Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorbie, postępy, ze hohoooo :D Fajnie już masz :D

I ten adres, zazdraszczam :oops:

Nie robili żadnych kwasów, że nie masz odbioru domu?? Bo u mnie to się czepiali, że jak już budynek to musi być najpierw odbiór :x A tak by mi pasowało, żeby już się móc zameldować :roll:

Zameldowac sie u nas mozna bez odbioru, placi sie wtedy podatek od domu a nie od dzialki. A do Energii potrzeba jeszcze zgody kierownika budowy do zamieszkania ( u nas jeszcze balustrady i schody!) i protokol instal elektr i mozna juz wejsc na normalna taryfe z budowlanej.

A adres mozna dostac wczesniej, pojechalam do Gminy do Ref Rolnictwa i tam mi powiedzieli adres i nawet pismo inform dostalam, bo geodeta chcial do pomiaru powykonawczego inf pisemna o adresie.

• 2 weeks później...
Dorbie, postępy, ze hohoooo :D Fajnie już masz :D

I ten adres, zazdraszczam :oops:

Nie robili żadnych kwasów, że nie masz odbioru domu?? Bo u mnie to się czepiali, że jak już budynek to musi być najpierw odbiór :x A tak by mi pasowało, żeby już się móc zameldować :roll:

hej - Kasia przepisy nic nie mówią o posiadaniu odbioru - możesz zameldować się na czasowo lub na stałe bez odbioru. W przeciwnym razie nikt by nie zamieszkiwał swoich domów bo powinni jeździć i wywalać - bo nielegalnie :lol: Nr domu dostajesz drogą decyzji ( najpier wklepują go jako tymczasowy a po odbiorze przechodzi na stały.....sama jednak musisz złożyć pisemko ....wniosek o nadanie nr twojwj posesji) I tenże nr jest do zameldowania potrzebny.( u nas chcą jeszcze akt własności działki i rachunki, że media są opłacane)

Myśmy numer mieli nadany jak dachu jeszcze nie było ( a że dotarła decyzja do mnie pół roku później to już inna historia. :wink:

Mowisz ze tempo dobre, a nam sie ciagle wydaje ze sa przestoje, to tak jak ktos jest zniecierpliwiony :lol: Tyle jeszcze do zrobienia drobnych prac...mamy plany do rychlej przeprowadzki ale tyle jeszcze roboty ze nie wiem jak to nam wyjdzie

to tak jak u nas - trzymam mocno kciuki bo już duuuuuużo dobrego u Was widać, oj się dzieje kobieto- dywany już ścielesz :wink:

Dorbie - będziesz miała jakiś próg przy prysznicu? Jeśli nie planujesz, to przeprowadź test czy woda dobrze odpływa. U nas mieliśmy oba prysznice z murowanym brodzikiem i bez progu - teraz w obu mamy progi (w jednym w sumie tylko taką malutką listwę, ale musiała być), bo woda przy kąpieli wypływała na środek łazienki i nie dało się tak na dłuższą metę :-(