wasiek 15.05.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Dorbie, ja mam podłogówke w całej łazience łącznie z brodzikiem a powiem nawet, że tam przede wszystkim, bo ja ciepłolubna jestem, więc jak będę pod prysznicem to nie chciałbym, żeby mi było zimno w moje małe stópki.... Co do tynku strukturalnego to ja właśnie wyliczam metry, żeby wiedziec ile tego kupić. chyba będę miała dokładnie retrotynk na dole. Jak wyjdzie to jeszcze nie wiem ale córka ma tak zrobiony korytarz i łazienke no i bardzo mi się to podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 15.05.2008 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 wasiek a kto ci to bedzie robil? Twoj maz?Faktycznie bez podlogowki bylyby zimne kafelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 15.05.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 To akurat nie, nigdy tego nie robił i nawet nie będzie miał czasu bo będzie musiał kłaść płytki w korytarzu i w salonie. Będzie mi to robił kolega zięcia, który im to robił i który zajmuje sie budowlanką i wykończeniówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 16.05.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 YreQ, dzieki. Widok jest super, dzis bylam tam o 15.00 i tak rewelacyjnie oswietlony salon... Juz chcialoby sie mieszkac. Zdjecia w dzienniku. A to nie piszesz u siebie w dzienniku? Bo gdzies mi umknac Twoj dziennik, czy nie piszesz? Jak u Ciebie prace sie posuwaja? cześć - już mnie znalazłaś - to dobrze Roboty posuwają się mizernie - po roku stwierdzam, że widocznie taki mój los....a urok miejsca sprawia, że ekipom jest jak na wakacjach - raczej się nie spieszą Tynk strukturalny - będę robiła na niektórych ścianach....kiedyś bo chciałam, dziś bo będę musiała okno łukowe - są specjalne karnisze w łuku wygięte - gdybyś zdanie do szyfonów czy woali zmieniła - ja na wszystkie okna będę zakładała wewnętrzne żaluzje drewniane - tylko, że jakoś w totka wygrać nie mogę; opierzenie- byłabym wdzięczna za zdjęcia w zbliżeniu i z boczku balkonu i jak to wygląda na samej płycie balkonowej - tzn. jak daleko ta wygięta blacha zachodzi- pokażę mim "fchowcom" coby problemów nie mieli Robiliście przed opierzeniem izolacje i wylewkę poziomującą pod płytki ? Pozdrawiam p.s. co masz takie czyste okna ? już zdążyłaś umyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 16.05.2008 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Sfotografuje te balkony jutro, to wieczorkiem ci wysle zdjecia. Na luk podobno znajomy ma nam zrobic witraz, zobaczymy i tak na poczatek nie bedzie nas stac na zakrycie okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 16.05.2008 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Okna, cos Ty, brudne sa straszne po tynkowaniu, jak zamazane, mimo ze byly zasloniete folia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 16.05.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 sama kładłaś ten styropian?? taka strukturka da fajny efekt, ja bym spróbowała, zresztą przy schodach taki materiał będzie w sam raz, bo się łatwo nie zniszczy, w przeciwieństwie do zwykłych farb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 17.05.2008 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Styropian w calym domu w 3/4 kladlam ja. dol troche pomagal mi tata (czesc kuchni i jadalnia) i moj maz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 17.05.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 dzięki dorbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hannah 19.05.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Ja jeszcze odnośnie zakrycia okna łukowego... myśłałam, myśłałam i własnie zamówiłam folię srebrną wenecką i przed montażem mi okleją okno. Po oczywiście też można. Koszt niewielki -60zł a odchodzi problem czym zakryć i nie traci się przy tym światła, które wpada przez to okno. Nie wiem jak to się sprawdzi u mnie, w kazdym razie jest to jeszcze jedna możliwość "co zrobic z tym oknem". Pozdrawiam i powodzenia w "boju" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.05.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Styropian w calym domu w 3/4 kladlam ja. dol troche pomagal mi tata (czesc kuchni i jadalnia) i moj maz jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 20.05.2008 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 20.05.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 dorbie, ja tez jestem pod ogroooomnym wrażeniem ulożonego styropianu chyba sama tez się za to zabiorę... wlasnie jestem na etapie tych zakupów. Powiedz mi tylko ile warstw folii dawałaś na spód? tynk przecudny! i tez taki będę kłaść, sama! a co... tu w mieszkaniu tez sama kładłam... trochę inny ale tyż ładny podłogówkę pod prysznicem też zrobię, bo też planuję płytki zamiast brodzika u dzieciaków w łazience. w ogóle chciałam Ci powiedzieć, ze Twoje zdjęcia bardzo bardzo pomagają mi w mojej budowie tylko czasu wciąż na wszystko brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sevageivi 20.05.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 widzę, że jesteśmy na podobnych etapie (chodzi o wylewki) tylko że my tynków nie mamy na ścianach powodzenia! i gratuluję tego styropianu sama wiem jakie to draństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 21.05.2008 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 dorbie, ja tez jestem pod ogroooomnym wrażeniem ulożonego styropianu chyba sama tez się za to zabiorę... wlasnie jestem na etapie tych zakupów. Powiedz mi tylko ile warstw folii dawałaś na spód? tynk przecudny! i tez taki będę kłaść, sama! a co... tu w mieszkaniu tez sama kładłam... trochę inny ale tyż ładny podłogówkę pod prysznicem też zrobię, bo też planuję płytki zamiast brodzika u dzieciaków w łazience. w ogóle chciałam Ci powiedzieć, ze Twoje zdjęcia bardzo bardzo pomagają mi w mojej budowie tylko czasu wciąż na wszystko brak Dzieki bardzo, ja tez korzystam ze zdjec innych forumowiczow, dlatego sama je zamieszczam, bo sa bardzo pomocne Folie kladlismy budowlana FC20, nie wiem jaka to ale mialam do wyboryu dwie i wzielam ta ciensza, tak mi doradzili. Jakbys chciala to wiecej zdjec jest na http://www.dorbie.fotosik.pl w albumie BUDOWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 21.05.2008 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 widzę, że jesteśmy na podobnych etapie (chodzi o wylewki) tylko że my tynków nie mamy na ścianach powodzenia! i gratuluję tego styropianu sama wiem jakie to draństwo Dzieki bardzo, z mila checia obejrze Wasza budowe w Twoim dzienniku, bo te same etapy napedzaja bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 21.05.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 No nieźle nieźle sobie poczynacie, tempo prac prawidłowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 22.05.2008 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Dzieki Kasia ze zagladasz. U Ciebie to tempo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 26.05.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 dorbie ale u Ciebie sa niesamowite widoki...ulalallalalla..... _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 26.05.2008 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 DziekiPo tym polu biegaja sarenki, żurawie mialy gody 2 tyg temu, poluja ptaki drazpiezne. Wczoraj tato wyptrzyl lisa co sie skradal do wsi.Oby pole jak najdluzej bylo polem, to bedziemy miec takie widoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts