Renka Grabow 21.07.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Ale jak się skończą wakacje i skończą prace fachowcom, to nastanie wtedy upragniony spokój. No tak ja kupiłam lawendy sztuk dwie, to nie dziwota, że nie urosła mi w taką kępę. W przyszłym roku się poprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekple 23.07.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Witam serdecznie!Budujemy właśnie naszą Lukrecje pod Poznaniem - czy można jakoś się z Państwem skontaktować, mamy kilka pytań dot. samej budowy i wykończenia, będziemy bardzo wdzięczny jeśli zgodzą się Państwo poświęcić nam kilka może kilkanaście minut przez telefon lub skype. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 23.07.2010 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 A moze mailem? [email protected]oto link do albumu Budowa http://dorbie.fotosik.pl/albumy/238296.html tam jest sporo zdjec i to dokladnych z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 24.07.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Cześć Dorbie, widzę, że jestemy prawie sąsiadkami. Czy ja już do Ciebie zaglądałam? Masz super koty, chętnie zobaczyłabym więcej fotek! A brukentalię znalazłam na allegro, jak sprawdzę to źródło, podam Ci kontakt, ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 25.07.2010 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 sure zdopingowalas mnie do uzupelnienia albumu o kotach na fotosiku http://dorbie.fotosik.pl/albumy/673327.htmlMoje koty to dachowceStarszy rudy Strużek ma rok i miesiac ,zabralam go spod balkonu z Oruni Górnej gdzie pracuje, młodsza Misia ma ok 2 mcy. Strużek jest wykastrowany w lutym, ale ma zmysł polowania i ciagle poluje na myszy i koniki polne:-) Walczy tez o swoje terytorium z kotem sasiada który jest niekastrowany, obsikuje nam wszystkim na osiedlu drzwi i jest okropny, walczy tez z innymi kotami jak mówia sąsiedzi. Miśke dostalismy miesiąc temu od znajomej, na pewno byla niedozywiona, miala robaki i wzdęty brzuch i biegunkę bo karmili ją mlekiem w proszku i potem wyszla grzybica, na szczescie chyba to byly drożdżaki, bo po dwoch kąpielach w nizoralu jest ok i nie trzeba bylo stosowac bardziej toksycznych lekow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.07.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Hej! Śliczny tynk Wam wyszedł, robiony wałkiem? Pociągnęła bym jeszcze werniksem:)... złotem lub miedzią... ... i kamień ładny, podoba mi się a najbardziej to mi się kocurzyca podoba, tygrysiaste są piękne, chociaż ja jako rasowa czarownica to c, zarnego dachowca bym kciała:rolleyes: ... póki co mam boćki:cool: czakam na nie co wieczór i są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 25.07.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Rzeczywiście w tym linku kocurków sporo, fajna parka. Wygląda, że dobrze ze soba się dogadują? Ja również myślę o koleżance dla swojego Kocilli, ale jeszcze się waham. Marzy mi się taka "pralinka", czyli czekoladowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 25.07.2010 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Hej! Śliczny tynk Wam wyszedł, robiony wałkiem? Pociągnęła bym jeszcze werniksem:)... złotem lub miedzią... ... i kamień ładny, podoba mi się a najbardziej to mi się kocurzyca podoba, tygrysiaste są piękne, chociaż ja jako rasowa czarownica to c, zarnego dachowca bym kciała:rolleyes: ... póki co mam boćki:cool: czakam na nie co wieczór i są Dzięki, jest pociągniety satynową bejcą, wczesniej malowalam na probezłotym werniksem ale było za żółte i za sra.........wate. Mi to sie nawet podobalo, ale moj mąż to ma dość złotego bo na schodach sciana jest pociagnieta zlotym werniksem a w przedpokoju perlową bejcą. Ale ta bejca satynowa jest leciutko swiecąca, mniej od perły. Lepsze wrazenie w sztuchnym swietle, w natyralnym wszystko szarawe. Ale najwazniejsze ze łazienka juz na ukonczeniu, bo to trwa od 31maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 25.07.2010 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Rzeczywiście w tym linku kocurków sporo, fajna parka. Wygląda, że dobrze ze soba się dogadują? Ja również myślę o koleżance dla swojego Kocilli, ale jeszcze się waham. Marzy mi się taka "pralinka", czyli czekoladowa... Ta Wasza to rasowa, prawda? piekna siersc ma. Nie znam sie zupelnie na rasach kotow, możesz mnie uświadomic co to za rasa? Pasuje do Waszego domku. Bardzo ladnie macie wykonczone na zewnatrz i ta podbitka i opaska wokol domu. U nas brakuje jeszcze opaski i podjazdow, to strasznie meczy, a oczywiscie jeszcze elewacja... Niestety musimy poczekac , wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 25.07.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Ta Wasza to rasowa, prawda? piekna siersc ma. Nie znam sie zupelnie na rasach kotow, możesz mnie uświadomic co to za rasa? Pasuje do Waszego domku. Bardzo ladnie macie wykonczone na zewnatrz i ta podbitka i opaska wokol domu. U nas brakuje jeszcze opaski i podjazdow, to strasznie meczy, a oczywiscie jeszcze elewacja... Niestety musimy poczekac , wiadomo Nasz to jest kocurek brytyjski niebieski, a wg. mnie raczej szary... I dlatego pasuje do wnętrza, które również w większości jest szare, a nabardziej do dużej łazienki (płytki antracytowe). I bardzo tę łazienkę lubi bardzo, jak na kota. Ogólnie brytki chyba lubią wodę, a przynajmniej nasz. Nie martwi się, ja coś na niego kapie, trzeba go przeganiać z umywalki.... NIewykończoną elewacją się nie przejmuj, ja teraz zrobiłabym zupełnie inną, a Ty możesz się zastanowić lepiej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 25.07.2010 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Niesamowite ze lubi wode! Nasze dachowce to nieeeee lubia wody, jak mialam prac malą w nizoralu to zawsze wychodiam z tej kapieli podrapana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MamaWojtka 27.07.2010 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Cześć Dorbie Łazienka coraz ładniejsza. Spodobał mi się pomysł z luksferami - zastanawiam się czy u siebie jakoś nie wkomponować takiego świetlika. Co wieczór siedzę z projektem w ręku i usiłuję jakoś rozplanować kuchnię i łazienki. Wolałabym mieć jakąś koncepcję gdy trzeba będzie pociągnąć instalacje. Co prawda mam na to jeszcze trochę czasu, ale to planowanie wcale nie jest łatwe. Póki co podglądam pomysły Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 27.07.2010 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Planuj, planuj, musisz sie zastanowic jak rozplanowac tą kuchnie, bo jak juz pewnie zauwazylas rózne sa te kuchnie w lukrecji i to róznią się zupelnie.A my teraz bysmy inaczej zaplanowali łazienkę dolna. Prysznic bysmy zrobili na koncu lazienki, wydzielajac caly tyl jakies 90cm, np luksfery na 2/3, wtedy wc po lewej i umywalka po prawej. Tylko my przesunelismy ta cala sciane od kotlowini do lazienki w strone przedpokoju i stad mamy dluzsza lazienke chyba o 20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 29.07.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Hej Dorbi, u nas też łazienka prawie skonczona. Brakuje jeszcze lustra`i drzwi szklanych do szafki. Powiem Ci, ze u nas na scianach nie ma kafelek tylko tynk piaskowiec, kładziony przez męża - oczywiscie. Po połozeniu nakladaliśmy lakier z foxa z odrobiną koloru. Miał wyjść delikatny beż a wyszła jedna wielka sra....a. Bardzo nam sie to nie podobało i pomalowalismy całą łazienke na biało. Stracił na tym wyglad tynku ale jest mi juz wszystko jedno. Szkoda mi tylko tych wyrzuconych pieniedzy na lakier i pigment, które tanie nie były. Wasz tynk jest bardzo fajny, tylko pytanie jak robiliscie albo raczej czym ... te zawijasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 29.07.2010 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Hej Dorbi, u nas też łazienka prawie skonczona. Brakuje jeszcze lustra`i drzwi szklanych do szafki. Powiem Ci, ze u nas na scianach nie ma kafelek tylko tynk piaskowiec, kładziony przez męża - oczywiscie. Po połozeniu nakladaliśmy lakier z foxa z odrobiną koloru. Miał wyjść delikatny beż a wyszła jedna wielka sra....a. Bardzo nam sie to nie podobało i pomalowalismy całą łazienke na biało. Stracił na tym wyglad tynku ale jest mi juz wszystko jedno. Szkoda mi tylko tych wyrzuconych pieniedzy na lakier i pigment, które tanie nie były. Wasz tynk jest bardzo fajny, tylko pytanie jak robiliscie albo raczej czym ... te zawijasy? Wasiek, my to robilismy zwykłą gotowa gładzią gipsową, taka jaka nakładalismy na tynki i szlifowalismy, nawet tansza polska bo taka mielismy pod reka. Nakładalismy ta gładź i potem przejechalismy wałkiem z wzorem, stad tez nierownosci bo nie dalo sie rowno nalozyc ta gladz. jak wyschlo to przeszlifowalam wystajace fragmenty, potem gruntem i nakaldalamm prawie sucha gąbka niewielkiie ilosci farby Dulux cynamonowy deser. Potem na to bejca Foxa satyna bezbarwna. Szkoda ze wczesniej nie sprobowaliscie na jakiejs malej powierzchni jak wyjdzie Ja probowalam na malym kawalku kartongipsu, bo jak juz barwnikiem pomalujesz to koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MamaWojtka 30.07.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Dorbie, na jakiej wysokości masz okno w kuchni? A poddasze podnosiliście czy zgodnie z projektem jest zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 30.07.2010 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Dorbie, na jakiej wysokości masz okno w kuchni? A poddasze podnosiliście czy zgodnie z projektem jest zrobione? Scianki kolankowej nie podnosilismy tylko jest grubsza murlata o 10cm, a okno w kuchni jest mniejsze o 20 cm i parapet wyzej o te 20cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 13.08.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Oj, jaka piękna ta łazienka Co to jest na ścianie i jak zrobione, bo nie doczytałam z wrażenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 22.08.2010 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Bylam na urlopie...Polska wschodnia jest cudowna, polecamAniu, nie wiem czy ci napisalam jesli nie to pisze: tynk taki jak na gladzie nalozony, pottem przejechane walkiem i jak wyschlo troche podszlifowalam a natsepnie przelecialam prawie sucha gabka z farba duluxa cynamonowy deser, na to bejca satyna bezbarwna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 22.08.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Dorbie powiedz mi czy lawende to tzreba co roku ssadzic, wysiewac?? czy to jest wieloletnie?? moze wiesz jaka zieine lubi - bardzo mi sie podoba i chtenie bym nia obsdzila pare miejsc i rudbekia cudowne - u mnie wyrosly dwie nie wiem skad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts