Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komary - jak sobie radzicie bo mnie szl..... trafi

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

stosuję płynny wkład do kontaktu od lat i zero komarów w pobliżu . nie wydziaela to żadnego zapachu -przynajmniej nic co drażniłoby nozdrza , nie wiem czy jest to takie zdrowe - ale zawsze mam otwarte okno i lekki przeciąg ......przecież spokojny sen ma swoją cenę :wink:

Wtyczki do kontaktu - działają najlepiej. Ale chyba wygodniejsze są te z płynem - mniejsza szansa, że płytka z środkiem owadobójczym gdzieś wypadnie przy wkładaniu do kontaktu.

Ale to nie w przypadku kobiet w ciąży i małych dzieci, a i zwierzęta też czasami chodzą jak pijane przy takich środkach. Wtedy pewnie tylko moskitiery w oknach.

• 10 months później...

Odświeżam temat .

Wstałam o 2 w nocy pokąsana w 4 miejscach ( jedno cholerze nie wystarczyło :evil: ) ... córcia rano też miała 2 bąble ....i tu gorzej, bo po ugryzieniach robią jej się wielkie odczyny :( .

Myślałam własnie coby kupić taki przyrząd do kontaktu ze zbiorniczkiem (do sypialni swojej i dzieci) ... ale mam obawy o zdrowie córci (7 lat) , i o zdrowie psa i kota ...ma ktoś jakieś doświuadczenia bądź wiedzę czy to nie wpływa jakoś extra negatywnie?

A może jakieś skuteczne inne metody nie wymienione wyżej bądź jakieś nowości? :roll:

Tylko Raid w płynie do kontaktów.

Nic nie czuć, dzieci zdrowe, kot też. Mam w każdym pokoju, w salonie.

Daggulko - moje maluchy, szczególnie starszy syn (6 l)też reagują odczynowo na ugryzienia komarów, spuchnięcia nogi w kostce do szerokości łydki po ugryzieniu, i podobnie na reszcie ciała :evil: . Dzięki temu jest spokój, no chyba że wlezie na dworze w krzaczory, a nie posmarowałam wcześniej Offem :-? .

Dabell ... no to mamy ten sam problem z dzieciaczkami :roll:

Kupiłam raid ze zbiorniczkiem z płynem do kontaktu - dałam do naszej sypialni i do pokoju Kasi ....użytkujemy już 3 noce i nie ma żadnych ugryzień :D ...polecam wszystkim.

Ja od lat stosuję Raid do kontaktu.Wpłynie jest lepszy bo go nie czuć.Płytki wydzielają lekki zapach, którego w ciąży nie mogłam znieść.

Nie martwcie się o dzieci.Używałam Raida od początku życia mojego synka,urodził się w sierpniu i żarły komary.

Po prostu wkładałam go - oczywiście Raida,nie synka -do kontaktu oddalonego od łóżka a nie bezpośrednio przy nim. Jeśli komary nie pogryzą nas na budowie, to w domu już na pewno nie.