Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

No, no już zaczyna się ładnie i domowo robić, czyż nie? U mnie też pomieszczenie gospodarcze to było pierwsze pomieszczenie gdzie jest juz zrobiona wykończeniówka czyli położone kafle. Wygląda to bardzo ładnie i czekam teraz kiedy mój mąż zrobi cekol, żebym mogła pomalować ściany.

A mężów i tak mamy obie bardzo zdolnych.... :D :D :D :D

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie. Zamawialam na Milskiego - na Chelmie. Ceny maja jak w sklepach internetowych a niektore atrakcyjniejsze. I dowoz do mnie gartis.

Na kafelki dostalam cene 39zl co jest nizej niz w internecie bo tam ok 40-42zl, a w Wemie 45,99, mozaika w Wema 264zl/m2 a ja kupilam za 225zl/m2. Takze polecam ten sklep jakby Wam bylo po drodze

Cześć dorbie, pytałaś mnie o poddasze, a ja świnia jedna se zapomniałam :-?

Otóż bardzo chwalę sobie ekipę, choć mogli to chyba zrobić szybciej, niemniej jednak koszt ocieplenia 100m (sufit + skosy) to około 9 000. Materiał i robocizna tak mniej więcej po połowie :)

Nie. Zamawialam na Milskiego - na Chelmie. Ceny maja jak w sklepach internetowych a niektore atrakcyjniejsze. I dowoz do mnie gartis.

Na kafelki dostalam cene 39zl co jest nizej niz w internecie bo tam ok 40-42zl, a w Wemie 45,99, mozaika w Wema 264zl/m2 a ja kupilam za 225zl/m2. Takze polecam ten sklep jakby Wam bylo po drodze

Dzięki za namiary. Musi być nam po drodze :) jeśli taniej :) wiadomo kazdy grosz się liczy :).

A jeśli chodzi o robociznę 75 zł to za co? wełna, stelaż, płyty i coś jeszcze?

My mamy ofertę 68 zł za ocieplenie wełną, stelaż, płyty na gotowo przygotowane do malowania.

• 2 weeks później...

Bardzo ladny projekt ,ladnie postawiony dom,itd ale musze do tej sielankowej atmosfery włożyc łyzkę dziegciu,otóz czytając opis poszczegolnych etapow budowy,i oglądając fotki dochodze do wniosku ze ekipy robiły solidnie,naprawde uwazam i widze duzą dbałosc o wszystkie aspekty od fund. po dach...dokladnosc.....a inwestorka co pisze..? cyt. ,,ale tych smieci to oni zostawiają,trzeba po tych budowlancach sprzątac,i to z kazda ekipą tak jest,, :lol:

przepraszam bardzo a co chlopaki mieli te palety czy worki o styro czy gruz i odpady do kieszeni se zaladowac.?

Z tego co widze po fotach to wszystko w normie,ale cóz niektorzy nie potrafią drugiego uszanowac :-? mimo wszystko pzdr zycząc więcej szacunku dla ludzi oraz dalszego miłego budowania :wink:

o szczegolnie widac patrzenie na czubek własnego nosa tutaj cyt,,No i dzis nie przyszli. Chyba to czulam. Podobno dwoch majstrow sie rozchorowalo. Maja przyjsc w tym tygodniu i tyle. kon.cyt :-? wyluzuj kobieto troszke...to tylko budowa domu jakich wiele.

front: z tymi śmieciami to róznie bywa jedna ekipa i owszem zostawia, ale przynajmniej w jednym miejscu inna rozrzuca po całej działce...i to już może wkurzać. Ja akurat uważam, że powinno się po sobie zostawiać względny porządek.

Ale ja tu w innej sprawie przyszłam:

zamówiłam schody dębowe olejowane na beton. cena 10500 w tym trzy stopnie do salonu. Czy taka cena jest ok?

Bardzo ladny projekt ,ladnie postawiony dom,itd ale musze do tej sielankowej atmosfery włożyc łyzkę dziegciu,otóz czytając opis poszczegolnych etapow budowy,i oglądając fotki dochodze do wniosku ze ekipy robiły solidnie,naprawde uwazam i widze duzą dbałosc o wszystkie aspekty od fund. po dach...dokladnosc.....a inwestorka co pisze..? cyt. ,,ale tych smieci to oni zostawiają,trzeba po tych budowlancach sprzątac,i to z kazda ekipą tak jest,, :lol:

przepraszam bardzo a co chlopaki mieli te palety czy worki o styro czy gruz i odpady do kieszeni se zaladowac.?

Z tego co widze po fotach to wszystko w normie,ale cóz niektorzy nie potrafią drugiego uszanowac :-? mimo wszystko pzdr zycząc więcej szacunku dla ludzi oraz dalszego miłego budowania :wink:

o szczegolnie widac patrzenie na czubek własnego nosa tutaj cyt,,No i dzis nie przyszli. Chyba to czulam. Podobno dwoch majstrow sie rozchorowalo. Maja przyjsc w tym tygodniu i tyle. kon.cyt :-? wyluzuj kobieto troszke...to tylko budowa domu jakich wiele.

Front, nie wiem czy dokladnie przeczytales, bo ja na pewno napisalam ze smieci budowlane to ok, ale resztki jedzenia, fury jedzenia - chleb, pomidory zaplesniale wszystko, butelki po sokach, zebralam dwa wielkie kartony - porozrzucane na kopie smieci budowlanych i chodzily po tym psy i wyjadaly, a my na urlopie, a ponadto butelka 5l do polowy zalana moczem w garderobie, worki z ciuchami w gruzie - tez splesnialy bo jak, skarpetki, buty - wysypisko wrecz.

hej dorbie :D syty głodnego nie zrozumie 8)

Ja też wiem o czym piszesz - miałam podobnie - poza sikutami.

Ale faktycznie tam gdzie jedli i pili - czyli w różnych różnistych miejscach na działce w zależności od kąta padania promieni słońca 8) i kierunku zawiewania wiatru :-? - tam zostawiali, i ciuchy pomoczone łącznie z 3 parami butów również mi się zdarzyły.........no sorrrrrryyyyyy kolego przedmówco, ale zbieranie resztek po jedzeniu, puszek, słoików, opakowań po fajkach, butelek po kubusiach i KUBUSIACH 8) itp. to nie zadanie inwestora- jeżeli ekipa ma powiedziane, gdzie SWOJE ODPADKI ma składować a tego nie robi, to wychodzi syfiarstwo z niej tylko i brak ogłady.

Ale najgorsze było to, że śmietnisko miałam na gruzie budowlanym urządzone ( gruz i humus miałam w dwóch górkach vis-a-vis mojego wjazdu uzgodnione na działce innego właściciela) - przyjechałam któregoś dnia , pozbierałam ten syf ( dobrze, że rękawiczki tym razem miałam) i znalazłam rozwaloną reklamówkę ze śmieciami, których ekipa z pewnością nie zostawiła - obierki po ziemniakach, ogórkach, opakowania po paście do zębów, płynie do naczyń i ....zużyte podpaski :o Jakoś na myśl przychodzi mi tylko jedna osoba, która mogłaby mi ten smród podrzucić :x

Na szczęście drugi raz tego nie zrobi, bo gruz po całej demolce budowlanej został wywieziony :)

Poza tym ..... gratuluję wyboru schodów , bo w sumie po to tu zajrzałam. Pozdrawiam serdecznie.

hej dorbie :D syty głodnego nie zrozumie 8)

Ja też wiem o czym piszesz - miałam podobnie - poza sikutami.

Ale faktycznie tam gdzie jedli i pili - czyli w różnych różnistych miejscach na działce w zależności od kąta padania promieni słońca 8) i kierunku zawiewania wiatru :-? - tam zostawiali, i ciuchy pomoczone łącznie z 3 parami butów również mi się zdarzyły.........no sorrrrrryyyyyy kolego przedmówco, ale zbieranie resztek po jedzeniu, puszek, słoików, opakowań po fajkach, butelek po kubusiach i KUBUSIACH 8) itp. to nie zadanie inwestora- jeżeli ekipa ma powiedziane, gdzie SWOJE ODPADKI ma składować a tego nie robi, to wychodzi syfiarstwo z niej tylko i brak ogłady.

Ale najgorsze było to, że śmietnisko miałam na gruzie budowlanym urządzone ( gruz i humus miałam w dwóch górkach vis-a-vis mojego wjazdu uzgodnione na działce innego właściciela) - przyjechałam któregoś dnia , pozbierałam ten syf ( dobrze, że rękawiczki tym razem miałam) i znalazłam rozwaloną reklamówkę ze śmieciami, których ekipa z pewnością nie zostawiła - obierki po ziemniakach, ogórkach, opakowania po paście do zębów, płynie do naczyń i ....zużyte podpaski :o Jakoś na myśl przychodzi mi tylko jedna osoba, która mogłaby mi ten smród podrzucić :x

Na szczęście drugi raz tego nie zrobi, bo gruz po całej demolce budowlanej został wywieziony :)

Poza tym ..... gratuluję wyboru schodów , bo w sumie po to tu zajrzałam. Pozdrawiam serdecznie.

Dzieki YreQ, wlasnie tak bylo u nas razem z gruzem, wrecz w workach po gipsie ktore lezaly miedzy gruzem i odpadkami po tynkach gipsowych. Hi, hi, tylko podpasek nie bylo :roll:

[Ale ja tu w innej sprawie przyszłam:

zamówiłam schody dębowe olejowane na beton. cena 10500 w tym trzy stopnie do salonu. Czy taka cena jest ok?

Irma, a barierki tez? A podstopnice?To dobra cena, nawet bardzo dobra.

wsio. barierki , podstopnice na gotowo. Cieszę się, że raz w życiu coś udało mi się kupić w dobrej cenie. Zaznaczam, że widziałam robotę gościa.

A Wy jak zwykle ostro do przodu! No... pogratulować, pogratulować! Trzymam kciuki za terminowość ekipy od poddasza :D bo u mnie najpopularniejszym tekstem jest ostatnio "jutro będziemy na 100%"! Pozdrawiam!

Oj, to ja juz to przeszlam, chyba od wykonczeniowki to troche inni goscie.