Gość 12.08.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Jak sobie radzicie w domu z komarami.Mieszkamy na terenie łąkowym i jakas smródka płynie i trawki wysokie wiec lata tego od ch...y. Nie robił bym sprawy gdyby nie cieły dziecka w nocy, a pani inwestor nie urządzała dzikich polowań na naszej swieżo pomalowanej scianie o 4 nad ranem świecąc lampeczkami w oczki. Może jakis wtyczek do kontakciku, moze jakies inne metody, rozpylaczki.... jakiegos smrodu co by do domeczku nie wpadywały........ Co macie sprawdzone - pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.08.2007 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Ja mam zamknięte okna od 20 do 22:30. Nasze wykazują aktywność w tych godzinach. Potem spokojnie można już spać przy otwartych oknach. Do unicestwiania tych co jednak jakoś wpadna uzywam elektrycznej łapki, którą się lapie komara w locie. Nie zostawia przez to śladów a i unieszkodliwianie łatwiejsze bo nie trzeba być super precyzyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szklanka literatka 13.08.2007 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 W uchylnych oknach moskitiety (czarne, cienkie i niewidoczne). Jesli mimo to dokuczają - moskitiera wieszana nad lozkiem (22 zl w JYSK) I nie ma komarow, bo jesli nawet komar czy mucha wleci, to koty się o siebie zabijają, zeby dopasc i unicestwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 13.08.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 My mamy w sypialni moskietiery - tez czarne i prawie niewidoczne - dzięki temu okno w nocy może być otwarte Wtyczki do kontaktów chciałam kupic ale na każdej wyraźnie jest napisane,zeby nie stosować w pomieszczeniach przy małych dzieciach - a u nas stoi jeszcze łóżeczko Julki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_pu 13.08.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 U nas też moskitiery w sypialni i w pokoju dziecka, problem tylko w tym aby pilnować coby dzieci nie otwierały okien bez moskitier w innych oknach budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 13.08.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) ' Edytowane 5 Listopada 2014 przez bratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 13.08.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 a ja "okadzam" chatę wieczorem dymem ze spiralki, potem 10 minut wietrzenia i spoko. Do następnego dnia, bo okna w dzień otwarte, to parę ich zawsze przyleci. Ale w tym roku to jest ich niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 13.08.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Nie zasne, kiedy slysze gdzies nad glowa to "piiiiiiiiiiiiii" , najlepszy dla mnie sposob - siatka w oknie - zakupiona w OBI (czarna siatka przeciw owadom) Od wewnątrz prawie niewidoczna, z zewnątrz troche jednak widac na oknie, ale coz, przezyje, bo komarow NIENAWIDZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 13.08.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Do kontaktu wtyczka f. Expel , umiwersalna , może byc na wkładki papierowe albo pojemnik z plynem . Włączam od 20 do rana . Działa Płyn wystarcza na mnie wiecej miesiąc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.08.2007 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 ja kupiłam wtyczkę Raid. Skuteczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 14.08.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 1. moskitiera 2. plastry "BEZZ" -dostepne w niektórych aptekach i sklepach zielarskich. Przykleja się taki na ramę łóżka i spokój. Ma lekki, przyjemny zapach i przyklejam dziecku na ubranie gdy wieczorami siedzimy na dworze na działce (niestety na rekreacyjnej u teściów a nie własnej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 14.08.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Dziwne, ale w tym roku widziałem tylko jednego komara i do tego jeszcze straszną chudzinę. Poprostu nie ma ich. A może na mnie nie lecą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 15.08.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Druga osoba w pobliżu mnie jest najlepszym zabezpieczeniem. Kiedy zasiedzimy się na działce do pory polowania zawsze małż i córka wracają z czerwonymi bąblami - mnie jeszcze żaden nie odważył się zaatakować, taka krew http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.08.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 W uchylnych oknach moskitiety (czarne, cienkie i niewidoczne). Jesli mimo to dokuczają - moskitiera wieszana nad lozkiem (22 zl w JYSK) I nie ma komarow, bo jesli nawet komar czy mucha wleci, to koty się o siebie zabijają, zeby dopasc i unicestwic Moja kotka prześmiesznie terkocze polując na owady . Odgłos nie do powtórzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyryt 17.08.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 osoba z grupą krwi arh+ podobno te kąsane sa pierwsze. ponieważ jednak sama mam tę grupę pozostaje wtyczka do kontaktu baygon, bayer działa super. lub wtyczki na ultradzwięki( skuteczności tych nie znam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soniq 19.08.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 mam siatki w oknach zamontowane.zero komarow, much itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 19.08.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 osoba z grupą krwi arh+ podobno te kąsane sa pierwsze. ) święta prawda /sprawdzone na przykładach w rodzinie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 19.08.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 - mnie jeszcze żaden nie odważył się zaatakować, taka krew http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Boją się zatrucia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 19.08.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 osoba z grupą krwi arh+ podobno te kąsane sa pierwsze. ) święta prawda /sprawdzone na przykładach w rodzinie/ A to ciekawe bo ja mam właśnie A1 Rh+ i zawsze w towarzystwie jestem ostatnia na liście komarzych ( komarowych ) priorytetów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 20.08.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Właśnie wczoraj kupiłem w markecie "Baygon" w cenie 27 zł. do kontaktu. Po zainstalowaniu w sypialni ani jednego insekta i to przy uchylonym oknie! Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts