalo odp 2 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojaxdotka 12.08.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Czy jest jeszcze możliwość przesunięcia drzwi bardziej w lewo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guciooo 12.08.2007 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Czy jest jeszcze możliwość przesunięcia drzwi bardziej w lewo? Nie można przesunąć drzwi, one otwierają się na zewnątrz, nie będą uderzać w kaloryfer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojaxdotka 12.08.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Nie chodziło mi o kaloryfer, chciałam w tą wnękę na prawo wsadzić wannę Może tak: na ścianie na przeciwko drzwi - wanna, na tej samej ścianie z lewej kibelek (w lewym górnym rogu) W lewym dolnym - kabina, a obok na ścianie, bliżej drzwi - umywalka Lub w miejscu umywalki, obok drzwi - kibelek, a umywalka na ścianie na prawo od drzwi z blatem stopniowo zwężającym się w kierunku drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojaxdotka 12.08.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Albo: kabina w lewym górnym rogu, obok( na ścianie na przeciwko drzwi) blat z umywalką. Lustro na całą ścianę - lustro na przeciwko drzwi bardzo powiększa optycznieW lewym dolnym rogu wanna dłuższym bokiem na ścianie z drzwiami. Obok wanny, na ścianie na lewo kibelekP.S.Bidetu nie planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojaxdotka 12.08.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Jeżeli jest jeszcze taka możliwość, to kaloryfer zwłaszcza drabinkowy przeniosłabym bliżej kabiny, na ścianę na lewo od wejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 12.08.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Mysle, ze takie ustawienie naroznej kabiny nie jest najszczesliwsze. Wejscie bedzie kiszkowate i nie doda to uroku wnetrzu, jednak lepiej aby narozna miala swoje miejsce w rogu . A czy nie jest mozliwe umieszczenie umywalki na tej scianie, gdzie jest grzejnik? A kibelek i kabine moznaby zamienic miejscami - bedzie dobry dostep do kabiny, bo umywalka bedzie przeniesiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts