dorbie 07.08.2008 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Jakby co to dzieje sie dalej, robia, znaczy sie i beda robic.Sufity na poddaszu juz bialawe, gruntowane i malowane i beda pokrywac rogi akrylem i ciag dalszy lazienki. Przyblo kafli na podlodze - m.in mozaika w brodziku i pod umywalka i nad kibelkiem, tam jeszcze polki. Jest jakos tam ...pomaranczowo. Moze z bialym montazem i luksferami w brodziku bedzie lepiej. W koncu to Kuba, to i atmosfera musi byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 10.08.2008 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Łazienka wykafelkowana cala Serdecznie pozdrawiam wszystkich ogladajacych, ale nie komentujacych za pomoca klawiatury!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 11.08.2008 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Zwarta gotowa pojechalam dzis do Ikei by zamowic kuchnie zeby jeszcze zdazyc przy okazji letniej promocji i okazalo sie ze z ta kuchnia musimy poczekac do wrzesnia, bo brzoze wyprzedaja bo beda zmieniac kolekcje i nie ma juz czesci tych szafek co chcielismy.Trudno, nic na zapas, a tak myslelismy ze ja poskrecamy pod koniec sierpnia jeszcze na urlopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 11.08.2008 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Kolorek na sciane na klatce schodowej - ta sciana widziana z salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 11.08.2008 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 A to nastepna wersja kuchni, na teraz ostatnia. Ta biala szafa tzn z bialym frontem to szyba matowa z cienka obramowka z aluminium., takie tez chce fronty kilku szuflad na przeciwko tzn kolo plyty i okapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 13.08.2008 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Po dwoch dniach przerwy prace wznowione, z postepow widzialam zamkniete podwieszane sufity zafugowana łazienka i jeszcze prace wykonczeniowe na gorze - ocieplanie poddasza, nie wchodzilam i nie ogladalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 17.08.2008 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Zaczęło się kładzenie kafli. W sobote pomalowałam garderobe i spiżarnię, Krzysiek zaczął kladzenie gładzi na górze. Faktycznie nieciekawe były te ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 18.08.2008 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Dzis kafle ciag dalszy. Muruja sie luksfery, tzn kleja je na akryl na listwach. Podwieszane sufity maja juz otwory na lampki.Kuchnia w Ikei kupiona bez frontow, bo fronty maja byc nowe w drugiej polowie wrzesnia, te ktore wybralismy juz wysprzedane. Ale tak wolelismy, montaz frontow to pestka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 19.08.2008 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Łazienka - luksfery wyklejone A to wiatrołap widziany od wejscia Salon czeka na dywanik A to widok na wiatrołap z gabinetu Początek fartucha w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 20.08.2008 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Łazienka ciąg dalszy A to zblizenie luksfer - gotowe- jakby ktos sie zastanawial czy warto kupowac płytki wykańczające ktore sa 3x drozsze od luksfer- warto Kuchnia strona okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 21.08.2008 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Fartuch w kuchni ciag dalszy. Ta strona w zasadzie skonczona, po drugiej jeszcze nie. Jutro ciag dalszy podlaczania bialego montazu w lazience.Niestety kafelkarz bedzie dopiero w czwartek, koszmar, ale coz, musze to przelknac i czekac.Gladzie na gorze w trakcie - jutro Krzysiek zaczyna szlifowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 21.08.2008 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Ładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 27.08.2008 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Od czwartku panowie znowu nie robia, beda jutro. To znaczy lazienke skonczyl w piatek,sobote. A kafle stoja... Ciekawe czy zdazymy do konca wrzesnia... Opozniaja sie schody, bo nie ma kafli, po polozeniu trzeba wygrzewac podlogowke dopiero po 3 tyg, bedzie wilgotno w domu, schody musza poczekac. A nasz kierbud podpisze nam oswiadczenie o zakoncz budowy jak beda schody. A barierki na balkonach? Moze sie cos ruszy w ten weekend, musze pogadac z tata, przyjezdza znowu z wizytacja babc przy okazji, ale nie wiem co ma zamiar robic u nas. A to firanka do mojej kuchni, sie robi znaczy sie Zdjecia lazienki beda jak odbiore komorke, bo wczoraj zostawilam u szwagierki A my malujemy gore, na bialo. Moze Krzys zacznie dzis klasc gladzie na dole... Jednak sie zdecydowalismy na gladzie, sciany teraz sa super. Kladziemy gotowa mase Sheetrock. Warto bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 27.08.2008 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Łazienka w calej okazalosci Dzisiaj pomalowalam pokoj goscinny na gorze i trojkat nad oknem z lukiem. jest tam jeszcze podest wiec chcemy go wykorzystac przed rozbiorka i pomalowac do konca ten suficik. A okno bylo tak uwalone tynkiem ze szok. Umylam to polkoliste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 27.08.2008 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 To bedzie taka krotka firanka powieszona na gorze - do polowy okna. Na zazdrostki mam za wysokie okno, jakos mi nie pasuja. Jakby ktos mial ochote poogladac moje robotki to zapraszam http://dorbie.fotosik.pl/albumy/473177.html#e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 28.08.2008 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Krzysiek zaczal kladzenie gladzi na dole, polozyl w lazience i gabinecie. Ja pomalowalam 3xskosy i 2xsciany na klatce schodowej z podestu ktory jeszcze stoi- trzeba bylo to wykorzystac. Moze bedzie trzeba to zrobic jeszcze raz, zobaczymy jak wsychnie, bo ta rozowa plyta GK przebija Ciekawe co jutro beda robic po tygodniowej przerwie. Moze plytki w gabinecie, pokoj przygotowany. A co do kuchnie to jak kupowalam okazalo sie ze nie ma i nie bedzie tej cudownej polki/szafki 20cm ktora jest widoczna na zblizeniu z miejscem na wino. Wycofuja i juz jakis czas nie ma brzozowej, jest biala a ta mnie nie zadowala . Tym samym nie moglam miec szuflad 80cm szerokich, musialam szybciuchem zmienic i szuflady beda 60cm i kargo 40cm. mam nadzieje ze nie bede plakac ze mam za malo szafek a same szuflady i to waskie - 3x slupek 60cm szer, 3x szuflady /kargo 40cm i jedna wysoka 211cm kargo(czyli kargo z szafka z dwiema polkami). Mam nadzieje ze zmieszcza mi sie talerze w szufladach szer 60cm. Ma ktos tak? Na duze rzeczy bede miala spizarke. Jeszcze bedzie slupek szer40cm i wys 211cm z samymi polkami. Myslalam nad ta kuchnia rok, kilka razy ja zmienialam, teraz intensywnie z powodu braku oferty z frontami. Beda nowe fronty po 15 wrzesnia, wtedy dokupimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 29.08.2008 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 U nas dzis zostaly polozone kafle w gabinecie - oj, sciany dzialowe maja niesamowite katy Na jednej kafli 1cm, niezle. Ale beda tam polki to bedzie ok. I reszta to docinki brzegow w salonie itd. Troche sie ruszyla kuchnia, bo tam do komina trzeba bylo dokleic karton-gips. Kiepskie sa te plytki w kuchni bo strasznie pekaja przy szlifowaniu i sa bardzo twarde, dekory sa duzo lepsze, zupelnie inny odcien z tylu kafli. To jest Klara z Paradyza. Moj mezus dzis maluje gore - ciag dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 29.08.2008 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 A to dzisiejsze postepy gabinet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 29.08.2008 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 O taka polke sobie zamontuje po lewej stronie okna w kuchni i dwie takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 31.08.2008 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 No i po weekendzie. Bilans prac:Drewno na balustrady wyheblowane i pociete jeszcze dosycha, za 2 tyg ciag dalszyWymalowalam kolejny raz klatke schodowa, juz ostatni i korytarz razem z sufitem oraz pokoik goscinny, Krzysiek dokonczyl. Wlasciwie wszystko jest juz pomalowane przynajmniej raz a karton gipsy przynajmniej 2 razy.Krzysiek ponakladal gladzie na dole w wiatrolapie, korytarzu i gabinecie, pozostala jeszcze dolna czesc klatki schodowej i salon z jadalnia i czescia kuchni. I trzeba to wszsytko wyszlifowac.Namawiam mojego meza do polozenia samemu kafli w gornym korytazru ze wzgledow oszczednosciowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts