yemiołka 26.08.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Najlepsze są jaskółki 8) Niedaleko naszego domu, na sąsiednich budynkach, są gniazda sporych ptasich rodzinek i dzięki temu komarów jak na lekarstwo... A dla pewności moskitiera w oknie sypialni. Gdy byłam w ciąży, lekarz ostrzegał mnie przed szkodliwym działaniem antyowadzich "wtyczek" do kontaktu i do dziś ich nie stosuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 27.08.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Najlepsze są jaskółki 8) ... i ryby i żaby Żrą larwy komarów w wodzie stojącej. A nasze jaskółki podobno masowo wyłapują Włosi i je żrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 27.08.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Najlepsze są jaskółki 8) ... i ryby i żaby Żrą larwy komarów w wodzie stojącej. A nasze jaskółki podobno masowo wyłapują Włosi i je żrą Najlepsze to sa nietoperze! Przynajmniej tak wynika z ksiażeczki, którą moje dzieci dostaly w inf. turystycznej Parku Narodowego "Bory Tucholskie" (ksiazeczka ma ciekawy tytuł -" Nietoperze nie wplątują się we włosy" ). W każdym razie taki niepozorny nietoperz potrafi w ciągu jednej nocy wciągnąć 3000 (!) komarów. Raidu nie używam, ponieważ na opakowaniu jest napisane, aby nie używać w pomieszczeniach, w ktorych znajdują się małe dzieci. Planujemy zakup siatek na połaciówki, wieczorem reku chodzi na 100%, po północy otwieramy okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 29.08.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 ja mam moskitiery w oknach a i tak przylatują komary tylko że chyba te wychudzone albo przez kominy, więc doraźnie uruchamiam Raida w wkładką piaskową podobno nie szkodliwy dla kobiet w ciąży. i całkowicie bezzapachowy, wcześniej miałem taką lampę owadobójczą z ultrafioletem fakt że wyzabijała owady znajdujące się w pomieszczeniu ale swym światłem zwoływała wszystkie ćmy z okolicy. To jeszcze nic komary w mojej okolicy to pestka ale jak byliśmy na wycieczce w kazimierzu i okolicach to tam były chyba wściekłe komary. czegoś takiego w życiu nie widziałem. mieliśmy ognisko w czasie padającego deszczyku takiego kapuśniaczka to te cholery nie odpuszczały. współczyje ludziom tam mieszkającym na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 03.09.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Ja mam wode stojaca w dwoch miejscach dzialki - takie skromne poczatki wiekszych oczek wodnych. Niby raj dla komarow , ale jakos ich nie ma. Sprawe zalatwily glupiki wpuszczone na wiosne do tych minioczek. Rozmnozyly sie szybko i teraz mam "chmary rybek akwariowych" Kilka zlotych kosztuje parka. Nie wiem ile chemiczne srodki bo jestem przeciwnikiem chemii w ogrodzie. Ale zaloze sie , ze wydalbym wiele wiecej na jakies raidy i inne wynalazki .... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 03.09.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Ja mam wode stojaca w dwoch miejscach dzialki - takie skromne poczatki wiekszych oczek wodnych. Jednak w naszym kraju jest fajnie, w Singapurze miałbyś za to na karku "mosquito police" i wysoką grzywnę do zapłacenia Niby raj dla komarow , ale jakos ich nie ma. Sprawe zalatwily glupiki wpuszczone na wiosne do tych minioczek. Rozmnozyly sie szybko i teraz mam "chmary rybek akwariowych" I to był doskonały pomysł Ale zaloze sie , ze wydalbym wiele wiecej na jakies raidy i inne wynalazki .... o-tóż-to http://www.dengue.gov.sg/images/CAMPAIGN-DENGUE_logo.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_Niedźwiadek 03.09.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 kochane zwierzę my mamy moskitiery w oknach, bardzo się sprawdzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 14.09.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Ja mam zamknięte okna od 20 do 22:30. Nasze wykazują aktywność w tych godzinach. Potem spokojnie można już spać przy otwartych oknach. Do unicestwiania tych co jednak jakoś wpadna uzywam elektrycznej łapki, którą się lapie komara w locie. Nie zostawia przez to śladów a i unieszkodliwianie łatwiejsze bo nie trzeba być super precyzyjnym. Jak wygląda taki patent, ile kosztuje i gdzie można to kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 14.09.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Zdaje się, że chodzi o takie cuś co wygląda trochę jak rakieta tenisowa, widziałem w akcji - rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 15.09.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 odnośnie łapki elektrycznej - czy poza owadami podziala to na wieksze zwierzę? jeśli zapomnę i zostawię włączone i moja kicia na to stanie to przestanie dychać czy nic się jej nie stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 15.09.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 To urządzenie, które widziałem miało przycisk, który włączał tę siatkę z wysokim napięciem. Po zwolnieniu przycisku napięcie się wyłączało. Ale lepiej niech się wypowie użytkownik i posiadacz - halo JoShi - tak właśnie to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 15.09.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 No właśnie, prosimy o szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.09.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Ja mam zamknięte okna od 20 do 22:30. Nasze wykazują aktywność w tych godzinach. Potem spokojnie można już spać przy otwartych oknach. Do unicestwiania tych co jednak jakoś wpadna uzywam elektrycznej łapki, którą się lapie komara w locie. Nie zostawia przez to śladów a i unieszkodliwianie łatwiejsze bo nie trzeba być super precyzyjnym. Jak wygląda taki patent, ile kosztuje i gdzie można to kupić Na przykład tu: http://allegro.pl/item434421585_duza_elektryczna_lapka_na_owady_z_paralizatorem.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.09.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 jeśli zapomnę i zostawię włączone i moja kicia na to stanie to przestanie dychać czy nic się jej nie stanie? Nie zostawisz włączonego bo, żeby działało trzeba naciskać cały czas guzik. Kicia ci ja może w najgorszym wypadku rozwalić jak zrzuci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 16.09.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 JoShi bardzo Ci dziekuję za informację. Mimo, że po sezonie, to sobie zamówię na przyszły rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.09.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Jakie po sezonie. Ja wczoraj pół wieczora walczyłam z muchami co się po uruchomieniu CO pobudziły i nie dały spokojnie posiedzieć (takie trochę zaspane i mocno namolne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts