dorbie 22.08.2010 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Lawenda jest wieloletnia i nie wymaga specjalnej ziemi wrecz odwrotnie potrzebuje piaszczystej gleby i przewiewnej raczej suchej. Teraz chyba nie ma sensu sadzic, bo juz przekwita, najlepiej na wiosne, czerwiec, po sezonie tnie sie ja nisko wczesna wiosna by lepiej kwitla i zyla dluzej. Teraz czas na wrzosy! Właśnie zaszalalam i dokupilam 15 wrzosow na moje wrzosowisko bo chyba jest jakies rzadkie, dokupilam na allegro, znowu mnie maz skrzyczy Lawenda tkwitnie lipiec/sierpien, wrzosy zaczynaja w sierpniu i do mrozow. Piekne na jesien sa jeszcze budleje - miododajne, pelno motyli i bąkow i piekne kwiaty az do mrozow, u mnie juz zaczynaja kwitnac, tyle ze sa to krzewy do 2,5m wys - takie rosna od wiosny kiedy sie je scina nisko jak lawende Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 22.08.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 O dzieki - ja bbym chciala lawende bo pieknie pachnie ja wrzosy tez kupilam i cos mi schna chyba mi psiur podlewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 22.08.2010 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 (edytowane) No tak, cos za cos piesio czy ogrod? A nie mozna psa oduczyc sikania w ogrodzie? Moja znajoma oduczyla - chodza na dlugie spacery z psem i karca jak probuje sikac. Pewnie nie takie proste:-) U mnie kot wylapuje ptaki i dostal dzwoneczek na obrozke, a dzis przyniosl mysz z pola - bez glowy niestety, brrr Edytowane 22 Sierpnia 2010 przez dorbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 22.08.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 one w sumie ganiaja tylko w nocy - w ciagu dnia maja taki ogromny kojec 27x10m a za niedlugo beda mogly ganiac tylko wzdlus plotu - bo ja mam dwa takie duze gady i jednego malego ale tylko jednego psa na szcescie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 22.08.2010 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 czyli beda mialy taki tunel do biegania wzdluz plotu? A nie sa niebezpieczne dla Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 27.08.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 dorbi..........dawno mnie nie było..........a u Ciebie takie zmiany!!!!!!!!! Twój ogród pieknieje, aż Ci zazdraszczam............. i wrzosowisko cudne stworzyłaś!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 27.08.2010 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Dzięki wielkie. Gdyby nie te wrzosy to by bylo bardzo smutno, jak leje tak jak dzis to wszystko juz takie jesienne jest. Jedynie ciesza wzrok wrzosy i budleje, ktore dopierozaczynaja kwitnac. A wyrosly mi w tym roku wielgachne biala ma ponad 1,5m, rózowa prawie 1,5m wys. I mam taki widok z okna w salonie. Az sie milo robi jak sie wzrok zatrzyma na fiolecie , bialym i rozowym - ulubione kolory w ogrodzie. A tak leje, fuj, pogoda paskudna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 31.08.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Sporo tych wrzosów jak kupiłam raptem dwa i też jestem szczęśliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 31.08.2010 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Ja dokupilam 15sztuk w tym roku, a mialam juz ze 30szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 31.08.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 No.. to juz nic nie mówię Tylko będę podziwiać, bo jest co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 31.08.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Dzięki wielkie. Gdyby nie te wrzosy to by bylo bardzo smutno, jak leje tak jak dzis to wszystko juz takie jesienne jest. Jedynie ciesza wzrok wrzosy i budleje, ktore dopierozaczynaja kwitnac. A wyrosly mi w tym roku wielgachne biala ma ponad 1,5m, rózowa prawie 1,5m wys. I mam taki widok z okna w salonie. Az sie milo robi jak sie wzrok zatrzyma na fiolecie , bialym i rozowym - ulubione kolory w ogrodzie. A tak leje, fuj, pogoda paskudna. Zrób sobie jesienną rabatę - u mnie cały czas jest kolorowo, głównie za sprawą jednorocznych - dalie, aksamitki, nasturcje, kanny - czerwień i pomarańcz w takie dni jak dziś są bardzo potrzebne Kwitną jeszcze róże, rozchodniki, lawenda - niektóre krzewy dawno przekwitły inne dopiero teraz są w pełni urody. Budleję mam tylko białą - white profusion, ale kupioną tej wiosny, więc jest niewielka ale ładnie kwitnie. Wrzosy też mam - pewnie z 10 krzaczków. Ostatnio kupiłam dwa z takimi bardziej srebrnymi gałązkami (podobno seria silver) i jasno fioletowymi kwiatkami - cudo U nas też paskudnie...nawet kozę odpaliłam wieczorkiem A w ogóle to pięknie zmienił ci się ogród, mam nadzieję, że za parę lat też będę mogła pokazać takie fajne porównania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 31.08.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Ja dokupilam 15sztuk w tym roku, a mialam juz ze 30szt no to nieźle poszalałaś :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 31.08.2010 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Alez się rozpisałyscie, dzieki dziewczyny, teraz czuje ze to ktos oglada.Z jesiennych piekne sa caly czas rudbekie i pieciorniki kwitna caly czas i moja perowskia na razie taka rzadziuchna bo posadzona w lipcu ale juz mam plany na przyszly rok , bedzie jej wiecej. Budleje pieknie rozkwitly. Rozchodniki tez i nadal kocimietka i jeszcze moje 3 wiciokrzewy sa piekne. I moja roza na pniu ma tyle pakow, nie miala tyle w lato.Trzeba sie cieszyc tez jesienia, bedzie piekna, na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 31.08.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 No, to pięknie masz A czytam regularnie, tylko nie zawsze mam coś do powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 31.08.2010 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Cześ Dorbie! Ja też kupiłam dzisiaj 30 wrzosów. Dziewczyny w Dużych Carrefourach od dzisiaj jest sprzedaż wrzosów po 1,98 Jest wiele odmian i kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 01.09.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 NO ten pomysł z wrzosowiskiem zerżnę .... dziś akurat kupiłam OGRODY i w następnym numerze będzie o zakładaniu wrzosowiska ! Kicia mnie rozbroiła, czudne te małe czochradełka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 01.09.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Och, żebym tak Carrefoura miała bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 01.09.2010 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Cześ Dorbie! Ja też kupiłam dzisiaj 30 wrzosów. Dziewczyny w Dużych Carrefourach od dzisiaj jest sprzedaż wrzosów po 1,98 Jest wiele odmian i kolorów. Ja w zeszlym roku tam dokuplam sporo. Zachecam do wzbogacenia wrzsowika innymi roslinkami aby kwitlo caly rok tj: modrzewnica kwitnie w lipcu, brukentalia - maj, dabecja - sierpien ale wrazliwa na mrozy, hebe, pieris, golteria rozeslana, bażyna, oczywiscie tez wrzoscce ktore kwitna od lutego do maja co niektore. Z iglakow to tylko sosny karlowe i jalowce. To wszystko co lubi bardzo kwasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 01.09.2010 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Dzięki za wiernosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 01.09.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Wiadomo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts