Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ależ u Ciebie dużo się dzieje i tyle robicie sami - szacunek koleżanko!!!! Nie wiedziałam, że jesteś taką arytstką szydełka!!! I kiedy ty to wszystko robisz przy dwójce dzieci i budowie :o :o :o Zaprawdę są na ziemi i niebie rzeczy o których nie śniło się filozofom :wink:

Uwielbiam firanki i obrusy szydełkowie i mam już sporą kolekcję do nowego domku - wszystko to prace mojej babci i teściowej, bo ja niestety nie umiem i nie mam cierpliwości :wink:

Ależ u Ciebie dużo się dzieje i tyle robicie sami - szacunek koleżanko!!!! Nie wiedziałam, że jesteś taką arytstką szydełka!!! I kiedy ty to wszystko robisz przy dwójce dzieci i budowie :o :o :o Zaprawdę są na ziemi i niebie rzeczy o których nie śniło się filozofom :wink:

Uwielbiam firanki i obrusy szydełkowie i mam już sporą kolekcję do nowego domku - wszystko to prace mojej babci i teściowej, bo ja niestety nie umiem i nie mam cierpliwości :wink:

Dzieki, wczesniej szalalam na drutach, obdzielalam wszystkie dzieci znajomych sweterkami, a jak ok 3 lat temu zaczelam szydelkowac to odrzucilam w ogole druty. A robie tylko i wylacznie na dyzurach, w domu nie ma szans.

Oj, przepraszam :oops:

Okazuje sie ze jeszcze dzis net dziala!

Takze korzystam. Nie wiem kiedy bedziemy miec net w nowym domku, ale w czwartek gosc ma przyjsc i cos zakladac, dzis byl i sie zorientowal o co chodzi.

Przy scianie ceglanej bedzie koza. Taka bardziej nowoczesna z duza szyba. Zdjecia sa na poczatku dziennika i komentarzy. To chyba bedzie Meru steel&ceramic firmy Romotop. Jak na razie jest koza budowlana, fajnie wyglada.

A zaraz zamieszcze zdjecia najnowsze w dzienniku.

A na bierzaco bede z Wami, bo czasem moge skorzystac z netu w pracy

Dorbie, fajnie, że jednak szybko Wam poszło... :D :D :D

A tak w ogóle to dlaczego gość, który robił Wam ściankę wokół komina się upił? Przecież ta ścianka jest bardzo prosta i ładna, więc w czym miał problem?

Nie, nie upil sie tylko nie mogl sie do niej zabrac, nie chcialo mu sie, bo nigdy nie murowal ze starych cegiel tylko z rownych klinkierowych. A jak juz sie zabral i skonczyl to byl baaardzo szczesliwy z tego powodu

Szczerze, to jestem zalamana jak my sobie damy rade, bo w zasadzie jeszcze dzis szlifowalismy, teraz Krzysiek maluje gruntem salon. Trzeba jeszcze duzo rzeczy zrobic, m.in ten salon pomalowac, a to powierzchnia. Schody beda 14.10.

Ale tak juz sie nam tam chce ze sie przynajmniej czesciowo przeprowadzamy.

Najgorsze ze nie mam weny do pakowania, nie wiem od czego zaczac i jeszcze dziecaki, praca. Nie wiem kiedy sie skonczy ten kolowrot...

U dzieci w pokojach trzeba jeszcze pomalowac sciany i polozyc panele. Kladzenie paneli to fajna robota, tak szybko idzie ze az przyjemnie, takze mysle ze w weekend to skonczymy. kuchnie tez poskladamy w przyszlym tygodniu. I tak ostatnio nie gotujemy, dzieci jedza w szkole, przedszkolu, my w prowizorycznej kuchni w pom gosp. Powolutku, ale bedzie nam latwiej juz bedac tam. Stad ta decyzja.

Dorbie, wiem coś o tym... :D :D ja po pracy jade prosto na budowę i tam tez ostatnio jadam. Lodówkę zaopatrzyłam, kuchenke elktryczną tam mamy taką polową ale dobrze grzeje i to jest najwazniejsze. A wieczorem jak kończymy ( to znaczy mój mąż ) pracę a ja po nim sprzatanie, to wcale nie chce wracać sie nam do miasta.

A tak poza tym to od jutra mam urlop i mam zamiar cały, czyli dwa tygodnie spedzic na budowie. W domku jest ciepło więc myślimy tez o spaniu tam, no ale to sie jeszcze okaże. W tym tygodniu maja nam cyklinować i olejować parkiet więc nie wiem czy to spanie wypali, bo olej jednak troche smierdzi zaraz po nałożeniu...