wasiek 08.06.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 No, no już zaczyna się ładnie i domowo robić, czyż nie? U mnie też pomieszczenie gospodarcze to było pierwsze pomieszczenie gdzie jest juz zrobiona wykończeniówka czyli położone kafle. Wygląda to bardzo ładnie i czekam teraz kiedy mój mąż zrobi cekol, żebym mogła pomalować ściany. A mężów i tak mamy obie bardzo zdolnych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 11.06.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Naprawdę już tak domowo u Ciebie się robi.Mam pytanie odnośnie wyposażenia łazienek. Czy zamawiałaś armaturę w internecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 11.06.2008 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Nie. Zamawialam na Milskiego - na Chelmie. Ceny maja jak w sklepach internetowych a niektore atrakcyjniejsze. I dowoz do mnie gartis.Na kafelki dostalam cene 39zl co jest nizej niz w internecie bo tam ok 40-42zl, a w Wemie 45,99, mozaika w Wema 264zl/m2 a ja kupilam za 225zl/m2. Takze polecam ten sklep jakby Wam bylo po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 11.06.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Cześć dorbie, pytałaś mnie o poddasze, a ja świnia jedna se zapomniałam Otóż bardzo chwalę sobie ekipę, choć mogli to chyba zrobić szybciej, niemniej jednak koszt ocieplenia 100m (sufit + skosy) to około 9 000. Materiał i robocizna tak mniej więcej po połowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 11.06.2008 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Dobra cena. U mnie za robocizne 75zl/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 11.06.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Dobra cena. U mnie za robocizne 75zl/m2 Chryste u mnie 45zł na gotowo, czyli wystarczy pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 12.06.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Nie. Zamawialam na Milskiego - na Chelmie. Ceny maja jak w sklepach internetowych a niektore atrakcyjniejsze. I dowoz do mnie gartis. Na kafelki dostalam cene 39zl co jest nizej niz w internecie bo tam ok 40-42zl, a w Wemie 45,99, mozaika w Wema 264zl/m2 a ja kupilam za 225zl/m2. Takze polecam ten sklep jakby Wam bylo po drodze Dzięki za namiary. Musi być nam po drodze jeśli taniej wiadomo kazdy grosz się liczy . A jeśli chodzi o robociznę 75 zł to za co? wełna, stelaż, płyty i coś jeszcze? My mamy ofertę 68 zł za ocieplenie wełną, stelaż, płyty na gotowo przygotowane do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 12.06.2008 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Izulek, tak jak u Was welna 15+10,folia,stelaze, plyty. To za robocizne a material: Welna ursa i material wychodzi nam 6000/100m2 a u nas jest chyba 107m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 12.06.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 ŁO Matko, ale rozbieżność cenowa. U Kaśki na południu 45zł. a na północy 75 zł. Dobrze jednak, że mam swojego "wykończeniowca" i nie muszę nic płacić za robociznę.......no czasami.... ale robię to z przyjemnością.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 13.06.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 ŁO Matko, ale rozbieżność cenowa. U Kaśki na południu 45zł. a na północy 75 zł. Dobrze jednak, że mam swojego "wykończeniowca" i nie muszę nic płacić za robociznę.......no czasami.... ale robię to z przyjemnością.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 26.06.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Bardzo ladny projekt ,ladnie postawiony dom,itd ale musze do tej sielankowej atmosfery włożyc łyzkę dziegciu,otóz czytając opis poszczegolnych etapow budowy,i oglądając fotki dochodze do wniosku ze ekipy robiły solidnie,naprawde uwazam i widze duzą dbałosc o wszystkie aspekty od fund. po dach...dokladnosc.....a inwestorka co pisze..? cyt. ,,ale tych smieci to oni zostawiają,trzeba po tych budowlancach sprzątac,i to z kazda ekipą tak jest,, przepraszam bardzo a co chlopaki mieli te palety czy worki o styro czy gruz i odpady do kieszeni se zaladowac.? Z tego co widze po fotach to wszystko w normie,ale cóz niektorzy nie potrafią drugiego uszanowac mimo wszystko pzdr zycząc więcej szacunku dla ludzi oraz dalszego miłego budowania o szczegolnie widac patrzenie na czubek własnego nosa tutaj cyt,,No i dzis nie przyszli. Chyba to czulam. Podobno dwoch majstrow sie rozchorowalo. Maja przyjsc w tym tygodniu i tyle. kon.cyt wyluzuj kobieto troszke...to tylko budowa domu jakich wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 27.06.2008 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 front: z tymi śmieciami to róznie bywa jedna ekipa i owszem zostawia, ale przynajmniej w jednym miejscu inna rozrzuca po całej działce...i to już może wkurzać. Ja akurat uważam, że powinno się po sobie zostawiać względny porządek. Ale ja tu w innej sprawie przyszłam:zamówiłam schody dębowe olejowane na beton. cena 10500 w tym trzy stopnie do salonu. Czy taka cena jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 27.06.2008 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Bardzo ladny projekt ,ladnie postawiony dom,itd ale musze do tej sielankowej atmosfery włożyc łyzkę dziegciu,otóz czytając opis poszczegolnych etapow budowy,i oglądając fotki dochodze do wniosku ze ekipy robiły solidnie,naprawde uwazam i widze duzą dbałosc o wszystkie aspekty od fund. po dach...dokladnosc.....a inwestorka co pisze..? cyt. ,,ale tych smieci to oni zostawiają,trzeba po tych budowlancach sprzątac,i to z kazda ekipą tak jest,, przepraszam bardzo a co chlopaki mieli te palety czy worki o styro czy gruz i odpady do kieszeni se zaladowac.? Z tego co widze po fotach to wszystko w normie,ale cóz niektorzy nie potrafią drugiego uszanowac mimo wszystko pzdr zycząc więcej szacunku dla ludzi oraz dalszego miłego budowania o szczegolnie widac patrzenie na czubek własnego nosa tutaj cyt,,No i dzis nie przyszli. Chyba to czulam. Podobno dwoch majstrow sie rozchorowalo. Maja przyjsc w tym tygodniu i tyle. kon.cyt wyluzuj kobieto troszke...to tylko budowa domu jakich wiele. Front, nie wiem czy dokladnie przeczytales, bo ja na pewno napisalam ze smieci budowlane to ok, ale resztki jedzenia, fury jedzenia - chleb, pomidory zaplesniale wszystko, butelki po sokach, zebralam dwa wielkie kartony - porozrzucane na kopie smieci budowlanych i chodzily po tym psy i wyjadaly, a my na urlopie, a ponadto butelka 5l do polowy zalana moczem w garderobie, worki z ciuchami w gruzie - tez splesnialy bo jak, skarpetki, buty - wysypisko wrecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 27.06.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 hej dorbie syty głodnego nie zrozumie Ja też wiem o czym piszesz - miałam podobnie - poza sikutami. Ale faktycznie tam gdzie jedli i pili - czyli w różnych różnistych miejscach na działce w zależności od kąta padania promieni słońca i kierunku zawiewania wiatru - tam zostawiali, i ciuchy pomoczone łącznie z 3 parami butów również mi się zdarzyły.........no sorrrrrryyyyyy kolego przedmówco, ale zbieranie resztek po jedzeniu, puszek, słoików, opakowań po fajkach, butelek po kubusiach i KUBUSIACH itp. to nie zadanie inwestora- jeżeli ekipa ma powiedziane, gdzie SWOJE ODPADKI ma składować a tego nie robi, to wychodzi syfiarstwo z niej tylko i brak ogłady. Ale najgorsze było to, że śmietnisko miałam na gruzie budowlanym urządzone ( gruz i humus miałam w dwóch górkach vis-a-vis mojego wjazdu uzgodnione na działce innego właściciela) - przyjechałam któregoś dnia , pozbierałam ten syf ( dobrze, że rękawiczki tym razem miałam) i znalazłam rozwaloną reklamówkę ze śmieciami, których ekipa z pewnością nie zostawiła - obierki po ziemniakach, ogórkach, opakowania po paście do zębów, płynie do naczyń i ....zużyte podpaski Jakoś na myśl przychodzi mi tylko jedna osoba, która mogłaby mi ten smród podrzucić Na szczęście drugi raz tego nie zrobi, bo gruz po całej demolce budowlanej został wywieziony Poza tym ..... gratuluję wyboru schodów , bo w sumie po to tu zajrzałam. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 27.06.2008 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 [Ale ja tu w innej sprawie przyszłam:zamówiłam schody dębowe olejowane na beton. cena 10500 w tym trzy stopnie do salonu. Czy taka cena jest ok? Irma, a barierki tez? A podstopnice?To dobra cena, nawet bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 27.06.2008 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 hej dorbie syty głodnego nie zrozumie Ja też wiem o czym piszesz - miałam podobnie - poza sikutami. Ale faktycznie tam gdzie jedli i pili - czyli w różnych różnistych miejscach na działce w zależności od kąta padania promieni słońca i kierunku zawiewania wiatru - tam zostawiali, i ciuchy pomoczone łącznie z 3 parami butów również mi się zdarzyły.........no sorrrrrryyyyyy kolego przedmówco, ale zbieranie resztek po jedzeniu, puszek, słoików, opakowań po fajkach, butelek po kubusiach i KUBUSIACH itp. to nie zadanie inwestora- jeżeli ekipa ma powiedziane, gdzie SWOJE ODPADKI ma składować a tego nie robi, to wychodzi syfiarstwo z niej tylko i brak ogłady. Ale najgorsze było to, że śmietnisko miałam na gruzie budowlanym urządzone ( gruz i humus miałam w dwóch górkach vis-a-vis mojego wjazdu uzgodnione na działce innego właściciela) - przyjechałam któregoś dnia , pozbierałam ten syf ( dobrze, że rękawiczki tym razem miałam) i znalazłam rozwaloną reklamówkę ze śmieciami, których ekipa z pewnością nie zostawiła - obierki po ziemniakach, ogórkach, opakowania po paście do zębów, płynie do naczyń i ....zużyte podpaski Jakoś na myśl przychodzi mi tylko jedna osoba, która mogłaby mi ten smród podrzucić Na szczęście drugi raz tego nie zrobi, bo gruz po całej demolce budowlanej został wywieziony Poza tym ..... gratuluję wyboru schodów , bo w sumie po to tu zajrzałam. Pozdrawiam serdecznie. Dzieki YreQ, wlasnie tak bylo u nas razem z gruzem, wrecz w workach po gipsie ktore lezaly miedzy gruzem i odpadkami po tynkach gipsowych. Hi, hi, tylko podpasek nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk 27.06.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 A Wy jak zwykle ostro do przodu! No... pogratulować, pogratulować! Trzymam kciuki za terminowość ekipy od poddasza bo u mnie najpopularniejszym tekstem jest ostatnio "jutro będziemy na 100%"! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 27.06.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 [Ale ja tu w innej sprawie przyszłam: zamówiłam schody dębowe olejowane na beton. cena 10500 w tym trzy stopnie do salonu. Czy taka cena jest ok? Irma, a barierki tez? A podstopnice?To dobra cena, nawet bardzo dobra. wsio. barierki , podstopnice na gotowo. Cieszę się, że raz w życiu coś udało mi się kupić w dobrej cenie. Zaznaczam, że widziałam robotę gościa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 27.06.2008 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 A Wy jak zwykle ostro do przodu! No... pogratulować, pogratulować! Trzymam kciuki za terminowość ekipy od poddasza bo u mnie najpopularniejszym tekstem jest ostatnio "jutro będziemy na 100%"! Pozdrawiam! Oj, to ja juz to przeszlam, chyba od wykonczeniowki to troche inni goscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 27.06.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Chyba Cie zaskocze, mam takie same parapety. Bardzo sa sympatyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts