dorbie 25.07.2008 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 O, dzieki, chociaz ktos sie zachwyca moja podbitka. To jest boazeria swierkowa malowana Bondexem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 29.07.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 a więc pierwsze koty za płoty! (szkoda, że nie muchy ) Dorbie i jakie masz wrażenia po pierwszej nocce rodzinnej spędzonej we własnym domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 30.07.2008 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Wrazenia ok, samopoczucie dobre, tylko te muchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 30.07.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 rozwiązaniem moskitiera albo oprysk całego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 31.07.2008 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Wystarczy jak zamkniemy okna i uruchomi sie wentyl mech, na razie wszystko sie jeszcze wietrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 01.08.2008 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 aaa, no to spoko nie znam się na wentylacji mechanicznej więc pytam - a tak za zamkniętymi oknami cały czas to długo można? zdrowe to aby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 01.08.2008 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Jasia, w wentylacji mech jak nazwa mowi jest caly czas nawiew i wywiew za pomoca wiatraka, u nas tez rekuperator (wykorzystuje cieplo powietrza zuzytego do swiezego - dodatkowo nagrzewa je - to w zime). Takze wentylacja caly czas jest, a powietrze jest wciagane z czerpni, przechodzi przez reku gdzie jest filtr, nawiewane jest do pokoi, wyciagane z lazienek itd. Normalnie przy wentyl graw powietrze wchodzi roznymi zakamarkami, m.in przez rozszczelnione okna i wychodzi kominem. A przy wentyla mech wskazane sa szczelne okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 01.08.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 ok, czyli takie powietrze jest czystsze niż to normalne, czyli zdrowsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 01.08.2008 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 tak, jak sie filtry wymienia optymalnie czesto.Lepsze dla alergikow. A my mamy jeszcze GWC takie rurowe- czyli rury zakopane w ziemi i mozna nastawic zeby w lato stamtad czerpal powietrze, w zime tez tak bo w zimie w ziemi jest cieplejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi 04.08.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 dorbie a możesz mi powiedzieć z czego masz te takie wypustki wkoło okien na zewnątrz, to jest jakieś ze steropianu czy z gipsu, czy z desek???? Bardzo mi się to podoba , jak przychodzi kolor elewacji to można to zrobić w innym odcieniu i palce lizać ....mmmmhhhhh I bardzo mądrze robisz że taki duzy taras ja wiem że na tarasie latem dzieje się najwięcej , u nas nawet tańce A gości w upalne dni ciężko ściągnąć do chłodnego salonu każdy chce na tarsie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 04.08.2008 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Roksi, to jest bonie, ze styropianu, u mnie chyba grubosc 2cm a szer 10cm. Wlasnie tak planuje jasniejsze bonie ecru, a reszta kawa z mlekiem. A tarasik juz mam wymurowany, super wyszedl taki duzy, tylko na razie pusto w srodku, kilka wywrotek ziemi bedie trzeba tam wrzucic, potem kostka, moze za rok... Zrobilismy 4m szer od drzwi tarasowych. Zdjecia beda, moze dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 05.08.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 się wtrącę - bonie to są takie elementy narożne (Dorbie nie ma takich) a wokół okien są listwy, albo opaski okienne Dorbie, to u Ciebie już nie jest "domek bez adresu"? Na wzgórzu - bardzo ładna nazwa, taka powieściowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 05.08.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Kapitalny adres - i formalnie wirtualna bazdomność się skończyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 05.08.2008 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 się wtrącę - bonie to są takie elementy narożne (Dorbie nie ma takich) a wokół okien są listwy, albo opaski okienne Dorbie, to u Ciebie już nie jest "domek bez adresu"? Na wzgórzu - bardzo ładna nazwa, taka powieściowa Dzieki Jasia za wyjasnienia, u nas popularnie nazywa sie wszystko wokol okien bonie albo sztukateria. W kazdym razie cos mi wokol tego zacieka w jednym pokoju i gdzies sobie skapuje i to jest problem. A tynk na pewno w przyszlym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitu-pitu 05.08.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Witaj. Uhmm.. my dopiero na samym początku a tu taka rewelacja już finszujecie i "pierwsza noc" za wami bardzo podobają mi się kafelki i parapety.. mogłabyś wysłać na priv namiary na firmę z Borowa.. miałabym do nich "rzut beretem" a z tym śmieceniem to tak jest.. my na razie zwróciliśmy uwagę.. zobaczymy jak będzie dalej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 05.08.2008 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Dorbie, to u Ciebie już nie jest "domek bez adresu"? Na wzgórzu - bardzo ładna nazwa, taka powieściowa A jedna z sasiadek chciala koniecznie by byla ul. Na zboczu. A druga sasiadka na to "po moim trupie" I na szczescie zostalo ladnie Na wzgorzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 05.08.2008 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Witaj. Uhmm.. my dopiero na samym początku a tu taka rewelacja już finszujecie i "pierwsza noc" za wami bardzo podobają mi się kafelki i parapety.. mogłabyś wysłać na priv namiary na firmę z Borowa.. miałabym do nich "rzut beretem" a z tym śmieceniem to tak jest.. my na razie zwróciliśmy uwagę.. zobaczymy jak będzie dalej.. Te poczatkowe smieci byly regularnie palone przez murarzy, jakos nie razily. Ale panowie od tynkow doprowadzili mnie do szalu. Obecna ekipa od razu mnie spytala czy maja palic smieci czy dam im worki na smieci i tak z glowa pakuja do tych worow, ze jestem w stanie bez uszkodzenia worka i wysypania sie w bagazniku wywiesc te smieci na smietnik, oczywisice sukcesywnie...po worku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 06.08.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Dorbie, to u Ciebie już nie jest "domek bez adresu"? Na wzgórzu - bardzo ładna nazwa, taka powieściowa A jedna z sasiadek chciala koniecznie by byla ul. Na zboczu. A druga sasiadka na to "po moim trupie" I na szczescie zostalo ladnie Na wzgorzu boszszsze ludzie to mają pomysły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marze-nas 11.08.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Witaj Dorbie Również buduję Lukrecję. Mam już ściany do połowy. W przyszłym tygodniu bedą stropy. Wyprzedzasz mnie z budową o dobre pół roku Ogólnie lukrecja b. mi się podoba. Ze zmian wprowadziłam poszerzenie sciany z kuchnią i jadalnią o 1 m, w salonie w miejsce okna tarasowego dałam zwykłe 2365 x1435, a z okna w jadalni zrobiłam wyjscie na taras. Martwi mnie tylko jedna rzecz, jak patrzę na Twoje zdjęcia, a mianowice salon on jest wprost mikroskopijny. Myslałam ze wymiary salonu, ktore są podawane w projekcie nie zawierają schodów- zwlaszcza ze jest tam linia, ktora nie obejmuje schodów, a tu sie okazuje ze w ten wymiar wchodzą schody-masakra Gdybym dopatrzyła sie tego wczesniej to poszerzyłabym także salon o metr. Nie mam zupełnie koncepcji gdzie pózniej ustawię TV. Nie zamierzam zagracać salonu tylko kanapa i stolik no i TV-tylko gdzie? Masz jakiś pomysł? A tak w ogóle to budujesz lukrecję w tempie exxxxpresowym Będę dalej pilnie śledzić i komentować Pozdrawiam Sorki ale niedawno odkryłam muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 11.08.2008 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Faktycznie salon nie jest zbyt duzy. Tylko zobacz ze u nas te schody sa zupelnie budowlane i inaczej zamieszczone stad zabieraja tak duzo miejsca. U nas beda drewniane azurowe od prawej do lewej i bedzie miejsce na tv pod nimi, obok nich. Dlatego dalismy azurowe schody zeby bylo wiecej przestrzeni. Mowisz ze tempo dobre, a nam sie ciagle wydaje ze sa przestoje, to tak jak ktos jest zniecierpliwiony Tyle jeszcze do zrobienia drobnych prac...mamy plany do rychlej przeprowadzki ale tyle jeszcze roboty ze nie wiem jak to nam wyjdzie My powiekszylismy garaz o 60cm na szer, przynajmniej bedzie miejsce na rowery itp. A uklad okien i taras z przodu bardzo nam odpowiada bo mamy glowny wjazd na dzialke od str poludniowo-zachodniej. Dorobilismy pokoj nad garazem i bedzie on nasza sypialnia - jest super bo z garderoba i oddzielony korytarzykiem od czesci sypialnej chlopcow, takze chyba dobrze to nam wyszlo. Zaloz dziennik, chetnie pobserwuje Wasze zmagania z budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts