Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Dorbie - lukrecja, palce lizac...

Recommended Posts

Jakby co to dzieje sie dalej, robia, znaczy sie i beda robic.

Sufity na poddaszu juz bialawe, gruntowane i malowane i beda pokrywac rogi akrylem

i ciag dalszy lazienki. Przyblo kafli na podlodze - m.in mozaika w brodziku i pod umywalka i nad kibelkiem, tam jeszcze polki. Jest jakos tam ...pomaranczowo. Moze z bialym montazem i luksferami w brodziku bedzie lepiej. W koncu to Kuba, to i atmosfera musi byc

• Odpowiedzi 496
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zwarta gotowa pojechalam dzis do Ikei by zamowic kuchnie zeby jeszcze zdazyc przy okazji letniej promocji i okazalo sie ze z ta kuchnia musimy poczekac do wrzesnia, bo brzoze wyprzedaja bo beda zmieniac kolekcje i nie ma juz czesci tych szafek co chcielismy.

Trudno, nic na zapas, a tak myslelismy ze ja poskrecamy pod koniec sierpnia jeszcze na urlopie.

Dzis kafle ciag dalszy. Muruja sie luksfery, tzn kleja je na akryl na listwach. Podwieszane sufity maja juz otwory na lampki.

Kuchnia w Ikei kupiona bez frontow, bo fronty maja byc nowe w drugiej polowie wrzesnia, te ktore wybralismy juz wysprzedane. Ale tak wolelismy, montaz frontow to pestka.

Fartuch w kuchni ciag dalszy.

Ta strona w zasadzie skonczona, po drugiej jeszcze nie.

Jutro ciag dalszy podlaczania bialego montazu w lazience.

Niestety kafelkarz bedzie dopiero w czwartek, koszmar, ale coz, musze to przelknac i czekac.

Gladzie na gorze w trakcie - jutro Krzysiek zaczyna szlifowac.

Od czwartku panowie znowu nie robia, beda jutro.

To znaczy lazienke skonczyl w piatek,sobote. A kafle stoja...

Ciekawe czy zdazymy do konca wrzesnia...

Opozniaja sie schody, bo nie ma kafli, po polozeniu trzeba wygrzewac podlogowke dopiero po 3 tyg, bedzie wilgotno w domu, schody musza poczekac. A nasz kierbud podpisze nam oswiadczenie o zakoncz budowy jak beda schody.

A barierki na balkonach? Moze sie cos ruszy w ten weekend, musze pogadac z tata, przyjezdza znowu z wizytacja babc przy okazji, ale nie wiem co ma zamiar robic u nas.

A to firanka do mojej kuchni, sie robi znaczy sie :wink:

Zdjecia lazienki beda jak odbiore komorke, bo wczoraj zostawilam u szwagierki

A my malujemy gore, na bialo. Moze Krzys zacznie dzis klasc gladzie na dole...

Jednak sie zdecydowalismy na gladzie, sciany teraz sa super. Kladziemy gotowa mase Sheetrock. Warto bylo

Łazienka w calej okazalosci

Dzisiaj pomalowalam pokoj goscinny na gorze i trojkat nad oknem z lukiem. jest tam jeszcze podest wiec chcemy go wykorzystac przed rozbiorka i pomalowac do konca ten suficik. A okno bylo tak uwalone tynkiem ze szok. Umylam to polkoliste

Krzysiek zaczal kladzenie gladzi na dole, polozyl w lazience i gabinecie.

Ja pomalowalam 3xskosy i 2xsciany na klatce schodowej z podestu ktory jeszcze stoi- trzeba bylo to wykorzystac. Moze bedzie trzeba to zrobic jeszcze raz, zobaczymy jak wsychnie, bo ta rozowa plyta GK przebija

Ciekawe co jutro beda robic po tygodniowej przerwie. Moze plytki w gabinecie, pokoj przygotowany.

A co do kuchnie to jak kupowalam okazalo sie ze nie ma i nie bedzie tej cudownej polki/szafki 20cm ktora jest widoczna na zblizeniu z miejscem na wino. Wycofuja i juz jakis czas nie ma brzozowej, jest biala a ta mnie nie zadowala :cry: :cry: :cry: . Tym samym nie moglam miec szuflad 80cm szerokich, musialam szybciuchem zmienic i szuflady beda 60cm i kargo 40cm. mam nadzieje ze nie bede plakac ze mam za malo szafek a same szuflady i to waskie - 3x slupek 60cm szer, 3x szuflady /kargo 40cm i jedna wysoka 211cm kargo(czyli kargo z szafka z dwiema polkami). Mam nadzieje ze zmieszcza mi sie talerze w szufladach szer 60cm. Ma ktos tak?

Na duze rzeczy bede miala spizarke.

Jeszcze bedzie slupek szer40cm i wys 211cm z samymi polkami.

Myslalam nad ta kuchnia rok, kilka razy ja zmienialam, teraz intensywnie z powodu braku oferty z frontami. Beda nowe fronty po 15 wrzesnia, wtedy dokupimy

U nas dzis zostaly polozone kafle w gabinecie - oj, sciany dzialowe maja niesamowite katy :o Na jednej kafli 1cm, niezle. Ale beda tam polki to bedzie ok.

I reszta to docinki brzegow w salonie itd. Troche sie ruszyla kuchnia, bo tam do komina trzeba bylo dokleic karton-gips. Kiepskie sa te plytki w kuchni bo strasznie pekaja przy szlifowaniu i sa bardzo twarde, dekory sa duzo lepsze, zupelnie inny odcien z tylu kafli. To jest Klara z Paradyza.

Moj mezus dzis maluje gore - ciag dalszy

No i po weekendzie. Bilans prac:

Drewno na balustrady wyheblowane i pociete jeszcze dosycha, za 2 tyg ciag dalszy

Wymalowalam kolejny raz klatke schodowa, juz ostatni i korytarz razem z sufitem oraz pokoik goscinny, Krzysiek dokonczyl. Wlasciwie wszystko jest juz pomalowane przynajmniej raz a karton gipsy przynajmniej 2 razy.

Krzysiek ponakladal gladzie na dole w wiatrolapie, korytarzu i gabinecie, pozostala jeszcze dolna czesc klatki schodowej i salon z jadalnia i czescia kuchni. I trzeba to wszsytko wyszlifowac.

Namawiam mojego meza do polozenia samemu kafli w gornym korytazru ze wzgledow oszczednosciowych