Renka Grabow 26.05.2008 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Zaczęłaś budowę później niż ja a teraz nie wiem czy uda mi się dogonić twoja budowę Brawa za organizację Nie pozmieniały Ci się koncepcje wykończeniowe domku? Jesteś wierna raz powziętym wyborom? Bo ja jestem niczym chorągiewka, co chwila podoba mi się coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 27.05.2008 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Dzieki Po tym polu biegaja sarenki, żurawie mialy gody 2 tyg temu, poluja ptaki drazpiezne. Wczoraj tato wyptrzyl lisa co sie skradal do wsi. Oby pole jak najdluzej bylo polem, to bedziemy miec takie widoki. Tego z calego serca życze. A tak przy okazji to Animal Planet masz za oknem ))) Pozdrawiam EDYTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 27.05.2008 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Zaczęłaś budowę później niż ja a teraz nie wiem czy uda mi się dogonić twoja budowę Brawa za organizację Nie pozmieniały Ci się koncepcje wykończeniowe domku? Jesteś wierna raz powziętym wyborom? Bo ja jestem niczym chorągiewka, co chwila podoba mi się coś innego Dzieki. Pozmienialam kafle w lazience na dole, mialam kilka koncepcji. Schody chceilismy z tralkami kutymi a wezmiemy cale drewniane ze wzgledu na kase. I chyba reszta tak samo, duzo nie wykonczymy bo brak kasy nas wykonczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 27.05.2008 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Dzieki Po tym polu biegaja sarenki, żurawie mialy gody 2 tyg temu, poluja ptaki drazpiezne. Wczoraj tato wyptrzyl lisa co sie skradal do wsi. Oby pole jak najdluzej bylo polem, to bedziemy miec takie widoki. Tego z calego serca życze. A tak przy okazji to Animal Planet masz za oknem ))) Pozdrawiam EDYTA He, he, a mam, oby jak najdluzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 29.05.2008 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Dorbie gratuluję tego 1000!!!!! A życzę 10.000!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 03.06.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Dorbie, ależ dawno u Ciebie nie byłem! (Wszystko przez ten brak netu... Zresztą- gdy się juz zamieszka- czas inaczej płynie, zanim się obejrzałem- przeleciało prawie pół roku od mojego ostaniego wpisu we własnym dzienniku budowy ) Zaglądam- niespodzianka! Dom stoi!!! Fajnie Ci idzie, trzymam kciuki i pozdrawiam ze słonecznej wsi pod Białymstokiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 03.06.2008 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Dzieki Robin i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 03.06.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 hej - dzięki za lekcję wizualną pcv-ek do odprowadzenia deszczówki daj jeszcze tę studzienkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 04.06.2008 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Przy okazji lekcji dla YreQ ja też skorzystałam. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 04.06.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 mnie też się te zdjęcia przydadzą, senkju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 04.06.2008 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Słuchajcie, deszczowka bedzie splywala do dosc gleboko wykopanego dolu z gruzem i zwirem. Mozna kopac studzienke, sa studzienki takie glebokie o nieduzej srednicy, ale one sa wlasciwie do odwodnienia opaskowego, a to trzeba robic ponizej fundamentu. To co widac to tylko z dachu z przodu, z okolicy tarasu beda rury uchodzily do innego miejsca, ponizej domu z tylu i jeszcze znad bramy tylnej garazu do innego. A tak odnosnie tych dwoch bram - nie zaluje w ogole ze je zrobilismy, z tylu domu jest swietny wjazd, nawet podjada ciezarowki takie mniejsze, np DHL mi tak podjechal ze pompa ciepla byla wstawiana od razu do garazu z rampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 04.06.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 a to co Wy macie to nie jest poniżej fundamentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 04.06.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 ładne płyteczki, podobają mi się wszystkie trzy kolorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 04.06.2008 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Dzieki, zobaczymy jak bedzie w naturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 04.06.2008 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 a to co Wy macie to nie jest poniżej fundamentów? Nie, bo sa to rury PCV ktore nie przepuszczaja wody, a studnia chlonna bedzie w pewnej odleglosci od domu. Do drenazu opaskowego uzywa sie rur z dziurkami - takie zolte karbowane i geowlokniny naokolo by sie nie zapychaly te dziurki i to juz oddaje wode jak idzie po drodze ale musi byc przepuszczalna gleba, bo tak jak u nas wszedzie jest glina a wokol domu zwir to by podsiakalo pod fundament, dlatego trzeba by bylo polozyc ponizej fundamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 05.06.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 a to co Wy macie to nie jest poniżej fundamentów? Nie, bo sa to rury PCV ktore nie przepuszczaja wody, a studnia chlonna bedzie w pewnej odleglosci od domu. Do drenazu opaskowego uzywa sie rur z dziurkami - takie zolte karbowane i geowlokniny naokolo by sie nie zapychaly te dziurki i to juz oddaje wode jak idzie po drodze ale musi byc przepuszczalna gleba, bo tak jak u nas wszedzie jest glina a wokol domu zwir to by podsiakalo pod fundament, dlatego trzeba by bylo polozyc ponizej fundamentu. Dziękuję, teraz wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 07.06.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 No Dorbie, masz tak samo zdolnego męża jak ja...... Bo to chyba on robił odprowadzenie deszczówki? Co my byśmy bez nich zrobiły? Moj teraz robi sufit w górnym korytarzu i zaraz zabiera się za cekolowanie dolnego i górnego korytarza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 08.06.2008 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Oj, tak , nasi mezowie... Ale moj nie potrafi zrobic tak wiele jak Twoj, daleko mu, niestety. U mnie tez duzo robi moj tato, tyle ze on jest w Olsztynie i czasem przyjezdza do nas co ktorys weeken wlasciwie.A w dzienniku za chwileczke dzielo moich panow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 08.06.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 właśnie usiadłam do kompa i już biegnę do Ciebie, zobaczyć co Ci nowego zrobili.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 08.06.2008 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Dobrze ze zdazylam wyslac te zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts