Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A kolorki to biale :lol: Wszedzie na razie, nie mam koncepcji i kasy na kolorki.

A podlogi to zaraz beda pozaslaniane bo jeszcze gladzie polozymy w salonie i klatce schodowej.

Gabinecik pomalowany na tip top, lazienka tez sufit ma pomalowany i zamontowali swiatlo, plafon bedzie do wymiany bo zarowka 60W to za malo, mniej niz nad lustrem, zdjecia umieszcze jutro. Moze sie nam uda te gladzie i jakies malowanko do konca tygodnia

Witaj dorbie!!!

Bardzo podoba mi się Twój domek ...a szczególnie okna...i tu mam pytanko(być może pisałaś już gdzieś o nich)bo marzą mi się takie same -białe ze szprosami i właśnie w takiej wielkości...w projekcie moim mam podobne dzwi-okna na taras.Prosze napisz mi jak masz duże te okna(np. w kuchni albo te tarasowe) i z jakiej firmy.

Przepraszam że zawracam Ci.głowe..masz teraz mase pracy przy wykonczeniówce :)

POZDRAWIAM SERDECZNIE!!!!!

Witaj dorbie!!!

Bardzo podoba mi się Twój domek ...a szczególnie okna...i tu mam pytanko(być może pisałaś już gdzieś o nich)bo marzą mi się takie same -białe ze szprosami i właśnie w takiej wielkości...w projekcie moim mam podobne dzwi-okna na taras.Prosze napisz mi jak masz duże te okna(np. w kuchni albo te tarasowe) i z jakiej firmy.

Przepraszam że zawracam Ci.głowe..masz teraz mase pracy przy wykonczeniówce :)

POZDRAWIAM SERDECZNIE!!!!!

Okna tarasowe to sa 4x 90cm szer i 220cm wys, takie standardowe

te zewn sa witryny, a otwierane srodkowe dwa z ruchomym slupkiem

To salonowe okno jes 3x 90cm szer i wys 170 cm 60cm nad podloga

w kuchni mam okno na wys 110cm i szer 150cm i wys 120cm, jadalnia 150x140cm

Nie przejmuj sie zawracaniem glowy, pisz jak masz pytanko, na to znajde czas :lol:

DORBIE bardzo Ci dziękuje za odpowiedź..pomogłaś mi ...teraz wiem na pewno że w kuchni chcę miec takie samo okienko...nie wiem ale zawsze podobały mi się białe okna ze szprosami :D powiedz mi prosze jeszcze jakiej firmy są te okienka??

...ale Ci ten domek pięknieje-POWODZENIA!!

Ps. od teraz będe wierną czytelniczką Twego dziennika....lepiej póżno niz wcale :D

DORBIE bardzo Ci dziękuje za odpowiedź..pomogłaś mi ...teraz wiem na pewno że w kuchni chcę miec takie samo okienko...nie wiem ale zawsze podobały mi się białe okna ze szprosami :D powiedz mi prosze jeszcze jakiej firmy są te okienka??

...ale Ci ten domek pięknieje-POWODZENIA!!

Ps. od teraz będe wierną czytelniczką Twego dziennika....lepiej póżno niz wcale :D

Dzieki, milo mi :oops:

Okna sa lokalnej firmy Wilke&Wilke spod Żukowa niedaleko Gdańska, sa to profile KBE i okucia Winkhaus. A szprosy 18mm. Okno w kuchni ma szer 150 a wys 120cm. Mam tam podwieszany sufit, dlatego tez inne wrazenie bo jest nizej, ale karnisz mam zamiar tam zamontowac

będzie dobrze, spójrz jak cała reszta fajnie wyszła :)

Jak na razie jestem na wojennej sciezce z moim lubym, bo on panikuje ze tyle ma do roboty a nie ma na to czasu, ze problem jest ze jest jeden samochod i on musi czasem dzieci odbierac i ciagle o wszystko pretensje, bo malo czasu. Naklada wlasnie gladzie na klatce schodowej , rozkrecil sie wieczorem :roll: Trzeba nalozyc jeszcze na sufity w salonie i jadalni i jeszcze raz sciany, szlifowac i malowac. I pomalowac gore jeszcze raz. Wtedy mozna polozyc panele na gorze, poczatek kladzenia paneli przewidziany na nastepny weekend wraz z montazem balustrad jak przyjedzie moj tata. I pewnie w koncu schody po weekendzie 27-28.09. Wtedy tez montaz kuchni.

Takie plany. Zobaczymy co czas pokaze. Bo dochodzi jeszcze wykonanie do konca tej scianki z cegiel i wyszlifowanie podwieszanych sufitow, moze dojdzie do tego w przyszlym tygodniu.