Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tez juz bym chciala te sciany podziwiac. Stresuje sie pustakami. Kupilam je w maju, jak bym ten bezsensowny szal. facet mial je przywiezc w poniedzialek, przesunelismy o tydzien, dzis do niego dzwonie, ze na czwartek, juz mam czarna wizje ze to jakis oszust. Skusilam sie na lokalna firme. mam fakture z pieczatkami firmy i co i tyle. Ale jest gosc znany w gminie, wiec moze nie oszust.

Tez macie takie chwile zwatpienia czy dacie rade?

Przez to, że jestem chora beznadzieja mnie dopadała, a dziś złapała, bo okazało się, że to co mieli wylać do środy, dziś dopiero szalują, więźbę mieli montować i nie wiem czy do przyszłej środy się wyrobią, do tego ma padać - słów mi brak.

Mam gdzie mieszkać, nie powinno mi się spieszyć - ale zrobiłam sobie PLAN działania NIE UWZGLĘDNIAJĄC niestety tak strasznie długich poślizgów i niefrasobliwości ludzkiej...... i to mnie wkurza jak cholera :x

Ale z tyłu głowy przyświeca mi myśli skierowana do wszystkich tych, którzy z chęcią ręce by zatarli...... JA WAM JESZCZE POKAŻĘ :lol:

TRZYMAJ SIĘ DORBIE........... jeszcze będziemy miały złotą polską jesień a w przyszłym roku śniadanie na tarasie :wink:

Witam serdecznie! :)

Zajrzałam do dziennika i będę tu stałym gościem, bo wyprzedzacie nas z robotami o miesiąc, i miło tak patrzeć co niedługo będzie działo się u nas.

Projekt macie świetny, też o nim myślałam, ale w końcu stanęło na innym.

Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia w budowie.

Ps.Ja też chcę w następną jesień siedzieć na swoim tarasie :wink:

Hehe... dopadło Cię?

Ja jeszcze się opieram takim nastrojom ale pokornie znoszę huśtawkę emocjonalną mojej małżonki, która co pewien czas dopadają wątpliwości...

Uważaj, przed Tobą jeszcze jedna próba- na razie bedziesz walczyć jak lew o kazdy zaplanowany szczegół lecz może "zmeczenie materiału" spowoduje, że któregoś dnia będzie Ci wszystko jedno, czy fuga będzie szara lub niebieska... Wtedy koniecznie zrób przerwę, wyjedź na kilka dni na wakacje lub zrób jakąś szaloną dwudniową imprezę- byle nie mysleć o szczegółach budowy.

Pomaga, wrócisz ze świeżym spojrzeniem.

Na razie przesuwamy scianke miedzy lazienka a pom gosp.o 15cm na rzecz lazienki, wypytalam sie p.Kolodzieja, pompa potrzebuje tylko 70cm glebokosci takze wneka w pom.gosp bedzie miala jeszcze zapas. Bo 137cm szerokosci to trudny orzech do zgryzienia jesli chodzi o sedes Geberit i kabina prysznicowa, 155cm min - mozna cos wymyslic.

Dorbi przemyśl sprawę może warto tą ściankę z kominem zabudować o 40 cm więcej i dać z obu stron kuchenki szafki 40 cm? na pewno wygodniejsze w użytkowaniu by to było. Przejście z 250 zmniejszy się do 200 cm ale to i tak powinno być wystarczające ...

Witam serdecznie!

Jeśli można się wtrącić, :oops: to chciałam poprzeć sylvia1

Też bym radziła by kuchenka była symetrycznie na środku pomiędzy wąskimi szafkami. Poza walorami estetycznymi, zyskujesz przestrzeń do położenia czegoś podczas gotowani. A tak poza tym kuchnia fajna i zazdroszczę spiżarki :)

Dorbie,

widziałem Twoją kozę i musze przyznac, że jest to obiekt mojego zachwytu ;)

Szczerze mówiąc, chciałem w domu właśnie to urządzenie a nie kominek ale żona... Nie warto było kruszyć kopii, na pocieszenie postanowiłem kupic sobie porządną piłę spalinową. Rozumiesz- dorosli chłopcy mają dorosłe zabawki ;)

Robin, dzieki wielkie, Ty pierwszy jestes tu na forum za moja koza. U nas to bylo odwrotnie, maz mnie namawial, ale jak mi w koncu je pokazal to juz jestem za. Wiem jak to z tymi pilami jest, u nas przerobilismy wlasnie mlot- wiertara z udarem czy cos takiego i gratis byla poziomica laserowa :D

Robin, dzieki wielkie, Ty pierwszy jestes tu na forum za moja koza. U nas to bylo odwrotnie, maz mnie namawial, ale jak mi w koncu je pokazal to juz jestem za.

Ja jestem wielkim zwolennikiem kozy, te nowoczesne to prawdziwe cacuszka.

Niestety, koza ma jedną wadę- czerpie powietrze z pomieszczenia a ja miałem w posadzce zrobione doprowadzenie powietrza z zewnątrz i to był najwiekszy argument mojej zony

Wiem jak to z tymi pilami jest, u nas przerobilismy wlasnie mlot- wiertara z udarem czy cos takiego i gratis byla poziomica laserowa :D

Ja od dzis tez już wiem- własnie wydałem 940 PLN i stałem się posiadaczem piły ;)

Dorbie,

u mnie wygląda tak:

http://images29.fotosik.pl/77/0b60128e65b22882med.jpg

rura z powietrzem to ten srebrny fragment pod kominkiem, wchodzi w podłogę i pod posadzką wychodzi przez ścianę na zewnątrz. Tu jest zakończona kratką z siateczką, żeby zadne psakudztwa mi nie właziły i nie grzały sie przy ogniu.

Nie wiem, jak to jest w przypadku kozy ale u mnie rura ma srednicę 100 mm- taka jak do wentylacji kuchennej