Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komary - jak sobie radzicie bo mnie szl..... trafi

Gość

Recommended Posts

Jak sobie radzicie w domu z komarami.

Mieszkamy na terenie łąkowym i jakas smródka płynie i trawki wysokie wiec lata tego od ch...y. Nie robił bym sprawy gdyby nie cieły dziecka w nocy, a pani inwestor nie urządzała dzikich polowań na naszej swieżo pomalowanej scianie o 4 nad ranem świecąc lampeczkami w oczki.

Może jakis wtyczek do kontakciku, moze jakies inne metody, rozpylaczki.... jakiegos smrodu co by do domeczku nie wpadywały........

Co macie sprawdzone - pomocy

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam zamknięte okna od 20 do 22:30. Nasze wykazują aktywność w tych godzinach. Potem spokojnie można już spać przy otwartych oknach. Do unicestwiania tych co jednak jakoś wpadna uzywam elektrycznej łapki, którą się lapie komara w locie. Nie zostawia przez to śladów a i unieszkodliwianie łatwiejsze bo nie trzeba być super precyzyjnym.

My mamy w sypialni moskietiery - tez czarne i prawie niewidoczne - dzięki temu okno w nocy może być otwarte :D

Wtyczki do kontaktów chciałam kupic ale na każdej wyraźnie jest napisane,zeby nie stosować w pomieszczeniach przy małych dzieciach - a u nas stoi jeszcze łóżeczko Julki.

Nie zasne, kiedy slysze gdzies nad glowa to "piiiiiiiiiiiiii" , najlepszy dla mnie sposob - siatka w oknie - zakupiona w OBI (czarna siatka przeciw owadom) Od wewnątrz prawie niewidoczna, z zewnątrz troche jednak widac na oknie, ale coz, przezyje, bo komarow NIENAWIDZE :evil:

W uchylnych oknach moskitiety (czarne, cienkie i niewidoczne).

Jesli mimo to dokuczają - moskitiera wieszana nad lozkiem (22 zl w JYSK)

I nie ma komarow, bo jesli nawet komar czy mucha wleci, to koty się o siebie zabijają, zeby dopasc i unicestwic :D

Moja kotka prześmiesznie terkocze polując na owady :D . Odgłos nie do powtórzenia...