Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Witam.

Niedawno wróciłam z naszej łączki. Sprawdzałam jak tam prace z wykonaniem sieci wod-kan i pracowałam nad naszym ogrodem.

Zasiadłam odsapnąć trochę przed komputerem. Z powodu twojego wpisu w wątku żywopłotowym i podpisu pod nikiem "Kaszuby" po raz pierwszy postanowiłam zajrzeć do czyjegoś dziennika budowy. Po woli się wgryzam.

Też zwiedzałam Niestępowo w poszukiwaniu naszego raju na ziemi, aby wyrwać się z blokowiska w Gdańsku, ale wylądowaliśmy w Żukowie.

Dopiero zaczynamy naszą przeprawę z budową domu, więc chętnie poczytam jak ci poszło.

Na razie martwi mnie kredyt, oboje z mężem mamy działalność gospodarczą. Zobaczymy jak to będzie...

Miło mi ze odwiedzilas moj dziennik. Powodzenia w budowie i uzyskaniu kredytu. Wiem co to znaczy przy dzialalnosci. jak jestescie na ksiazce to biora 3/4 dochodu netto czyli po odjeciu podatku i ZUS, nie wiedzialam tego i sie na tym troche wylozylam ale dostalismy ta kwote co chcielismy tyle ze w zlotowce, teraz to ok, ale wtedy chcielismy w euro. Musicie sie dowiedziec dokladnie jak beda liczyc wasza zdolnosc, bo kazdy bak inaczej.

Pozdrawiam.

• 1 month później...
Po obejrzeniu zdjęć z wakacji śmiem twierdzić, że były bardzo udane :D I jakich masz dzielnych piechurów :D Mój Jaś po 5 km spacerze stwierdził, że "ciałko za bardzo obciąża mu nogi i chce już do domu" Musimy potrenować :D Dlaczego nie podoba Ci się nasturcja??? :o Ja osobiście uwielbiam :D Ale rozumiem Cię bo ja na przykład nie znoszę sumaków i tępię je jak chwasty, a inni zachwycją się i sadzą :roll:

Jakos ta nasturcja mi si erozrosla niespodziewanie i zakryla inne roslinki i ma robale i brzydko pachnie, a myslalam ze ja lubie. Zostawilam tylko w jednym miejscu.

U nas Hubi marudzi przy chodzeniu ale gory i wspinanie sie po skalkach bylo dla niego ekstra i pedzil ze szok ale to tylko w wyzszych partiach. A Kuba to jak Kozica, tylko go musielismy hamowac bo biegal za szybko i slyszelismy z drogi: Mam 9 lat i rodzice ida tam dalej.

Zobacz naszego nowego domownika

Pozdrawiam

Oby nie zapeszyc, ten pomyslalam o dobrej wrozbie... Ale na coreczke to jeszcze poczekamy, jeszcze nie czas, potrzeba troche stabilizacji, musze to czuc.

Rude jest piękne :D :D :D A ten bocian to niech się przymierza, może mógłby w przyszłym roku coś przywieźć z dalekich krajów :wink: a raczej kogoś :wink: Ja potraktowałabym taką wizytę jako dobrą wróżbę dla domu i rodziny :D

• 1 month później...

hihi dziewczyny, kupiliśmy nasze siedlisko w grudniu 2005, latem 2006 bocian siedział na stodole i na przyszłe wakacje Mała już była z nami :D

a teraz wiosną bocian siedzial na domu, na kominie przez 2 tygodnie... i na gwiazdke znowu nam kogoś podrzuci :lol: az się sąsiedzi śmiali a ja zapowiedziałam, że zalożę juz jakieś druty kolczaste nad naszą posiadłością ;)

Dorbie, piekne masz budleje! ja w tym roku też zaszalałam i kupiłam 5 kolorów i martwię się czy mi przezimują :roll:

hihi dziewczyny, kupiliśmy nasze siedlisko w grudniu 2005, latem 2006 bocian siedział na stodole i na przyszłe wakacje Mała już była z nami :D

a teraz wiosną bocian siedzial na domu, na kominie przez 2 tygodnie... i na gwiazdke znowu nam kogoś podrzuci :lol: az się sąsiedzi śmiali a ja zapowiedziałam, że zalożę juz jakieś druty kolczaste nad naszą posiadłością ;)

Dorbie, piekne masz budleje! ja w tym roku też zaszalałam i kupiłam 5 kolorów i martwię się czy mi przezimują :roll:

Ja planuje, ale tak za 2 lata, tylko latka leca...

A budleje po kwitnieniu trzeba przyciac dosc krotko, ja kupilam takie przyciete do ok 30cm i jak wybujaly

Dorbie już pisałam że masz super okna :D

ale że ogród jest piekny to jeszcze nie co :lol:

więc powiem jest super a jak wszystko się porozrasta (no za jakieś 5 lat to wymięknę)

bedę podpatrywać Twoje skarpy bo u siebie wokół domu też muszę coś takiego zrobić

myślalam o murkach oporowych z kamienia polnego :wink:

Aniu, dzieki za pochwaly :oops:

A te murki oporowe to beda sliczne jak jeszcze posadzisz w ich pomiedzy kamykami skalniaczki to juz w ogole super :D

Z okien jestesmy bardzo zadowoleni, co prawda w lato slonce przez nie niezle grzeje, ale w zime to wlasnie jest super i jest nam jasno nawet jak pochmurno na dworze. I tak chcielismy, a wiele osob zmniejsza iloc okien w tym projekcie, bo nie maja miejsca na meble w salonie, a u nas z mebli beda tylko kanapy

jak dla mnie w salonie właśnie powinny być tylko sofy i fotele (no moze jakaś witryna) bo to miejsce do przesiadywania, wyciągniecia zmęczonych nóg i długich rozmów ze znajomymi :D

myślę o tym by w salonie nie było TV bo zwykle przeszkadza w spotkaniach -

my mówimy coraz głosniej a dzieciaki podkrecają coraz bardziej bajki w TV :evil:

może male TV w kuchni żeby rano przy kawce wiadomości obejrzeć :roll: :wink:

zobaczymy jak się przeprowadzimy :D

a wątkiem ogrodowym się nie stresuj tam tak zawsze :lol:

odp dostalaś wiec i tak super :lol: :wink:

jak dla mnie w salonie właśnie powinny być tylko sofy i fotele (no moze jakaś witryna) bo to miejsce do przesiadywania, wyciągniecia zmęczonych nóg i długich rozmów ze znajomymi :D

myślę o tym by w salonie nie było TV bo zwykle przeszkadza w spotkaniach -

my mówimy coraz głosniej a dzieciaki podkrecają coraz bardziej bajki w TV :evil:

może male TV w kuchni żeby rano przy kawce wiadomości obejrzeć :roll: :wink:

zobaczymy jak się przeprowadzimy :D

a wątkiem ogrodowym się nie stresuj tam tak zawsze :lol:

odp dostalaś wiec i tak super :lol: :wink:

U mnie okresowo jest tv i za jakas chwilke laduje u nas w sypialni. Dzieci ogladaja bajki u starszego w pokoju. A tak w ogole czujemy sie komfortowo tylko z antena pokojowa, bez Cartoon i innych okropnych programow i nasze dzieci tez.

A co do forum ogrodniczego to doszlam do wniosku, ze najlepiej samemu sobie radzic, pytajac sie ogrodnikow w zaufanych centrach ogrodniczych chociazby. Tam faktycznie nie jest sympatycznie, chociaz na watku Elfir jest bardzo fajnie. A Mirka chyba przerosla ilosc postow

• 2 weeks później...