Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam jestem pracownikiem ogólnobudowlanym taki co nic nie potrafi :lol:

jestem na etapie załatwiania pozwoleń na budowę mam nadzieje ze od wiosny 2009 zacznę chce sie podzielić moimi spostrzeżeniami wprowadzam zmiany w projekcie co zmniejszy koszty poniesione a jednocześnie ułatwi budowę

przenoszę łazienkę nr 2 z poddasza na parter w miejsce pokoju nr5 na poddaszu w miejscu łazienki będzie garderoba .Do projektu wnoszę około 50 zmian gdyż rozwiązania w nim zawarte nie są zbyt przemyślane Sam Projekt jednak spodobał sie mojej rodzinie i pasuie do działki którą posiadamy. :wink:

Witam jestem pracownikiem ogólnobudowlanym taki co nic nie potrafi :lol:

jestem na etapie załatwiania pozwoleń na budowę mam nadzieje ze od wiosny 2009 zacznę chce sie podzielić moimi spostrzeżeniami wprowadzam zmiany w projekcie co zmniejszy koszty poniesione a jednocześnie ułatwi budowę

przenoszę łazienkę nr 2 z poddasza na parter w miejsce pokoju nr5 na poddaszu w miejscu łazienki będzie garderoba .Do projektu wnoszę około 50 zmian gdyż rozwiązania w nim zawarte nie są zbyt przemyślane Sam Projekt jednak spodobał sie mojej rodzinie i pasuie do działki którą posiadamy. :wink:

I nie chcesz miec w ogole lazienki na gorze?

Ja to bym predzej zrezygnowala z lazienki na dole, a na gorze przy sypialniach wg mnie jest wazniejsza, bo tak to biegasz w pizamie z sypialni na gorze na dol.

Co to znaczy ze nic nie potrafi? Ze sam budujesz?czy ze nie znasz sie na niczym budowlanym? :wink:

Bardzo mnie zaintrygowała Twoja kabina prysznicowa wykonana z luksferów. Czy mogłabym się dowiedzieć ile Cię to wyniosło? I jak masz zamiar to wykończyć? Macie już może wybrane jakieś konkretne drzwi czy zastosujecie jakieś inne rozwiązanie?

Kuchnia też zapowiada się ciekawie. Ja też będę mieć z Ikei, ale Fagerlanda. :)

Pozdrawiam

Śliczny zaczyna się robić Twój (Wasz :) oczywiście ) domek, taki już przytulny, domowy.

Mam pytanie, bo niedawno robiłaś podobne prace, a niektóre są w trakcie. Jakie masz ceny na takie prace:

bo u mnie taka oferta:

sama robocizna:

ocieplenie zewnętrzne, styro plus tynk baranek 1,5 - 45 zł/m2

parapety zewnętrzne z klinkieru - 50zł / szt

opaski wokół okien - 100 zł/szt

ocieplenie poddasza kompleksowo z malowaniem na kolor - 65 zł/m2

cekolowanie ścian po tynkach, gruntowanie, malowanie - 25 zł/m2

kafelkowanie - kafle duże 45x45 - 35zł/m2, potem ok. 40-50 zł za pozostałe. Mozaika - 80zł/m2.

Obudowa wanny - 100 zł z montażem baterii i podłączeniem.

I ciekawa jestem ile Ciebie kosztowało zrobienie tego blatu z umywalką w łazience. Ja planuję taki blat z dwoma umywalkami i jestem ciekawa ceny.

Ocieplenie zewn podobnie - 43zl, tyle ze tynk mielismy miec polozony na jesieni, ale z tym poczekamy dluzej. Opaski byly chyba 8zl/mb. Parapety z klinkieru ale plytek byly w cenie, mamy polozone.

U nas ocieplenie poddasza 75zl/m2 ale bez malowania, za to placilismy oddzielnie i obrobienie okien tez osobno. Takze cene masz dobra. Tylko kupcie dobra welne.

Kafle my placilmy 55zl/m2 prosto, karo 65zl/m2

Za cala lazienke 2600zl do takiego stanu jak zaraz pokaze na zdjeciach, pozostaje nam tylko zrobic sufit i podlaczyc oswietlenie. Jak dostane do reki jednostkowe rozliczenie to ci napisze ile za ten blat ile na kabine. A nie myslalas o blacie z kamienia? Ja chyba bym dala taki do dwoch umywalek.

Wanny u nas nie bedzie, na gorze tak ale tamta lazienka pozniej.

Gladzie robilismy sami ale liczyli nam 17-18zl/m2 plus 9zl za gruntowanie i malowanie 3x.

Takze ceny macie bardzo dobre.

Bardzo mnie zaintrygowała Twoja kabina prysznicowa wykonana z luksferów. Czy mogłabym się dowiedzieć ile Cię to wyniosło? I jak masz zamiar to wykończyć? Macie już może wybrane jakieś konkretne drzwi czy zastosujecie jakieś inne rozwiązanie?

Kuchnia też zapowiada się ciekawie. Ja też będę mieć z Ikei, ale Fagerlanda. :)

Pozdrawiam

Kabina taka zostaje. Tzn nie bedzie miala drzwi. Mogla miec mniejsze wejscie, to fakt tzn mialaby wtedy po prawej stronie 3 luksfery a nie 2,5. I przede wszystkim moglby byc wiekszy spad bo jednak w trakcie kapania wylewa sie woda i nie splywa do brodzika.

To ma byc taka welna ktora w zimie grzej a w lato nie grzeje.

My mamy URSA ale nie wiem czy DF 40 czy 43, musze sprawdzic. Na pewno 20cm i 5 cm na skosy, na sufity mamy Isover 15cm, a na poddaszu nieuzytkowym - strych - URSA 20cm. I powiem ci ze w upaly naprawde nie bylo wrzaenia cieplejszych pomieszczen na gorze od tych na dole. Zobaczymy pozniej

Witaj

Fajnie to wszystko się posuwa do przodu :) - z takim tempem to już niedługo do końca :p

Ja mam "spostrzeżenie" odnośnie projektu kuchni - nie wiem czy już ktoś zauważył, albo ja coś mam zaniki w oczkach albo nie masz płyty grzewczej na projekcie ;) - może tylko mi się wydaje, nie wiem :p

Pozdrawiam