Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kabina łazienkowa w płycie - pomocy!

maciej77

Recommended Posts

Witam,

kupuję mieszkanie w bloku z wielkiej płyty i jest tam standardowa tzw. kabina, czyli gotowy element żelbetowy. Chciałbym połączyć łazienkę z WC i z dwóch mikropomieszczeń zrobić jedno sensowne.

Czy ktoś wie, czy to jest bezpieczne? Widziałem mieszkania, w których to zrobiono, i stoją, ale fachowcy mówią, że to sprawa indywidualna każdego bloku.

W spółdzielni każą czekać na odpowiedź o pozwolenie ponad miesiąc, a nie mam na to czasu.

Jeśli ktośma z tym doswiadczenie, BARDZO PROSZĘ o informację!!!

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów,

Maciej

Witam,

kupuję mieszkanie w bloku z wielkiej płyty i jest tam standardowa tzw. kabina, czyli gotowy element żelbetowy. Chciałbym połączyć łazienkę z WC i z dwóch mikropomieszczeń zrobić jedno sensowne.

Czy ktoś wie, czy to jest bezpieczne? Widziałem mieszkania, w których to zrobiono, i stoją, ale fachowcy mówią, że to sprawa indywidualna każdego bloku.

W spółdzielni każą czekać na odpowiedź o pozwolenie ponad miesiąc, a nie mam na to czasu.

Jeśli ktośma z tym doswiadczenie, BARDZO PROSZĘ o informację!!!

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów,

Maciej

Nie spotkałem się z takim przypadkiem ( mówię od razu )

ale Skoro i tak musisz mieć pozwolenie, to nic nie przyśpieszysz.

A możesz jakieś fotki wkleić?? Prawdopodobnie wszystko się da...

• 3 weeks później...
Obecnie mieszkam w drugim mieszkaniu z wielkiej płyty. W obu pomiędzy łazienką, a ubikacją były piony kanalizacyjne i wentylacyje, co uniemożliwiało zrobienie jednego pomieszczenia. W łazience przełożyłem tylko wannę na stronę pokoju (kucie i chowanie rurek w żelbecie po obwodzie :D ), za to mi teraz woda szumi w pokoju :D .