Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

Hej, poogladalam sobie Twoj domek i widze, ze zaczynasz etap wykonczeniowki, wiec bede do Ciebie zagladac. To jest najwieksza mordega, ale satysfakcja najwieksza. Trzymam kciuki!

Dzieki :)

Satysfakcja tak jak jest z czego wykanczac :cry: A jak kasa na wykonczeniu...

Stres na maxa. Ale na lazienke musi byc nas stac i juz :evil:

:lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nic się nie martw :wink:

dużo osób wykańcza domek powoli, ważne, że najdroższe sprawy masz już za sobą :)

teraz powolutku do finału, będzie za to czas na przemyslenia.

Jak się coś robi na szybko, to potem sie chce zmienić, a tak to jest czas, zeby wybrać najlepszą opcję :wink:

Hej, poogladalam sobie Twoj domek i widze, ze zaczynasz etap wykonczeniowki, wiec bede do Ciebie zagladac. To jest najwieksza mordega, ale satysfakcja najwieksza. Trzymam kciuki!

Dzieki :)

Satysfakcja tak jak jest z czego wykanczac :cry: A jak kasa na wykonczeniu...

Stres na maxa. Ale na lazienke musi byc nas stac i juz :evil:

:lol: :lol: :lol:

Na kase sposoby sa rozne, nie przejmuj sie na zapas... :D

Wlasnie sie pocieszam wypelniajac PIT-y do zwrotu czesciowego Vat, moze wtedy zrobimy elewacje...

No widzisz :D :D . Zawsze cos sie znajdzie. Ja mialam w grudniu straaaaaszny dolek finansowy, chodzilam normalnie po scianach. Az tu zadzwonila do mnie pani z banku, czy nie chcialabym debetu... No i po problemie. :D Przynajmniej chwilowo. :roll: :-?

Wkurzam sie ze wzielismy kredyt w zlotowkach - tak nam doradzili, a ze ze zdolnoscia kredyt bylismy prawie na styk na zlotowki to nie mielismy szans na franki a teraz przychodzi mi co 3 mce wzrost raty i to jaki, a jeszcze calosci nie wzielam. I jeszcze nie mozemy splacic tego kredytu do 3lat, wiec bedziemy sie bujac z tymi zlotowkami. Moze wtedy sprzedamy mieszkanie, splacimy czesciowo, dom nabierze wartosci i zmienimy bank, oby jak najszybciej.

dorbie

Qrcze masz jak ja. ja tez mam kredyt w złotówka...bo ekonomisci...bla..bla... i pluje sobie teraz w brodę. Ja na szczescie moge spłacac do 30 tys ponad raty w roku...tylko z czego. Wszystko juz sprzedane, kasy brak, raty mnie zabijaja. A tu 30 lat do spłacania. Uuuuu....

O, dzieki, pokrewna duszo kredytowa :lol:

Musimy jakos dac sobie rade :wink:

Witam. Dorbie przyznaję się ,ze sciągnęłam po Was i chce tez podbitke zrobic taką jak Wy, że widać krokwie i od razu pobejcowane deski... Fajnie to u Ciebie wyglada... Jesteśmy własnie na tym etapie. I nie mogłam sie dogadać z robotnikami o co mi chodzi... :roll: Na całym osiedlu u nas ( prawie 100 domków) :o nikt tak nie zrobił dachu... :) I mam do Ciebie pytanie w związku z tym: czy macie zrobioną obróbke blacharską pod rynnami? Bo jakoś nie moge się dopatrzeć na zdjęciach. Bo przyszło mi do głowy, żeby z rezygnowac z tej blachy w ogóle i rynny od razu na drewno montować... Napisz jeśli możesz coś więcej jak to u Was jest. Pozdrawiam Cię serdecznie

Witam. Dorbie przyznaję się ,ze sciągnęłam po Was i chce tez podbitke zrobic taką jak Wy, że widać krokwie i od razu pobejcowane deski... Fajnie to u Ciebie wyglada... Jesteśmy własnie na tym etapie. I nie mogłam sie dogadać z robotnikami o co mi chodzi... :roll: Na całym osiedlu u nas ( prawie 100 domków) :o nikt tak nie zrobił dachu... :) I mam do Ciebie pytanie w związku z tym: czy macie zrobioną obróbke blacharską pod rynnami? Bo jakoś nie moge się dopatrzeć na zdjęciach. Bo przyszło mi do głowy, żeby z rezygnowac z tej blachy w ogóle i rynny od razu na drewno montować... Napisz jeśli możesz coś więcej jak to u Was jest. Pozdrawiam Cię serdecznie

jak to? jestes na tym etapie i zadnych zdjec w ogole ani widu ani slychu? Hannah, gdzie masz zdjecia? Dawaj zdjecia!!! twoj dziennik jest pusty.

Tak, mamy obrobke blacharska pod rynnami, gdyby nie ona to by byla dziura, musi byc. Postaram sie poszukac zdjecia

Co do zdjęć... nie umiem ich wklejać :oops: a jestem tak zaganiana że nie moge się zebrac ,zeby nad tym posiedzieć... ale jakoś trzeba będzie :wink: Dziękuję, ze mi odpisałaś , bo już teraz wiem, jak to jest z tym dachem... Mój mąż się upiera jednak na "tradycyjną" podbitkę z drewna :( , za to bez blach... W przyszłym tygodniu więźba ma być już na dachu. Chcemy pomalować na taki "bordowy" kolor drewno. Będzie takim mocnym akcentem. Mamy brązowo- czarną dachówkę kupioną, no i takie cieniowane , jakby bordowo- brązowe kominy. Okna, drzwi i brama orzech. Jak będzie surowy zamknięty to będe już tez po Komunii córki i mam nadzieję będze wiecej czasu to zamieszczę zdjęcia. Pozdrawiam

Co do zdjęć... nie umiem ich wklejać :oops: a jestem tak zaganiana że nie moge się zebrac ,zeby nad tym posiedzieć... ale jakoś trzeba będzie :wink: Dziękuję, ze mi odpisałaś , bo już teraz wiem, jak to jest z tym dachem... Mój mąż się upiera jednak na "tradycyjną" podbitkę z drewna :( , za to bez blach... W przyszłym tygodniu więźba ma być już na dachu. Chcemy pomalować na taki "bordowy" kolor drewno. Będzie takim mocnym akcentem. Mamy brązowo- czarną dachówkę kupioną, no i takie cieniowane , jakby bordowo- brązowe kominy. Okna, drzwi i brama orzech. Jak będzie surowy zamknięty to będe już tez po Komunii córki i mam nadzieję będze wiecej czasu to zamieszczę zdjęcia. Pozdrawiam

Trzymam kciuki zeby ci sie udalo przeforsowac. W sumie wychodzi taniej i jak juz masz wszystko zrobione zawsze zostaje ta podbitka a tak to trzeba ja tylko dodatkowo pomalowac. Widzisz, u mnie nie widac tych blach, zupelnie nie widac, gorsze sa przy obroieniu lukarn przy balkonach ale nie jest zle.

Z tymi zdjeciami to musisz zgrac na fotosik - http://www.fotosik.pl to jest bezplatne tylko dlugo trwa. Jak tam wejdziesz i sie zalogujesz to sciagnij sobie program do zgrywania zdjec, zawsze potem szybciej i w ustawieniach koniecznie zaznacz najmniejszy format zdjec i wtedy jak bedziesz pisac odp na forum to wklej kod(klikasz - inne kody ponizej zdjecia) - z fotosika normalny wymiar, wyjda ci zdjecia jak u mnie.

Trzymam kciuki - po Komunii

Keramzytobeton to świetny materiał ścienny, jednak gdy zniknie pod tynkami to dopiero robi się pęknie :D :D :D jak jeszcze są tak piękne i jasne jak twoje to tym bardziej!!! Gratuluję postępów prac i trzymam kciuki za wykończeniówkę :D

Dzieki Renka. O, tak ,zrobilo sie jasno :lol: , juz Ty tez o tym wiesz :lol:

widac troche niedociagniec przy scianie przy schodach, mam ochote na tynk strukturalny, moj maz sie chyba boi, ze nie ma rusztowania itd. Oczywiscie wchodzi w gre wykonanie samemu, moze go namowie.

I co? musisz siedziec w domku bo nie masz transportu a chcialoby sie na budowe? :wink: Znam ten bol.