Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

Dorbie, ja mam podłogówke w całej łazience łącznie z brodzikiem a powiem nawet, że tam przede wszystkim, bo ja ciepłolubna jestem, więc jak będę pod prysznicem to nie chciałbym, żeby mi było zimno w moje małe stópki.... :D :D :D

Co do tynku strukturalnego to ja właśnie wyliczam metry, żeby wiedziec ile tego kupić. chyba będę miała dokładnie retrotynk na dole. Jak wyjdzie to jeszcze nie wiem ale córka ma tak zrobiony korytarz i łazienke no i bardzo mi się to podoba.

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

YreQ, dzieki. Widok jest super, dzis bylam tam o 15.00 i tak rewelacyjnie oswietlony salon... Juz chcialoby sie mieszkac. Zdjecia w dzienniku.

A to nie piszesz u siebie w dzienniku? Bo gdzies mi umknac Twoj dziennik, czy nie piszesz? Jak u Ciebie prace sie posuwaja?

cześć - już mnie znalazłaś - to dobrze :D

Roboty posuwają się mizernie - po roku stwierdzam, że widocznie taki mój los....a urok miejsca sprawia, że ekipom jest jak na wakacjach - raczej się nie spieszą :-?

Tynk strukturalny - będę robiła na niektórych ścianach....kiedyś bo chciałam, dziś bo będę musiała

okno łukowe - są specjalne karnisze w łuku wygięte - gdybyś zdanie do szyfonów czy woali zmieniła - ja na wszystkie okna będę zakładała wewnętrzne żaluzje drewniane - tylko, że jakoś w totka wygrać nie mogę;

opierzenie- byłabym wdzięczna za zdjęcia w zbliżeniu i z boczku balkonu i jak to wygląda na samej płycie balkonowej - tzn. jak daleko ta wygięta blacha zachodzi- pokażę mim "fchowcom" coby problemów nie mieli :-? Robiliście przed opierzeniem izolacje i wylewkę poziomującą pod płytki ?

Pozdrawiam

p.s. co masz takie czyste okna ? :o już zdążyłaś umyć ? :) :wink:

Ja jeszcze odnośnie zakrycia okna łukowego... :wink: myśłałam, myśłałam i własnie zamówiłam folię srebrną wenecką i przed montażem mi okleją okno. Po oczywiście też można. Koszt niewielki -60zł a odchodzi problem czym zakryć i nie traci się przy tym światła, które wpada przez to okno. Nie wiem jak to się sprawdzi u mnie, w kazdym razie jest to jeszcze jedna możliwość "co zrobic z tym oknem". Pozdrawiam i powodzenia w "boju" :wink:

dorbie, ja tez jestem pod ogroooomnym wrażeniem ulożonego styropianu :o

chyba sama tez się za to zabiorę... wlasnie jestem na etapie tych zakupów. Powiedz mi tylko ile warstw folii dawałaś na spód?

tynk przecudny! i tez taki będę kłaść, sama! a co... tu w mieszkaniu tez sama kładłam... trochę inny ale tyż ładny :)

podłogówkę pod prysznicem też zrobię, bo też planuję płytki zamiast brodzika u dzieciaków w łazience.

w ogóle chciałam Ci powiedzieć, ze Twoje zdjęcia bardzo bardzo pomagają mi w mojej budowie :D :D :D

tylko czasu wciąż na wszystko brak :-?

dorbie, ja tez jestem pod ogroooomnym wrażeniem ulożonego styropianu :o

chyba sama tez się za to zabiorę... wlasnie jestem na etapie tych zakupów. Powiedz mi tylko ile warstw folii dawałaś na spód?

tynk przecudny! i tez taki będę kłaść, sama! a co... tu w mieszkaniu tez sama kładłam... trochę inny ale tyż ładny :)

podłogówkę pod prysznicem też zrobię, bo też planuję płytki zamiast brodzika u dzieciaków w łazience.

w ogóle chciałam Ci powiedzieć, ze Twoje zdjęcia bardzo bardzo pomagają mi w mojej budowie :D :D :D

tylko czasu wciąż na wszystko brak :-?

Dzieki bardzo, ja tez korzystam ze zdjec innych forumowiczow, dlatego sama je zamieszczam, bo sa bardzo pomocne

Folie kladlismy budowlana FC20, nie wiem jaka to ale mialam do wyboryu dwie i wzielam ta ciensza, tak mi doradzili. Jakbys chciala to wiecej zdjec jest na http://www.dorbie.fotosik.pl w albumie BUDOWA

widzę, że jesteśmy na podobnych etapie (chodzi o wylewki) tylko że my tynków nie mamy na ścianach

powodzenia!

i gratuluję tego styropianu :) sama wiem jakie to draństwo ;)

Dzieki bardzo, z mila checia obejrze Wasza budowe w Twoim dzienniku, bo te same etapy napedzaja bardzo.