Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale mamy czuja! Ja w tym samym czasie pisalam u Ciebie w komentarzach :lol:

Wiesz, tak wciaz ogladam te Twoje drzwi i biale listwy podlogowe, tak mi sie podobaja :roll: Nie wiem czy u mnie by pasowaly, moj maz to nie autorytet, obojetne mu oby go nie razilo zbytnio. :lol: Ale w gre wchodzi tylko gora przeciez bo na dole mamy listwy z plytek. I nie bedzie tego efektu. Najgorsze jak ktos za pozno zauwazy cos co go zaurocza :cry: Dobrze ze na razie nie mamy kasy na drzwi :lol:

Wlasnie zauwazylam ze inne iglaczki tez maja drobne przyrosty, jakby paczki puscily, chyba ze trzy. Moze sie uda:-)

A nam by sie tez przysalo tych cegielek:-( bo chcemy jeszcze murki na tarasie porobic na naroznikach. Ale coz, tak to jest ze jednemu niepotrzebne a drugi by duzo dal za to :-?

Dzieki ze to piszesz, bo my ssie zastanawialismy pomiedzy dwoma 400 i 500, na korzysc 500 jest ksztalt, głębokość jest mniejsza czyli mniej wychodzi na pokoj. I bylismy bardziej za F500, a teraz to juz bardziej za

węższa jest 400 ale jakbym miała wybierać wygodniejsza jest 500 ze względu na boczne drzwiczki nie wiem jak w 400 przyjrzyj się czy są cegły szamotowe w środku (dają one większą moc grzewczą i nie powodują przegrzania żeliwa co objawia się specyficznym zapache takim jak przegrzane żelasko mniej więcej)

Ale mamy czuja! Ja w tym samym czasie pisalam u Ciebie w komentarzach :lol:

Wiesz, tak wciaz ogladam te Twoje drzwi i biale listwy podlogowe, tak mi sie podobaja :roll: Nie wiem czy u mnie by pasowaly, moj maz to nie autorytet, obojetne mu oby go nie razilo zbytnio. :lol: Ale w gre wchodzi tylko gora przeciez bo na dole mamy listwy z plytek. I nie bedzie tego efektu. Najgorsze jak ktos za pozno zauwazy cos co go zaurocza :cry: Dobrze ze na razie nie mamy kasy na drzwi :lol:

nie przejmuj się, zawsze bowiem będzie coś jeszcze co nam się spodoba - wszystkiego mieć nie sposób :lol:

ale białe listwy i drzwi zawsze możesz zrobić na górze - i tam będzie Cię to cieszyć :D

Pięknie, pięknie... nareszcie wzięłaś się do roboty :lol: :wink:

Bardzo fajnie rozrysowujesz ten ogród. Czy ta pergola dzieli część przed tarasem z placem zabaw? Widzę, że jest między "zielonym półwyspem" a domkiem grillowym... czy w tej pergoli będzie przejście do placu zabaw? Już widzę to "tajemne" przejście z krainy dorosłych do krainy dzieci :D :D 8)

Potwierdzam, że fajnie się to ogląda jak widać zdjęcia roślin :D . W sumie to mi wstyd, że tak Cię przymusiłam do zamieszczenia projektu ogrodu. Mi to się tak dokładnie nie chciało opisywać gdzie jaka roślina jest lub będzie posadzona :oops: . Rozrysowałam orientacyjnie ścieżki, plan zabaw, wędzarnia, ogród warzywny, pergole, kamienny placyk na stolik kawowy (taki żeliwny "powykręcany"), i największe drzewa. Chyba przyjęłam za małą skalę i dlatego mi się wszystko nie pomieściło. :oops: Resztę gadżetów mam w głowie.

Mam nadzieję, że dalej będziesz nas raczyć swoimi ogrodowymi planami. :D

• 2 weeks później...

Hej Dorbie!:)

Mam pytanie (kolejne:) o Twoje kafle - sa jasne w salonie, zadowolona jestes z nich? Tzn. koloru i struktury? Mozesz powiedziec jakie to kafle? Bardzo ladnie prezentuja sie razem z meblami z ikei, sciana z cegly, koza i widokiem zza oknem:) Aaa i jeszce pyatnie o tynkarza, polecałas go mi na maila - wlasnie jestesmy na etapie "castingu";) powiedz jakie masz ynki, bo nie doczytalam - gipsowe czy cement.-wapienne?

p.s. z Waszym panem od rekuperacji juz tez zesmy sie spotkali, przyjemny cenowo:)

Pozdrawiam Ciepło!

Hej Dorbie!:)

Mam pytanie (kolejne:) o Twoje kafle - sa jasne w salonie, zadowolona jestes z nich? Tzn. koloru i struktury? Mozesz powiedziec jakie to kafle? Bardzo ladnie prezentuja sie razem z meblami z ikei, sciana z cegly, koza i widokiem zza oknem:) Aaa i jeszce pyatnie o tynkarza, polecałas go mi na maila - wlasnie jestesmy na etapie "castingu";) powiedz jakie masz ynki, bo nie doczytalam - gipsowe czy cement.-wapienne?

p.s. z Waszym panem od rekuperacji juz tez zesmy sie spotkali, przyjemny cenowo:)

Pozdrawiam Ciepło!

Dzieki. Te kafle w zasadzie sa takie sredniobezowe, nie sa jasne, do mycia super. Tynki mamy gipsowe, w zasadzie tynki wykonali dobrze, moge polecic