Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

Dorbie, masz jakiś pomysł jak choć trochę zakryć to okno z łukiem? Co tam dać? Rolety? Jakieś zasłonki? Żaluzje? Myślałaś juz może o tym? Masz jakiś pomysł? Bo ono jest tak duże, ze z zewnątrz nic tylko stanąc i oglądać co się w domu dzieje... :roll: Zaczynam się tym martwić... Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No, wlasnie... Generalnie nie chce miec zadnych firanek w domu oprocz kuchni, gdzie sama zrobie na szydelku. Preferuje rolety i to takie w kolorze naturalnym. Ale jak rolete na okno z lukiem? U nas sa widoczne drzwi do pokoi na gorze, nic tam wiecej nie bedzie, ale jak swiatlo sie pali to wszystko widac jak ktos bedzie wchodzil po schodach tez. Chyba bedzie trzeba pomyslec o zaslonkach :( Ale swiatlo z tego okna jest piekne, szczegolnie u nas gdzie jest poludniowy zachod

Dorbie, u mnie akurat tarasy zrobili w cenie stanu surowego (płacimy 50 tys.) za całośc z dachem na gotowo ale u mojej koleżanki za podobny taras chcieli 3 tys. za robociznę. Miała wycenę z dwóch ekip i obie podały tą samą kwotę. Wydaje mi się to sporo, ciekawe jak Tobie wyjdzie. Ona zrezygnowałą, bo u niej już końcówka i brak kasy... zdecydowali ,ze jej mąż się tym sam zajmie :wink:

Wlasnie u mnie tez jest taka opcja. 3tys to sporo, ale nie wyobrazam sobie zostawic tego bez tarasu. Tu jeszcze trzeba doliczyc material, ktory pewnie tyle tez wyniesie. bez kostki. Tylko u nas bedzie trzeba wylac lawy bo teren kolo tarasu jest nizszy.

50tys to dobra cena. My placilismy 46tys a byla to umowa z lutego 2007r.tez z dachem i oknami dachowymi.

dorbie, zerknęłam też do Ciebie :D

i tak na szybko zauważyłam, ze cegła ktorą chcesz na komin w domu jest bardzo podobna albo nawet identyczna chyba jak moja. Mozesz ją dokładniej opisać- jaki to producent, kolor. Kupiłaś już ją?

Myśmy też brali pod uwagę pompę ciepła, nawet miałam zrobioną konkretną wycenę ale jak policzyłam całkowity koszt to szybciutko temat zamknęliśmy... wyszło trójkrotnie więcej niż cała instalacja w 2 budynkach wraz z podłogówką w większości domu i 20 m ciepłociągiem.

Firanki na szydełku- to jest to! :D jednak kuchenną to jestem w stanie zrobić ale pełnowymiarową to bym chyba do emerytury ciągnęła... :wink:

Fajny domek, ładnie będzie!