Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Śliczny kot!!!! Bardzo, bardzo oryginalne umaszczenie - świetny!!!

Bardzo podobają mi się sofy ... czy to ikeowski Ektorp???

A w ogóle, to wieczornie witam :D

Wlasnie moj piekny kot rozwalil mi kwiata - 10letnia alokasie - ulubiony kwiat mojego meza- zwalil z parapetu 1metrowy kwiat! Ale byl rumor, polecielismy na gore jak wariaci, a Krzysiek byl tak wkurzony ze myslalam ze naprawde zabije kota. inne kwiaty stoja spokojnie a do tego od poczatku czul sentyment...

Witaj Brazuniu u mnie. To Ektorp, bardzo wygone i jedyne kanapy z poduszkami luznymi na ktore zgodzil sie moj maz. Ojej, on jakby byl tyranem, akurat nie lubi poduszek w kanapach :lol:

Prawda? kultowa kózka ta nasza. Przezyla dwie budowy i jak sie nagrzewa to z lekka wybrzuszaja sie scianki. Ale mysle ze na ta wlasciwa jak pisalam Jotul F400 poczekamy z rok

Za każdym razem jak wchodzę to lubię na nią popatrzeć :wink:

Nie wiem co, ale podoba mi się.

Może to, że teraz wszystkie wnętrza takie nowoczesna, a tu taka starusieńka "kózka' :wink:

Pozdrawiam :D

Hej Dorbie :D

jeśli byscie decydowali się na jotula polecam F 500 ma boczne drzwiczki i to jest rewelka baaardzo wygodne i popioł się nie wysypuje przy dokladaniu

w starym domu mielismy F 3 TD i też fajnie się paliło chociaż łatwo ja przegrzać :roll: a 500 nie zamienilabym na nic innego chyba że na wykończenie w niebieskiej majolice :wink:

Moja kicia mnie dzisiaj ugryzła w policzek ... bez powodu, taki miała kaprys ... zołza wredna :evil: I na choinkę się zaczęła wdrapywać ... chyba mi mówi, że czas ją rozebrać :roll:

Ikeowski Ektorp marzy mi się już od dłuższego czasu i w końcu będę go miała tak jak piec kominkowy :D

Moja kicia mnie dzisiaj ugryzła w policzek ... bez powodu, taki miała kaprys ... zołza wredna :evil: I na choinkę się zaczęła wdrapywać ... chyba mi mówi, że czas ją rozebrać :roll:

Ikeowski Ektorp marzy mi się już od dłuższego czasu i w końcu będę go miała tak jak piec kominkowy :D

Ja tez sobie wymarzylam Ektorp juz sto lat temu :lol: az w koncu moje marzenia sie ziscily i bardzo mi odpowiada to ze moge sobie zmienic pokrycie.

U nas choinka zywa poszla na taras, a z pokoju kuby postawilismy kolo kanap a kot wlazi na nia i jest cala powykrzywiana i wszystko obżarte tzn resztki piernikow i czekoladowe dzwoneczki

klimaty zimowe sa super.

Dzisiaj rano moj maz odsniezal ok 30min, oczywisice znowu, bo wczoraj byla ciezsza praca. Wyjechal w koncu z dzieciakami, ja poszlam na gore wieszac pranie i za jakies 20min nerwowy telefon : "czy ty nie zauwazylas ze my sie zakopalismy 100m od domu ?" A ja na to, ze co? mam sie ubrac i odkopywac? Nie, juz odkopany bo wzial lopate,ale jaki nerwowy :roll: Musial sobie pogadac. A pług? przejechal dopiero o 9.30 i tak dobrze ze byl w ogole, ale sypie caly czas. Ja wyjezdzam o 12.00, bede odsniezac znowu :roll:

A u nas boczne uliczki są super odśnieżone, gorzej z główną, powiatową, chyba :roll: , drogą. Mamy taką super gminę, że codziennie ok 5 pług walczy ze śniegiem 8) ... i to na bocznych nie utwardzonych drogach :roll:

Dzięki za info o cegle... właśnie tak mi ładnie wyglądała :roll: ... skąd ja wezmę cegłę rozbiórkową :-?

U nas też w lepszym stanie jest nasza, nieutwardzona ale regularnie odśnieżana pługiem. Niestety główna droga przez naszą wieś woła o pomstę do nieba - oblodzone koleiny plus zwały śniegu po bokach i na środku :evil:

Arctica, myślę że cegłę albo znajdziesz w jakiejś wsi w okolicy, albo na allegro (czego tam nie ma...) :wink: