Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Też zazdraszczam takich dużych roślinek :)

Dostałam jedną krzewuszkę - ma ze 40 cm i 3 pędy, mam nadzieję że w przyszłym roku pięknie zakwitnie.

W tym roku nie ma szans, bo mąż koleżanki od której ją mam przyciął ją tej wiosny:mad: Ciął zresztą wszystko jak leci, tak mu się spodobało :lol2:

A irysy kwitną? Ja dostałam w zeszłym roku sporo kolorów i nie zakwitły, bo dopiero teraz doczytałam, że nie można ich sadzić za głęboko, tylko pod samą powierzchnią ...

Edytowane przez aniahubi

DZięki dziewczyny:-)

Krzewuszki sa piękne i szybko rosną. Ta co zdjęcie zamieściłam była w zeszlym roku taka 20-30cm-owa i posadzilam ja chyba w czerwcu. mam jeszcze jedna - kwitnie na bialo i zaczyna wlasnie kwitnąć a posadzona w kwietniu/maju, miala jakies 40cm a taka malutka właśnie 10cm nie bedzie kwitnąć, nie ma paków. A ta victoria w zeszlym roku kwitła 2 razy , tez na jesieni.

Dzis posadzilismy sadzonki buka 140szt na żywopłot, mam nadzieje, ze dobrze sie przyjma, rano wykopane w szkółce, posadzone część od razu jak je przywizlismy, czesc wieczorem. A popadalo nam dzis i burza byla.

Najfajniejsze jest u nas to ze sa dzikie zwierzeta i to dosc blisko, bocian to na co dzien chodzi połące obok naszej dzialki, co roku jest, dalej żurawie, zajace biegają i się ganiaja po łące, czasami sarny i koziołki chodzą koło naszego ogrodzenia, z ptakow to teraz dosc duzo pliszek jest. A nie mieszkamy na odludziu, tu jest 6 domow.

Pozdrawiam serdecznie

Hej!

Co to jest, to o co pytasz to nie wiem... ale gadaj mi tu szybko co to jest to kwitnące na biało... to co wygląda jak by Ci jałowiec zakwitł... podobuje mnie siem:D... w ogóle wszystko mi się u Ciebie podoba... płot też.... a gdzie kocur????

To jest HEBE

Dzięki wielkie za komplementa!

Hej Dorbie, fajnie jak tak wszystko zarasta - chciałabym mieć już u siebie taką skarpę i roślinki tak ładnie rosnące ale muszę jeszcze poczekać i znowu zamówić ziemie, bo na moja skarpę pewnie cała wywrotka ziemi pójdzie. Widzę też, że u was to tak jak u nas... łazienka górna dopiero sie robi.....u mnie jeszcze sie nie robi......

Nie mam u siebie internetu ale zawsze`jak dorwę się u córki do netu, to zaglądam do Ciebie co tam nowego .......

Pozdrawiam

Nina

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...