Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witanko...

widziałam na wątkach o strukturach, że Ty również się tym bawisz. :lol: mam pytanko o kolor zielonego co dałaś na liście.... szukam jakiejś spokojnej ciemnej zieleni... i to by mi nawet pasiło... :wink: pamiętasz jeszcze co to było?

Balustrady na balkonach - w barierce jest okragly otwor i w balkonie wywiercony otwor wyrzynarka jak do puszek elektrycznych. Łącznikiem sa rurki stalowe w srodku puste, zamontowane do nogi balustrady na klej w tym otworze a do balkonu na zaprawe szybkoschnacą. Taki patetnt zapobiega gromadzeniu sie wody w bliskosci drewna. zdjecie zrobie jak bedzie dzien

Witam

Podglądamy Cię z żonką już chyba rok a dopiero dzisiaj pozbierałem się żeby napisać.

Chodzi nam o cegłę na kominek -czy ją kupowałaś - czy masz z odzysku (tli mi się gdzieś z Twojego dziennika taka info).

My robimy właśnie kanalizację i wodę, dzisiaj robiliśmy pomiary na okna ale mamy jedną stronę do przeróbki- murarz dał ciała.

Ale że robię prawie całość przez firmę to ich po niedzieli zagonię do poprawek.

Pozdrawiam

łw

Dokładnie budujemy lukrecję g lustrzane odbicie.

Zmian prawie nie wprowadzamy zobaczymy jak wyjdzie- zastanawiam sie jak wyszła Twoja zmiana w dolnej łazience- czy zmiana umywalki na scianę od kotłowni a muszli na ścianę od garażu jest bardziej optymalne w tej wąziutkiej łazience- skad ten pomysł i czy większe osoby bedą mogły komfortowo posiedzieć :D :D :D bo jest tam jakieś 50 cm od kabiny?

łw

Dokładnie budujemy lukrecję g lustrzane odbicie.

Zmian prawie nie wprowadzamy zobaczymy jak wyjdzie- zastanawiam sie jak wyszła Twoja zmiana w dolnej łazience- czy zmiana umywalki na scianę od kotłowni a muszli na ścianę od garażu jest bardziej optymalne w tej wąziutkiej łazience- skad ten pomysł i czy większe osoby bedą mogły komfortowo posiedzieć :D :D :D bo jest tam jakieś 50 cm od kabiny?

łw

U nas uklad lazienki sprawdza sie idealnie. Przesunelismy troche scianki w strone kotlowni i na korytarz tak ze mamy lazienke wielkosci 2,00x1,53. na wc jest dosyc miejsca, kabina jest duza, bo 75x125cm, naprawde to jest duzo. Wtedy z luksferami liczac zostaje na wc 75cm, to jest wystarczajace nawet dla duzych osob.Polecam

ładny ten pomarańczowy :D

a Babcia niezła artystka! :)

dzieki.

jak dodam zielony groszek miedzy tym piaskowym a pomaranczowym to bedzie slodziutko :D

Na klatce schodowej polozony juz tynk strukturalny, zostalo nalozenie barw, a to jest najtrudniejsze. Jak na razie jutro zagruntujemy ta strukture, potem pomaluje na ten groszek duluxa, potem przetre nie wiem jakim kolorem, moze werniksem zlotym, zobacze jak groszek bedzie sie prezentowal

A dzis Krzysiek z moim ojcem zrobili polki w spizarni i we wnece w gabineciku, tu mam szafe razem z drazkiem, jakby zastepcza do braku szafy w przedpokoju. a w spizarni mam tyle wolnych polek i tyle zapelnionych ze az jest kilka wolnych w kuchni, oj, szczesliwa jestem z tego powodu, bo w poprzedniej kuchni stracsnie sie sciskalam.

Ja dzis balansowalam na konstrukcji na klatce schodowej i nalozylam ten tynk strukturalny.

A chlopaki zrobili odprowadzenie skroplin z rekuperatora, bo jakos sie nie mozemy doczekac na goscia od wentylacji, a woda cieknie po welnie min na strychu i po scianach... Juz nie cieknie, bo zrobili

Dorbie ale ładnie u was ja jakoś nie potrafię u siebie pomysłów nie mam, nie potrafię tak ekperymentować stąd mój domek wydaje się mi taki smutny i nijaki... ale za to mój

Jak to nijaki? Bardzo ladny i tyle i Twoj, twojego pomyslu. Nie masz co sie porownywac. U nas na razie strasza drzwi z demobilu od znajomych kasetowe sosnowe z szybkami :lol: Mi wiele domow sie nie podoba bo sa za bardzo nowoczesne, jak biura, szczerze to wole taki styl bardziej rustykalny, nawet wyszywane poduszki, jak na razie mam wyszywane obrazki krzyzykami

Ale powoli...

A wiesz, u nas tez jest taka duza roznica temp miedzy gora a dolem, gora 19 a dol 22, nawet o to sie pytalam Agdusi :lol: ona tez tak ma. A co masz na podlodze na gorze, bo u nas w korytarzu plytki a pokoje panele, na dole same plytki

jak na razie mam wyszywane obrazki krzyzykami

Ale powoli...

A wiesz, u nas tez jest taka duza roznica temp miedzy gora a dolem, gora 19 a dol 22, nawet o to sie pytalam Agdusi :lol: ona tez tak ma. A co masz na podlodze na gorze, bo u nas w korytarzu plytki a pokoje panele, na dole same plytki

no te obrazki wyszywane krzyżykiem to... :roll: :roll: :roll: sama bym powiesiła

na dole płytki na górze panele i piance cienkiej bo cienkiej ale piance chwilowo nie damy razy wymienić...