Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

Popatrz, Kochana:

http://images21.fotosik.pl/335/295b95a1d48adc4dmed.jpg

:D :D :D

ładnie luksfery wyglądają, prawda? To ty będziesz mieć tak samo :wink:

Słuchaj, nasz tynk to Kabe (akryl), nr moge sprawdzić (ale chyba ci się nie przyda, w razie czego to mnie molestuj :wink: )

No i wreszcie ściany się wykańczają, a domek nabiera wyrazu, oj, jakie to miłe - pamiętam, jak mnie to cieszyło :D

Tak trzymaj! :D

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak, wiem, bo dobrze obserwowalam Twoj domek :D U nas te luksfery wyszly dopiero jak zamontowali drzwi i juz sa wmurowane. My bierzemy tynk z webera silikatowy, kolorek mi sie podoba jak Twoj.

Kable w domu to juz sie czuje bezpieczniej :lol:

tak, tak, widziałam, że już są, tylko zdjęcie było z daleka. Pamiętaj, niech ci tez otynkują fugi między luksferami.To bardzo zmienia!

witam

pisałem do was wcześniej

o ile mi wiadomo to do wentylacji zakłada się rury okrągłe i ocieplone szczególnie te które będą ci wdmuchiwały powietrze będą się skraplać

rury okrągłe mniej hałasują i stwarzają mniejszy opór powietrza czyli na mniejszym biegu wentylatora będzie działać mniejsze zużycie prądu i mniejszy hałas

widziałem wiele rekuperatorów nigdzie nie widziałem rur z PCV

powodzenia

pozdrawiam leszek

Rekuperatory pomorze zakladaja przewody o przekroju prostokatnym, tyle ze metalowe.

Zaufalam, u znajomych to dziala dobrze,wiec mam nadzieje ze u nas tez bedzie. A te kanaly beda cieplejsze niz sciana i w welnie, wiec nie bedzie sie nic skraplac.A na poddaszu beda spiro ocieplone 5cmwelna

• 2 weeks później...

dorbie,

ależ się zaniedbałem!

Zaglądam i oczom nie wierzę- dom prawie wykończony!

Nooo... droga koleżanko, tempo macie wprost niewiarygodne!

Wybacz, że tak długo nie zaglądałem do Ciebie ale od kiedy przeprowadziłem się do siebie - brak mi netu. TP obiecuje, że w kwietniu ruszą z podciągnięciem kabelka i żal mi było zawierać umowę na blue connect na tych klika miesięcy.

Dorbie- gratuluję, szczerze Wam życze szybkiej przeprowadzki. Własny dom daje wielką radość

Dzieki wielkie. Wykonczylo mnie psychicznie i fizycznie to tempo. W tej chwili robia jeszcze elektryke, hydraulika skonczona. 17.03 zaczynaja tynki.

Pompa ciepla zamowiona. Boje sie ze nie starczy kasy aby sie wprowadzic, az mnie w dolku sciska jak licze kase, tez to mieliscie?

Dzieki Wam za doping. Sluchajcie, mam kryzys, nie mam ochoty nic robic w zwiazku z budowa, ale to tak na maxa, wierzcie mi. Czas goni moich elektrykow tzn moj ojciec ktory pracuje weekndowo, bo przyjezdza z Olsztyna na piatek sob, niedz i moj maz jako pomocnik- srednio sie sprawujacy bo nie skupia sie na elektryce tylko na wszystkim po trochu. POrzed nami ostatni weeken bo w pon zaczynamy tynki. Sprawa juz obgadana z gosciem - tynki gipsowe 27zl/m2.

Caly czas czekamy na gasiory i dach nie wykonczony i okno dach nie wstawiione w pokoju nad garazem. Nie zrobione zbrojenie nad piwniczka, nie moge sie doprosic naszego budowlanca, teraz mu nie po drodze, musimy zawalic garaz dechami i styropianem ktory czeka na ulozenie na podlodze przed wyelwkami zeby zrobic porzadek do tynkow. Pracy full dla chlopa, czasu brak teraz.

Wymuslilam inne kafelki do dolnej lazienki, wkleje w dzienniku.

Pozdrawiam serdecznie wiosennie

Dzieki Wam za doping. Sluchajcie, mam kryzys, nie mam ochoty nic robic w zwiazku z budowa, ale to tak na maxa, wierzcie mi. /quote]

Oj to masz tak samo jak ja. A już myślałam, ze tylko mnie to przy końcówce dopada. Oj kryzysik jest poważny. Musiałam pojechać do sklepu i kupić sobie torebkę. Dorbie mi pomogło. Śmigaj Kochana na zakupy i to nie do Castoramy!!!!

Dzieki Wam za doping. Sluchajcie, mam kryzys, nie mam ochoty nic robic w zwiazku z budowa, ale to tak na maxa, wierzcie mi. /quote]

Oj to masz tak samo jak ja. A już myślałam, ze tylko mnie to przy końcówce dopada. Oj kryzysik jest poważny. Musiałam pojechać do sklepu i kupić sobie torebkę. Dorbie mi pomogło. Śmigaj Kochana na zakupy i to nie do Castoramy!!!!

Bylam w Carry i troche sie zaopatrzylam w ciuszki, zalozylam sobie aparacik na zabki, obym byla piekna na starosc(teraz cierpie :( ) i poszlam na zebranie do szkoly. Oderwalam sie na maxa, dobrze robi. I wlasciwie nawet sie ciesze ze wyjezdzamy na swieta