Gość 12.08.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Mamy od wczoraj szczeniaczka - labka, ma 2 miesiące. Super psisko, ale leje (wiadomo), wczoraj dostał biegunki i tańczyliśmy ze szmatą do drugiej w nocy... Potrzymajcie mnie troszkę za rękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szklanka literatka 12.08.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Czymie Cię To piesom mija. Na pocieszenie: teraz to nic, a jak bedzie duzy i dostanie biegunki to dopiero bedzie przeżycie Zaliczysz nocne spacery przy księżycu... Wiem, co mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 13.08.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Ha, ha nie wiem czy to podejdzie pod potrzymanie, czy raczej odwrotnie, ale pamiętam jako żywo naszego labcia zaraz po przywiezieniu z hodowli i nie mogę się powstrzymać . Miałam wrażenie, że mam co najmniej 5 szczeniaków, a nie jednego. A biegunkę miał przez cały pierwszy tydzień pobytu (w mieszkaniu mieliśmy głównie wykładziny dywanowe ). Na dodatek postanowił, że będzie spał ze swoją nową rodziną i konsekwentnie plan realizował - do czasu zakupu klatki, w której był zamykany na noc (za pierwszym razym myślałam, że mi serce pęknie). Byłam cały czas strasznie zmęczona i niewyspana, ale teraz lubię wspominać ten czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 13.08.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Fotki!!! fotli!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szklanka literatka 14.08.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Fotki!!! fotli!!! No, wlasnie A jak tam psie brzucho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 14.08.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Fotki!!! fotli!!! wlasnie fotki !!!!! Chestera tez jak sie miewa imiennik mojego piesia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.08.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Fotki będą , chociaż czarne labki nie wychodzą tak słodziutko jak biszkopciaste. Paskudna bieguna (tfu, tfu) już za nami. Może u hodowcy najadł się śliwek (tak to "pachniało"), a może stres - choroba wie co. Niech nie wraca tylko . Psisko jest super, tylko leń patentowany, najchętniej by spał i jadł. W TYM wieku . Jak to samiec Mamy jedną rzecz do szybkiego z nim ustalenia - skacze na dzieci, a najmłodsze za tym nie przepadają... Rozumie słowo "nie", ale szybko zapomina i chce się bawić, a konkretnie ciągnąć za ucho... W kwestii dobrego zachowania - mały pójdzie do psiego przedszkola, dzieci też wezmą udział w tym szkoleniu. To z zasady przyjazny i zrównoważony, ale jednak DUŻY pies - chyba warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 14.08.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Jasno, że warto .Tylko trzeba szukać niezłej szkółki i przedszkola a Lublinie nie jest łatwo coś znaleźć. Moi znajomi szkolili w szkółce As i zrezygnowali niestety. najlepiej wykupić 1 godzinę i zobaczyć jakimi metodami szkolą. Szczeniaka można szybko oduczyć skakania na dzieci, jak zaczyna skakać niech znieruchomieją, odwrócą się od niego i czekają aż się uspokoi .Dla takiego malucha brak zabawy to najgorsza kara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.08.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Właśnie - o Asie słyszałam też niepochlebną opinię od hodowcy... Ciekawe co jest z nimi nie tak - kobietka prowadząca wyglada na sensowną i ma sporo osiągnięć. Mam kontakt z ZK, będę jeszcze szukała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.08.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 http://www.labradorykasi.ehost.pl/Miot%20D/szcz.kasi9.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.08.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Baba Cudo Przesylam Mu pocalunki w nos Ja moglabym z nim spac , taki cieplutki Nawet na podusi bym mu pozwolila/ Wiem , wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.08.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Mi się tez trudno powstrzymać, tylko mam na uwadze, że ta klucha niedługo będzie miała 30 kg z haczkiem i jak go rozbestwię, to będzie spore zamieszanie. Także z bólem serca, ale zasady są od początku A przytulaśny jest strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.08.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Masz racje oczywiscie A male to tak ladnie szczeniaczkami pachna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.08.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Mi też tak jakoś . Miała być sunia, ale jedyne czarne co się urodziło było chłopem. Ale podobno u labków płeć nie ma specjalnego znaczenia - są i charakterne suńki, i przespokojni faceci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.08.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Nasz też już wie, że nie wolno - bardzo pojętna bestia . Ale testuje ciągle, czy na pewno nie wolno, i czy ze wszystkimi. Na przykład jak widzi, że nie ma nas, a są dzieci, wtarabania się na kanapę . Oczywiście jak któreś z nas się pojawi, psina zaraz jest bardzo grzeczna . Do szkółki idzie - bardziej mi zależy na tym, żeby dzieci nauczyłu się paru zasad, i żeby nie popełnić jakichś głupich błędów. Trener jakiego znalazłam stosuje tylko pozytywne metody, a podobno nie jest to reguła i złe szkolenie potrafi zepsuć psa... Mww - a jeszcze spytam - położyliście pewnie szybko panele ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 20.08.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Mww - a jeszcze spytam - położyliście pewnie szybko panele ? W ciągu miesiąca przeprowadziliśmy się do nowego, jeszcze niewykończonego domu Tam miał płytki i panele do brudzenia, ale wtedy już był mniej więcej nauczony czystości. W ogóle plan był taki, że szczeniak będzie od początku już w nowym domu, ale jak zwykle fachowcy mieli poślizg, a Ulisek był już gotowy do odbioru i wyszło jak wyszło.... Śliczny ten Twój maluch, taka mordka kochana i te oczka... Masz szczęście, że Taki spokojny Ci się trafił egzemplarz, mój cierpiał na jakieś psie ADHD chyba . Z niecierpliwością czekałam kiedy się zmęczy i zaśnie chociaż na 15 min. żeby mieć chwilę spokoju Do teraz jest taki trochę nadpobudliwy. Dzieci uwielbia, głównie ze względu na to, że mają twarze na wysokości jego pyska i może je polizać bez podskakiwania . I ten jego apetyt!!!! Właśnie na samym początku, jak miał taką biegunkę, to musiał mieć dietę "0" 24h. Boże, co to była za męczarnia!!!! Już wtedy okazało się jaki z niego terrorysta i manipulator Tak zostało do dzisiaj, wie co mu się należy i wymusza to bez problemu (niby nie nachalnie, bo nie szczeka i nie piszczy, ale musielibyście widzieć ten wyraz pyska...) Ucałuj odemnie tą Waszą śliczną sznupkę w sam nosek P.S. Przedszkole było super, super. Potem chodziliśmy jeszcze na różne szkolenia, strasznie to lubię, ale przedszkole było najfajniejsze. Te wszystkie szczeniaczki i tak szybko i chętnie się uczyły odpowiednio smakołykami zachęcane. Właściciele przejęci i gapowaci. W zasadzie na takim przedszkolu to maluch się głównie socjalizuje, a uczą właściciele. No dobra, już kończę, bo mogłabym tak godzinami... Powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts