maciej77 12.08.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Witam,kupuję mieszkanie w bloku z wielkiej płyty i jest tam standardowa tzw. kabina, czyli gotowy element żelbetowy. Chciałbym połączyć łazienkę z WC i z dwóch mikropomieszczeń zrobić jedno sensowne.Czy ktoś wie, czy to jest bezpieczne? Widziałem mieszkania, w których to zrobiono, i stoją, ale fachowcy mówią, że to sprawa indywidualna każdego bloku.W spółdzielni każą czekać na odpowiedź o pozwolenie ponad miesiąc, a nie mam na to czasu.Jeśli ktośma z tym doswiadczenie, BARDZO PROSZĘ o informację!!!Pozdrawiam wszystkich forumowiczów, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matyninak 13.08.2007 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witam, kupuję mieszkanie w bloku z wielkiej płyty i jest tam standardowa tzw. kabina, czyli gotowy element żelbetowy. Chciałbym połączyć łazienkę z WC i z dwóch mikropomieszczeń zrobić jedno sensowne. Czy ktoś wie, czy to jest bezpieczne? Widziałem mieszkania, w których to zrobiono, i stoją, ale fachowcy mówią, że to sprawa indywidualna każdego bloku. W spółdzielni każą czekać na odpowiedź o pozwolenie ponad miesiąc, a nie mam na to czasu. Jeśli ktośma z tym doswiadczenie, BARDZO PROSZĘ o informację!!! Pozdrawiam wszystkich forumowiczów, Maciej Nie spotkałem się z takim przypadkiem ( mówię od razu ) ale Skoro i tak musisz mieć pozwolenie, to nic nie przyśpieszysz. A możesz jakieś fotki wkleić?? Prawdopodobnie wszystko się da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 31.08.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Obecnie mieszkam w drugim mieszkaniu z wielkiej płyty. W obu pomiędzy łazienką, a ubikacją były piony kanalizacyjne i wentylacyje, co uniemożliwiało zrobienie jednego pomieszczenia. W łazience przełożyłem tylko wannę na stronę pokoju (kucie i chowanie rurek w żelbecie po obwodzie ), za to mi teraz woda szumi w pokoju . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szklanka literatka 31.08.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 maciej77,w każdym bloku inaczej.To nie tylko sprawa konstrukcji, ale instalacji i wentylacji. Jeśli masz taki maly kibelek, to czasem jest tam dziwaczne rozwiazanie wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 05.09.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Też kiedyś mieszkałam w wielkiej płycie i pom. łazienką i wc były kanały wentylacyjne - nie było możliwości połączenia obu pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts