Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wycena blachodachów na dach

Recommended Posts

moja mama chce zmienić pokrycie dachu na obecnym budynku i na nowych dostawionych pomieszczeniach.

byłem wczoraj w firmie w Grębocinie koło Torunia, mają w promocji Blachodachówkę PRUSZYNSKIEGOKRON 350/20 w cenie 25,10zł/m2 (brutto) i w jak jest w gazetach i od znajomych to w promocyji daja rynny (same korytka rynnowe) na cały dach!!! nawet kuszace ale w rzecywistości okazało sie ze dają po 12m na każdą stronę dachu, czyli jak ktos ma łaczną długoś dachu (jak w naszym przypadku) np. 50m to daję mu tylko 24m a za resztę czyli 26m musi zapłacić.

a więc tak:

Łącznie powierzchnia dachu ma około 210m2 (zdjęcia poszczególnych pokryć zamieszcze poniże, to tylko rysunki w paincie ale się troche spieszyłem bo na czasie zalezy!!!!!) i koszt samej balchodachówki wyniusł w zaokrągleniu 5300zł a pozostałe rzeczy wyszło 5700 :(

do tych rzeczy zaliczają się:

1. pozostała długość ryniem (bo dodstaliśmy tylko 24m z obiecanych tydzień wczesniej całości na cały dach, bo facet wiedząc ze mamy dach o powierchni około 200m2 nie powiedział nam że dostaniemy TYLKO 24m), kolanka, rynny spustowe i postałe rzeczy które sa potrzebne do orynnowanie dachu

2.obróbki blacharskie w do balchodachówki (ale nie oryginalne tylko jakies z metra robine robione przez kogos tam zaprzyjaźnione ale podobno z tej samej blachy), wkręty, wiatrownice, gąsiory, pasy nadrynnowe i podrynnowe (wszystko wykonane tak jak wspomniałem wczesniej nie gotowce tylko wykoname przez kogoś ale niby z trej samen blachy bo niby tańsze) itd....

czyli za dach o powierzchni około 210m2 łaczny koszt wyszedł 11000zł

to nie za dużo czy cena w sam raz????

prosiłbym o szybką odpowiedź bo niestety czas nas nagli :( :(

dziekuje i pozdrawiam wszystkich :) :)

mam nadzieję że napisałem w miarę czytelnie i jasno i że zrozumieliście o co mi chodzi :) zamieszczam niżej fotki :)

http://img266.imageshack.us/img266/8362/dachdomdb9.th.jpghttp://img266.imageshack.us/img266/7307/dachgarafp7.th.jpghttp://img266.imageshack.us/img266/2880/dachwerandaxa1.th.jpg

A jakiej pomocy potrzebujesz? Otrzymałeś jakąś ofertę idź do innej hurtowni i poproś o wycenę. Porównasz i podejmiesz decyzję. Ja osobiście radzę rozważyć pokrycie dachu dachówką cementową np. firmy BRAAS. Pozdrawiam.