Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzieki. Wlasnie bedziemy mieli instalowana pompe w przyszlym tygodniu, tzn wpierw podlogowke i kolektory ziemne i solar.

A z tej cegly tej pieknej zrezygnowalismy bo koszty niezle a wlasciwie chcielismy stara cegle rozbiorkowa, troche jej juz mamy. Tak chciwym wzrokiem patrzylam na Twoje zdjecia jak robotnicy pchali ta scianke szczytowa z cegiel:-)

A z tej cegly tej pieknej zrezygnowalismy bo koszty niezle a wlasciwie chcielismy stara cegle rozbiorkowa, troche jej juz mamy. Tak chciwym wzrokiem patrzylam na Twoje zdjecia jak robotnicy pchali ta scianke szczytowa z cegiel:-)

ta piękna cegła rzeczywiście jest droga, ale ja juz miałam z niej ogrodzenie i bardzo chciałam, by kominy i inne elementy pasowały ze sobą... bo jestem antytalent artystyczny i z całą pewnością nie potrafiłabym dobrać cos innego co by ze sobą pasowało :wink:

w ogóle to marzę jeszcze o innych elementach z tej cegiełki, np opaskę wokół domu i budynku, ścianę od klatki schodowej, jakies mniejsze rzuty wkomponowane w ścianę- ze niby obdrapana i ta cegla wystaje... ale chyba już sobie więcej na nią nie pozwolimy :roll: prócz tego co już mam i to wymuruję na zewnątrz na ściankę koło drzwi...

co do cegły rozbiórkowej to faktycznie miałam jej baaardzo dużo i powiem Ci szczerze- sama byłam napalona i odzyskałam jej prawie 3 palety, np na brukowane cieżki w ogrodku czy krawężniki. Ale jak sie okazało ze cienkiego maxa mi brakło kazałam murowac z niej i poszło wszystko... tyle roboty :roll: :-? a efekt już nie taki...

Ale murarzy to macie super, taka robota a oni tacy chetni, bez obijania sie. Ja ze swoich wlasciwie bylam zadowolona tyle ze z wiezba musialam im sie przypominac bo przegieli, robili co innego i tyle.

Zrob sobie te wstawki z tej cegly , bedziesz zadowolona :D

Z chęciami różnie to u moich bywa ale na pewno są odpowiedzialni i znają się na swojej robocie. Jak mają robić byle jak to mówią ze lepiej wcale nie robić... Szanujemy się wzajemnie, ja nie krzyczę i nie wymyślam, jak cos jest nie tak to po prostu rozmawiamy. Jak czegos nie rozumiem pytam i mi cierpliwie tłumaczą po czym razem wybieramy najlepsze rozwiązanie. Zresztą- w wiekszości się zgadzamy :D

Chociaż wiem ze jest jeden byk, do ktorego mi się nie przyznali tylko mojemu męzowi hihi- mam przesuniety fundament w bud gospodarczym, musieli wylewac drugi obok... no ale ja nic nie wiem :lol:

wstawek nie zrobię... chyba ze mi odbije zwrot Vat ;)

dorbie, proszę zajrzyj do mnie, wstawiłam foto planowanego witraza i zbieram opinie bo sama juz zgłupiałam... :roll: :wink: :roll:

.............jestem - raczej czytam niż odpisuję :oops: się nie gniewaj kuliżanko 8) :wink:

ale ok styro i w ogóle i czekam na wybór lampek - daleko już jesteś 8) ja nie wiem co na klatke dam - tzn. wstępnie wiem - same żarówki :lol: :wink:

A widok z tarasu masza..... z....nie mogę użyć brzydkiego słowa - zajefajny, z takim widokiem to już nic chyba w chacie bym nie zrobiła......tylko się "gapiła, gapiła, gapiła" :)

YreQ, dzieki. Widok jest super, dzis bylam tam o 15.00 i tak rewelacyjnie oswietlony salon... Juz chcialoby sie mieszkac. Zdjecia w dzienniku.

A to nie piszesz u siebie w dzienniku? Bo gdzies mi umknac Twoj dziennik, czy nie piszesz? Jak u Ciebie prace sie posuwaja?

tak, blachajak do obrobki dachu przy rynnach, dogieli mi ja dekarze, zamontowali panowie od wszystkiego, m.in robili mi ocieplenie i murowali czesc domu. Jeszcze beda zalozone listwy na narozniki na samym dole balkonow - taki plastikowy teownik pod tynk by nie sciekalo po balkonie