Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...

helou :) dawno do Ciebie nie zaglądałam :oops: tzn wpadałam ale wciąż ktoś mnie odrywał od wpisu... wiesz jako jest z taka wesołą gromadką ;)

a żeby mi nie wyleciało z glowy napisz mi proszę gdzie kupiłaś te nowe ptaszkowe firaneczki kuchenne. Świetne są i bardzo by się spodobały mojemu synkowi a myślę nad osłonieniem jego okien połaciowych bo słoneczko już nieźle daje popalić ;)

podoba mi się Twoj salon... nawet momentami podobny do mojego ;) też kupiłam ektorpa i przymierzałam się do markora bo bardzo podoba mi się kolorystycznie a do tego wymiary witryny i tego płaskiego długiego regału na ksiązki pasują mi idealnie. Byliśmy w ikei w ostatni weekend i okazało się, ze markor jest już wycofany :( były 2 ostatnie stoliki powystawowe (nie skusiłam się) a inne elementy to tez resztki jakieś porysowane. Więc jestem na etapie nowych poszukiwań...

i podejrzewam ze w tym roku mój dziennik będzie podobny do Twojego aktualnie bo chcemy ostro zabrać się za teren wokół ale najpierw konieczne jest podniesienie terenu i kostka a to znowu ogromny koszt... więc ogrodowe pasje zacznę pewne realizować dopiero na jesieni :-?

A widzisz, ja własnie wpisałam ci do komentarzy :lol:

My Markor kupilismy w ostatniej chwili. Fakt jest delikatny i łatwo sie wgnieca. Stolik to nawet wymienialismy bo pekl wzdluz klejenia sloi. Dokupilismy jeszcze kredens Stornag (chyba dobrze napisalam) bo jest bardzo podobny i stoi w przedpokoju i juz na nim olbrzymie akwarium 150x50x50, na razie wypelnione woda, uszczelnia sie :D

A ten material tez jest z Ikei :lol: Był jeszcze z zielonymi ptaszkami. Ten moj bezowy to taki zimowy. Jest cieniutki, lekko przyslania swiatlo i jest taniutki!

A ja dzi mam chwile wolna przed poludniem i zaraz pedze do ogrodu. Pozamawialam rosliny przez internet, wczoraj przyszla wielka paka m.in z dwoma drzewami z golym korzeniem - sumak i jarząb, musze je posadzic. Na ogros nakrecialm sie na maxa :lol:

Pozdrawiam serdecznie

Beszczelny typ ze mnie :oops: , specjalnie z dedykacją wklejasz projekt swojego ogrodu...w lutym , a ja zaglądam tu dopiero w marcu :oops:

bardzo solidnie zaplanowałaś rośliny. U mnie to kompletny chaos, łażę po allegro i jak coś mi się spodoba to od razu..."kup teraz", a potem dumam gdzie to wsadzić :oops: Ostatnio pozamawiałam tyle pnączy, że sama nie wiem co nimi zrobić: 10 szt rdestu, 3 szt pnącej róży, 2 szt jakiegoś pnącza cieniolubnego a jeszcze "choruję" na aktinidię :roll: Dla męża sie nie przyznaję, że jeszcze nie wiem co z nimi zrobię, przed nim udaję twardziela i lidera planistyki :wink: :lol: ... a ja idę na żywioł. Nie wspomnę o tych roślinach, które są w garażu i kwiatach które czekają na posadzenie :oops:

Wczoraj posadziłam trochę roślinek, ale jednak ziemia jeszcze za mokra i muszę czekać z resztą.

Bardzo mi miło ogląda się Twoje poczynania, napewno będzie pięknie. Mi się tak spodobało to przejście z jednego ogrodu do drugiego, że u siebie spróbuję zrobić coś podobnego.

Pozdrawiam serdecznie. :D

Iwuś, znalazlam piekna pergole taka wlasnie na przejscie, do zrobienia, nie do kupienia. Zeskanuje i ci pokaze. A projekt troszke pozmienialam :lol: dumam i zmieniam, o tez sie kusze co i rusz na nowe rosliny ktore mi bardziej gdzies pasuja.

Ogladalam w Twoim dzienniku te pergole kolumnowe i bardzo mi sie podobaja na moje clematisy do postawienia na rabate.

U mnie pogoda juz do sadzenia, chociaz w nocy sa przymrozki. Ale ja teraz czasu nie mam i to mnie strasznie frystruje :evil: Bo juz bym dzialala

Witaj!! :)

cudny ogród robisz!!!.......aż Ci zazdroszcze, że już masz tak ładnie w ogrodzie............jak sie to wszystko zazieleni to bedzie PRZEPIĘKNIE!!!!!!!! :)

Powiedz mi.........czy najpierw kładłaś włókninę i sadziłaś roslinki ???

czy najpierw sadziłaś i dopiero wtedy kładłaś włóknine???

............i bardzo prosze podaj mi namiar na tych sprzedawców roslin z allegro;)

A co do sadzenia, to w zeszlym roku wpierw posadzilam rosliny, potem jak nie moglam sobie dac rady z chwastami to zakupilam agrowloknine i polozylam. Teraz jak sadzilam to wpierw byla agrowloknina. Łatwiej jest sadzic jak wlokniny nie ma, bo jak jest to obsypuje sie na nia ziemia przy sadzeniu, ale latwiej jest wtedy wyciac dokladnie otwory.