Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie tylko pustaki keramzytobetonowe łączą nasze budowy, ale skłonność do luksferów i kuchni z Ikei również :D

Wydaje mi się, że twoje pustaki są bardzo przyzwoite - widać, że kulki keramzytu są tylko zlepione betonem - będzie ciepły dom :D

Powodzenia :D

Dzieki Renka, wlasnie czekamy na budowlancow, maja kontynuowac - sroda-czwartek, ja mysle ze raczej bedzie czwartek piatek bo dzis niezle lalo caly dzien, wiec pewnie duzo nie zrobili na tamtej budowie.

To fakt ze nakrecilam sie na luksfery nie tylko na gorze - bo tam miala juz dawno byc kabina z luksferow z drzwiami szklanymi, ale rowniez na kabine na dole bez drzwi - ten ksztalt sie jeszcze dopracuje i bedzie ok :)

Luksfery beda jeszcze w garazu :)

Dowiedzialam sie juz nt. kafli Tunga z Konskich - strasznie mi sie podobaja, ten Jupiter z paradyza jest za jasny, te Tunga sa po prostu produkowane tylko dla Castoramy i tyle i jest roznie z dostawami, wiec chyba musimy wczesniej o nich pomyslec.

Witam Dorbie i gratuluję rozpoczęcia trudu budowy własnego domku :)

Ja stan surowy mam juz za sobą i teraz powoli wykonujemy dalsze prace. Przeczytałam, że jesteś zdecydowana na rekuperator firmy Dospel. Ja własnie takowy zakupiłam i czekam na montaż, który miał byc w tym tygodniu ale chyba jednak nic z tego nie wyjdzie, bo nie skończyli poprzedniego montażu. Moje pyatanie - dlaczego zdecydowałaś sie na Dospela?

Ja z prozaicznych przyczyn - żadnych innych u nas nikt nie montuje. Najbliższe firmy to Gdańsk, więc jakby co, to z serwisem byłoby trudno. Poza tym dowiedziałam się, że pracuje tak samo jak pozostałe inne zachwalane na forum.

Pozdrawiam

My chcemy sie umowic z gosciem jeszcze przed zalaniem stropu by potem nie wiercic. Musze do niego dzwonic tylko mnie sploszyl bo chcial nam przedstawic oferte swoejej pompy ciepla a ja nie hce i musze to mu wprost powiedziec ze interesuje mnie tylko wentylacja i tyle

Sylwia - mow dlaczego - bo jeszcze nie dzwonilam a facet mi sie nie podoba. I czy kogos polecisz do wentyl mech z rekuperatorem? Jak cos wiesz to szybciutko dawaj znac, bo nam beda w tym tyg pod koniec robic strop i wazne zeby te przepusty zrobic od razu by potem nie wiercic bo to monolityczny

Ty jesteś niesamowita po prostu!!! Dom w budowie, a ty już wybrałaś glazurę, przygotowałaś projekt kuchni i łazienki :o

To ja jestem przy Tobie okaz niezdecydowania i odkładania na później :wink:

Brawo Dorbi, może trochę się zdyscyplinuję jak poczytam twój dziennik :D

no właśnie doszłam do takich samych wniosków :o :o .

I tempo budowy też jest niesamowite :roll: .

Byle tak dalej :wink: .

Dorbi piękna koza troszkę żałuję ze zanim nie kupiłam kominka nie znalazłam takowej kozy szczelnej bo u nas też reku

a te widziałaś?

http://www.romotop.pl/piece-piecyki/exclusive/img-6-01.jpg

http://www.romotop.pl/piece-piecyki/special/img-19-01.jpg

http://www.romotop.pl/piece-piecyki/special/img-15-01.jpg

szkoda, że tak późno je odkryłam...

:roll: