Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co myślicie o takiej łazience ?

guciooo

Recommended Posts

Witam.

Jutro ma wpaść do mnie hydraulik i spec od kafelek.

Muszę im przedstawić plan rozmieszczenia wszystkiego w łazience.

Co sądzicie o takiej łazience ?

http://vexnet.pl/_smieci/l1.gif

http://vexnet.pl/_smieci/l2.gif

Zastanawiam się czy nie usunąć pralki z łazienki do innego małego pomieszczenia gdzie też bez problemu mogłaby stać.

Wcześniej chciałem w miejsce pralki wstawić prysznic i kupic wanne narożną, niedawno

przeczytałem, że lustro z lampami musi być w odległości 60cm od niego

więc prysznic tam odpada.

dla mnie niedopuszczalne jest takie zamurowanie wanny w kącie w stosunkowo dużej łazience.

Można obrócić pralkę o 90 st. ściankę naprzeciwko drzwi (tą szer na 48 cm) przedłużyć o kolejne 60 cm, stworzy się wnęka na pralkę, a w kącie naprzeciwko drzwi ustawić kabinę.

Jeżeli dopuszczasz przesunięcie wc to na ściance naprzeciwko drzwi mozna powiesić umywalkę, pralka we wnęce, prysznic w miejscu wc, wannę obrócić o 90 st i ustawić na scianie z drzwiami, wc pomiędzy prysznicem i wanną

Tez później pomyślałem, że z tą wanną to zły pomysł.

Byłby utrudniony dostęp do baterii nad wanną i cień z tej ścianki do wanny.

Moj nowy projekt bez pralki:

http://vexnet.pl/_smieci/l3.gif

Tutaj ścianka jest przy drzwiach, dzięki temu nikt nie będzie widział

przez matową szybkę co się mniej więcej dzieje w łazience.

Wanna nie jest obmurowana, będzie miała światło z lampy na środku łazienki.

Pralke wstawiłbym do innego pomieszczenia obok łazienki.

Zamiast pralki dałbym jakieś mebelki łazienkowe lub roślinke :)

Co o tym sądzicie ?

Nie chodziło mi o kaloryfer, chciałam w tą wnękę na prawo wsadzić wannę :roll:

Może tak:

na ścianie na przeciwko drzwi - wanna, na tej samej ścianie z lewej kibelek (w lewym górnym rogu)

W lewym dolnym - kabina, a obok na ścianie, bliżej drzwi - umywalka

Lub w miejscu umywalki, obok drzwi - kibelek, a umywalka na ścianie na prawo od drzwi z blatem stopniowo zwężającym się w kierunku drzwi

Albo:

kabina w lewym górnym rogu, obok( na ścianie na przeciwko drzwi) blat z umywalką. Lustro na całą ścianę - lustro na przeciwko drzwi bardzo powiększa optycznie

W lewym dolnym rogu wanna dłuższym bokiem na ścianie z drzwiami. Obok wanny, na ścianie na lewo kibelek

P.S.

Bidetu nie planujesz?

Mysle, ze takie ustawienie naroznej kabiny nie jest najszczesliwsze. Wejscie bedzie kiszkowate i nie doda to uroku wnetrzu, jednak lepiej aby narozna miala swoje miejsce w rogu :wink: . A czy nie jest mozliwe umieszczenie umywalki na tej scianie, gdzie jest grzejnik? A kibelek i kabine moznaby zamienic miejscami - bedzie dobry dostep do kabiny, bo umywalka bedzie przeniesiona.