dorbie 01.10.2011 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Są dwa kolory - żółćień jako tlo wszędzie opróczy wykuszu, gdzie jest taki caffe latte lub tu pudrowy - jak kto woli. Opaski są odwrotnie - tam gdzie ółcień jako tło opaska pudrowa, na wykuszu opaska żółcień, tło pudrowe. Są tylko te dwa kolory, któe wydają się różne w różnym świetle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 05.10.2011 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 nasz domek juz w polowie ukończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 05.10.2011 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 i kilka zdjęć ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 18.10.2011 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 09.11.2011 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Zdjęcia jesienne - 5.11 i dzis rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 30.11.2011 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 skradłam bo pięknie wygląda Wklejam ku pamięci- podpatrzone u Ani i Bartka Składniki na spód: 1¾szklanki pokruszonych ciastek digestive 1/3 szklanki rozpuszczonego masła Składniki na spód wymieszać, wcisnąć w dno formy (tortownicy) o średnicy 23 cm. Piec w temperaturze 175ºC przez 6 minut. Składniki na masę orzechową: 2/3 szklanki miodu 1/3 szklanki roztopionego masła 1 łyżka ciemnego brązowego cukru 2 jaja 1,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (lub olejku waniliowego) Wszystkie składniki wymieszać, podgrzać, gotować 8 - 10 minut do zgęstnienia, ciągle mieszając. Wylać na podpieczony spód i odstawić na bok. Składniki na masę serową: 750 g sera śmietankowego (np. zmielony twarożek 'President') 1 szklanka brązowego cukru (białego ¾ szklanki) 2 łyżki mąki 4 jajka 2/3 szklanki kremówki Olejek waniliowy Twarożek ubić, dodawać stopniowo cukier, mąkę, jajka wbijać po jednym i dalej miksować. Na końcu wlać kremówkę i ekstrakt z wanilii, zmiksować. Masę serową wylać na masę orzechową. Piec 1 godzinę w temperaturze 175ºC. Wystudzić i trzymać w lodówce minimum 4 h przed podaniem. Przed włożeniem do piekarnika sernik jest baaaaaaaaaardzo rzadki. Wlewa się go na spód. Piszę o tym, bo konsystencja może zaskoczyć. Za to ma tę cudowną zaletę, że nigdy nie pęka, jak to jest w przypadku większości serników Sernik po upieczeniu wyciągamy z piekarnika (nie może stygnąć w piekarniku tak jak sernik tradycyjny). Po ostudzeniu najlepiej nie wyciągać go od razu z blachy tylko włożyć go w blaszce do lodówki na min. 4 godziny i po tym czasie dopiero wyjąć z blachy - wtedy jest stabilny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 07.12.2011 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Dostaliśmy drzwi drewniane ciemny orzech. Musimy dostosować nasze otwory do tych rozmiarów, ale będzie ok. Każdy otówr jest inny, pion i poziom wiele zostawia do życzenia. Tak na razie wyglądają drzwi w spiżarni a jaki komfort, że koty nie buszują mi po spiżarni:-) i po garderobie. I nie straszą betonowe futryny:-) Cudownie, chociaż trochę jeszcze pracy nas pociągną te drzwi Tu w sypialniach chłopców w naszej sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 01.01.2012 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 I po kilku tygodniach spojrzałam na dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaej 15.01.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Witam,Gratuluję pięknego domku. Zastanawiam się nad pierwotną wersją Lukrecji bez garażu. I tutaj parę pytań do Pani - czy powiększała Pani dom czy salon który widać jest taki jak w oryginale? Jak sprawdzają się ażurowe schody przy kąciku TV - nie brudzi się za bardzo, nic jeszcze na TV nie spadło? Widziałam że trzeba było dorabiać otwory do drzwi - to wina projektu (jakieś nie standardowe wymiary) czy fachowców? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź i wszelkie porady. Jak z ustawnością pokoi na górze?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 15.01.2012 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Witam, Gratuluję pięknego domku. Zastanawiam się nad pierwotną wersją Lukrecji bez garażu. I tutaj parę pytań do Pani - czy powiększała Pani dom czy salon który widać jest taki jak w oryginale? Jak sprawdzają się ażurowe schody przy kąciku TV - nie brudzi się za bardzo, nic jeszcze na TV nie spadło? Widziałam że trzeba było dorabiać otwory do drzwi - to wina projektu (jakieś nie standardowe wymiary) czy fachowców? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź i wszelkie porady. Jak z ustawnością pokoi na górze? Pozdrawiam zapraszam do komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 18.01.2012 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) A oto moje dzieła weekendowe. Pomarańcz na klatce schodowej, mam nadzieję, że nie jest pstrokacizną razem z zieloną ścianą, a może i jest. Pomarańcz teraz bardziej się podoba wszystkim niż zielona ściana. Krzysiek powiedział,że mu się nigdy nie podobała ta pstrokata sciana z ciemną zielenią - pamiętacie? A to nieskończona ściana u Huberta, ściana przy której jest łóżko. Kiedyś stała tam szafa, musiałam dorobić ciąg dalszy Tak w ogóle to kolory ścian są inne niż pokazuje komputer klatka schodowa to DULUX Tkaniny Kaszmiru - taka cegła a w pokoju Huberta jest Szafran - bardziej żółcień, na tych zdjęciach wygląda podobnie:-) Edytowane 18 Stycznia 2012 przez dorbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 18.01.2012 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 A to nasza weekendowa zima, bo dzis wszystko topnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 23.02.2012 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Pokażę jak nam odpada tynk przy schodkach do domu Odpada, dlatego, bo mamy pompę ciepła i kolektory wychodzą z domu obok schodków i od razu skręcają pod schodki wzdłuż dom. Kolektory powodują pracę gruntu. Nie powinno być tu schodków związanych z domem i tyle. Tylko my o tym nie wiedzieliśmy A jeśli chodzi o zacieki w pokoju to zacieka nam balkon, tylko nie wiem co przecieka. Myśleliśmy, że źle jest zrobiona izolacja przy scianie na balkonie, ale poprawiona, położony tynk, a to dlaej cieknie. Jeszcze jest możliwość, że jak były robione balustrady, Krzysiek mógł przeciąc papę pod wylewką na balkonie, ale tam był wlewany klej do betonu z metalem, raczej myślimy, że to szczelne, ale może tędy cieknie Nie wiem, dlaczego część zdjęć w moim dzienniku jest czarna z takim znaczkiem, może mi ktoś to wyjaśnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola J.G. 26.02.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Pokażę jak nam odpada tynk przy schodkach do domu Odpada, dlatego, bo mamy pompę ciepła i kolektory wychodzą z domu obok schodków i od razu skręcają pod schodki wzdłuż dom. Kolektory powodują pracę gruntu. Nie powinno być tu schodków związanych z domem i tyle. Tylko my o tym nie wiedzieliśmy A jeśli chodzi o zacieki w pokoju to zacieka nam balkon, tylko nie wiem co przecieka. Myśleliśmy, że źle jest zrobiona izolacja przy scianie na balkonie, ale poprawiona, położony tynk, a to dlaej cieknie. Jeszcze jest możliwość, że jak były robione balustrady, Krzysiek mógł przeciąc papę pod wylewką na balkonie, ale tam był wlewany klej do betonu z metalem, raczej myślimy, że to szczelne, ale może tędy cieknie Nie wiem, dlaczego część zdjęć w moim dzienniku jest czarna z takim znaczkiem, może mi ktoś to wyjaśnić? Niestety jesteś w błędzie.Przyczyna odpadania cokolika jest inna-jest na to sposób.Zacieki na scianie wewn. w okolicy płyty balkonowej są typowe przy braku docieplenia płyty balkonowej z KAŻDEJ strony.Chcesz wiedzieć więcej-odezwij się na priva.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 26.02.2012 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Ola, ale u nas jest docieplony balkon z każdej strony i był od początku. To nie ma związku z przemarzaniem i zacieki pojawiają się jak deszcz pada i zacina na balkon i w lato i teraz jak topniał śnieg.A napisz co uważasz nt cokolika przy schodkach wejściowych. W zeszłym roku nie było elewacji, to odpadły kafle z cokołu i odkleiła się siatka od ocieplenia tak jakby była od dołu napierana, tak jak teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 27.02.2012 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 tak mamy dziś z rańca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 02.03.2012 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Mamy w końcu opaski na drzwiach, na zdjęciach wyszły inne odcienie, to kwestia pomalowania jeszcze 1x łazienka i to moja nowa firanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 17.06.2012 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Nie wiem zupełnie dlaczego niektóre zdjęcia są czarne ze znaczkami, może ktoś mi to wyjaśni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 17.06.2012 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 I trochę wiosennego ogrodu, bo powiem szczerze - jest pięknie, uwielbiam te moje widoki. oczywiście mnóstwo rzeczy jest nieskończone, wszędzie przedzierają się chwasty - głównie perz i skrzyp, trochę mniszka - koszmar i ten chwast z kompostu opanował mój cały ogród, przerasta nawet korę... Żurawkowo nowe obrzeże 2letniej juz rabaty, zaraz ruszy lawenda i róże pnące przy pergoli wrzosowisko obecnie Hostowisko i cała rabata fajnie się rozrosła - na środku mgiełka z kostrzewy, na dole pięciorniki kwitnące na żółto, po prawej leszczyna Contorta, powyżej skarpa w kosodrzewinie Mops i na górze berberys GreenCarpet najstarsza część z widokiem na wrzosowisko i obok kora jest już prawie wszędzie uzupełniona i dalej na lewo wzdłuż tego samego ogrodzenia przy tarasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 07.07.2012 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 A to moje kwitnące róże Venrosa Tu na pierwszym planie Kronenburg, dalej Venrosa Nostalgie w koperku (czyt czarnuszka damasceńska) Pełna pąków Nostalgie Ena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts